Sportlust '46 JO12-1 - Wilhelmus JO12-1(feb) (5-4)

Na een goede oefenreeks was het vandaag de aftrap van de voorjaarscompetitie. De aftrap was voor de jongens een bekend tegenstander dit seizoen. Sportlust uit Woerden. Nadat in oktober de eindstand 4-4 was geworden dat weet je dat de mannen flink aan de bak moesten.

Na een goede warming up kon de wedstrijd op gras aanvangen. Beste bijzonder dat we op gras konden spelen, want in de eigen regio waren alle grasvelden door de gemeente afgekeurd.

De thuisploeg mocht de aftrap nemen en Wilhelmus wist brutaal de bal te onderscheppen en creëerde de eerst kans van de wedstrijd, met echt heel mooi combinatievoetbal werd de spits vrij gespeeld en oog in oog met de keeper ging de bal net aan mis. Maar signaal was gegeven door de mannen van Wilhelmus. Volle bak. De eerste 10 minuten kenmerkte zich dat Wilhelmus de betere van het spel had en meer kansen creëerde. Een aanval werd tot hoekschop weggewerkt. Deze werd zeer goed ingebracht en met een volleerde volley werd de bal snoeihard tegen de touwen geschoten en 0-1 was de openingsscore.

De thuisploeg deed mondjesmaat wat terug. Een aanval door het centrum werd niet goed opgevangen waardoor de opgekomen thuisploeg brutaal mocht schieten op doel. Hoewel de Wilhelmusdoelman gestrekt in de lucht hing en met zijn hand de bal nog kon beroeren kon hij helaas een treffer niet voorkomen. 1-1.

Niet veel later kon de thuisploeg op een 2-1 voorsprong komen nadat de een vermeende uitbal, welke door de grensrechter als binnen werd aangegeven, door reclamerende ouders/trainers in de dugout alsnog door de scheidsrechter als uitbal werd gegeven en de thuisploeg mocht snel ingooien. Hierdoor kregen ineens veel ruimte en lag de 2-1 erin. De mannen van beide teams bemerkte dat de scheidsrechter beïnvloedbaar was en gingen hiernaar handelen. Duels werden feller met hier en daar overtredingen die door mochten gaan waardoor spelers van beide teams eerder oog voor elkaar kregen dan voor de bal. Via een onachtzaam moment kwam de thuisploeg zelfs op een 3-1 voorsprong. Hoewel Wilhelmus in de eerste helft meer kansen creëerde beloonde ze zichzelf niet met het afmaken.

Met een 3-1 ruststand werden de kleedkamers opgezocht. Dit was ook de ruststand destijds in oktober, dus het betekende voor beide teams nog niets. De rust kwam op een goed moment om alles even te laten bedaren qua felheid en emoties van beide kanten.

Na de rust speelde Wilhelmus in een andere en meer aanvallende opstelling. Doordat ze ook de aftrap mochten nemen en dus meteen balbezit hadden werd en druk gezet op de tegenstander en met mooie combinaties werd binnen een minuut de aansluitende 3-2 gemaakt. Lekker uit de startblokken gekomen. De thuisploeg nam de aftrap en zette een aanval op de rechterkant op. De Wilhelmus verdediging stond goed in de 16 meter en een aanvaller van de thuisploeg had 2 man in zijn rug. De bal werd via een pass een andere kant opgespeeld en de speler die de 2 Wilhelmusverdedigers in zijn rug had zitten draaide weg en struikelde knullig over zijn eigen en de benen van de verdedigers heen, viel en de scheidsrechter floot voor een strafschop. De hevige protesten kregen geen gehoor en de Wilhelmusdoelman was kansloos bij deze strafschop 4-2. Als het voorval leidde tot een strafschop dan had Wilhelmus in de 1e helft een 100% zuivere strafschop moeten krijgen toen op dat moment een Wilhelmus spelers vol in het strafschopgebied werd opgezocht en getorpedeerd zonder dat de bal ook maar in de buurt was. Hierdoor ontstond er enig woordenwisseling en floot de scheidsrechter af en wilde de wedstrijd staken. Na kort overleg met beide grensrechters en de scheidsrechter werd besloten beide teams ferm toe te spreken op het commentaar en het aangaan van duels zodat de wedstrijd verder gespeeld kon worden. De scheidsrechter gaf 2 Wilhelmusspelers een 5 minuten tijdstraf waardoor er verder gegaan kon worden met 9 tegen 11.

In deze 5 minuten was het zaak de boel dicht te houden en dit lukte prima. Nadat de spelers weer terug het veld in mochten en het weer 11 tegen 11 was het zaak de aansluiting te vinden. Dit lukte via de linkerkant en met een mooi schot werd de 4-3 gemaakt.

Helaas lag binnen enkele tellen de 5-3 er alweer in. Het spel golfde op en neer want niet veel later nadat de 5-3 gemaakt werd maakte Wilhelmus de 5-4. Spanning en sensatie met enkele alles of niets pogingen. Enkele mooie aanvallen miste het doel en de kans op de verdiende 5-5. Maar helaas mocht dit niet zo zijn en eindige deze wedstrijd in 5-4.

Wilhelmus heeft zichzelf te kort gedaan door de gecreëerde kansen niet af te maken. Hoewel het spel van beide kanten soms ruw en met overtredingen geladen duels was, was het erg lastig voor de scheidsrechter om dit duel in goede banen te leiden. Ga er maar aanstaan, 2 teams die op de scherpst van de snede willen spelen en niet willen verliezen, dan heb je er een hele kluif aan om dit in goede banen te leiden. Toch fijn dat er iedere week weer betrokkene zijn die deze taak op zich willen nemen.

Volgende week wederom een bekende tegenstander en dit keer mogen de mannen thuis aantreden tegen Blauw/Zwart JO12-1 nadat de uitwedstrijd eindigde in een 5-0 overwinning voor Wilhelmus. Deze week goed trainen en focussen op komende zaterdag. De wedstrijd van vandaag is geschiedenis.