Meerburg JO12-1 - Wilhelmus JO12-1 (0-12)

Vandaag was het zover. De 1e officiële wedstrijd van het seizoen, de 1e bekerronde. De mannen van Wilhelmus mochten aantreden uit bij en tegen Meerburg. Eerder toen de meeste spelers van dit team in de E3 speelde hadden we al kennis gemaakt met de spelers welke nu in de huidige JO12-1 zouden moeten spelen. Toen was het al een leuke, pittige maar vooral sportieve pot, dus hopen dat het nu ook weer zou zijn.

We mochten aantreden onder een strakblauwe lucht met een lekker aanvoelend zonnetje op een mooi kunstgrasveld, dus de goede ingrediënten voor een mooie wedstrijd.

Na een goede warming up en het maken van de teamfoto werd onder leiding van de scheidsrechter de toss verricht en Meerburg mocht de aftrap nemen.

Het 1e fluitsignaal klonk en de mannen van Wilhelmus doken gelijk op de bal en zette druk op de tegenstander. Deze schrokken van de inzet en explosiviteit van de mannen van Wilhelmus dat ze even hun organisatie zochten. Deze druk zorgde ervoor dat de openingstreffer zeer snel gemaakt kon worden en binnen 2 minuten was het 0-1.

De mannen van Wilhelmus lieten duidelijk blijken dat ze goed uit de zomervakantie zijn gekomen en dat ze de 3 punten mee naar Voorburg wilden nemen. Binnen 15 minuten was de stand 0-4 om de eerste helft met een ruststand van 0-6 af te sluiten. De Wilhelmus keeper heeft in deze 1e helft geen enkele bal hoeven aanraken. Dat was best een bijzondere gewaarwording.

De 2e helft brak aan en we hoopte dat de mannen van Meerburg zich goed hadden hersteld en dat ze meer weerstand kunnen bieden. Helaas bleek dat niet het geval te zijn en werd en lustig op los gescoord en was de eindstand 0-12 voor Wilhelmus. In de 2e helft heeft de keeper slechts 3 keer de bal kunnen aanraken en alle keren alleen met de voet.

Hoewel de mannen van Wilhelmus blij waren met de winst en 3 punten, hadden ze wel compassie met de spelers van Meerburg na zo’n uitslag. Dat plezier belangrijk is en dat de uitslag slechts getallen zijn bleek wel op de manier hoe de meeste spelers van Meerburg lachend het veld afliepen. Groot compliment voor dit team die plezier in het spel heel belangrijk vinden.

Volgende week wacht er een heel andere tegenstander en mogen de mannen thuis op Sportpark Westvliet Westlandia ontvangen. Komende week 3 keer trainen en zaterdag het vizier weer op scherp!