Terug naar overzicht

Foreholte JO13-2 - Wilhelmus JO13-1 (0-9)

Een goed begin is het halve werk ging vandaag helemaal op. Trainer Marco had voor een ontbijt gezorgd in de popcorner. Hij had een team van havenarbeiders verwacht, want er was eten en drinken voor een heel weeshuis. Thanks Marco, het was top. Volgende week maar de left-overs opeten tijdens het volgende ontbijt. Richard was net genoeg opgeknapt om er, weliswaar met blauw oog, ook bij te kunnen zijn.

Dan de wedstrijd. De eerste paar minuten waren onze minste. Het was wat rommelig en we waren te snel de bal kwijt. Het was gelukkig maar van korte duur, want de voetbalmachine begon te draaien. Danairo gaat alleen op de keeper af, maar de keeper redt. De rebound is voor Thom van ver, maar hij schiet net naast. Het was de eerste van vele schitterende aanvallen. Ons eerste doelpunt begint bij Milan linksachter, via Dani naar rechts bij Bodhi. Hij zet voor en Danairo kopt hem voorlangs. Ilja houdt binnen en legt terug op Thom die schitterend hoog binnenschiet met zijn linker: 0-1! Kort daarna de volgende aanval waarbij Danairo goed de bal vasthoudt en meegeeft op Balo. Met grote passen omspeelt hij de keeper en tikt de 0-2 binnen. Een mooie uitkomst van het spel dat we willen spelen: de tegenstander krijgt de bal en we klappen er vol op met zijn allen en dan snel schakelen.

We krijgen een vrije trap rond de middenlijn en Olliver trapt richting Thom. Met een vrouw (die zijn tegenwoordig beter dan de mannen) in zijn rug draait hij knap weg en haalt gelijk de trekker over: 0-3! Het arme Foreholte krijgt van de wespen geen moment de tijd om op adem te komen. Dani plukt een bal heerlijk uit de lucht en passt op Levi, maar de pechVogel raakt de kruising. Tijd voor een doelpunt. Bodhi steekt de bal op Danairo en die schiet knap in de lange hoek via de paal: 0-4! Dan maar weer een mooie aanval over veel schijven met als eindstation Dani, hij kapt zijn man uit en staat alleen voor de keeper, hij schiet met zijn gouden linker, maar de keeper redt. De bal komt bij Danairo en zo’n kans moet je hem niet geven…lange hoek net onder de kruising: 0-5! Wat een lekkere 1e helft zeg. Overal op het veld hebben we onze tegenstander onder druk gezet en zo’n beetje opgegeten.

 

Eens kijken of de boys in de 2e helft nog steeds honger hebben. Lijkt me sterk na dat bootwerkersontbijt van Marco. Rojus had niet veel te doen, dus die laat dan maar zien gewoon ook goed te kunnen voetballen. Hij speelt Amir in die combineert met Bodhi en stuurt Dani diep. Zo’n kans laat hij niet vaak liggen…een ouderwetse punter en…PATS. Op de lat… heerlijk geluid, maar geen goal. Omdat we bijna elk duel winnen op het middenveld moet Foreholte af en toe wel een overtreding maken. Nu op Balo. We nemen de vrije trap heel slim snel. Balo en Amir combineren en spelen Jamie aan. Die denkt niet na, draait weg: BOEM 0-6. Nu verovert Brent maar weer eens de bal en speelt rustig terug op Rojus, die opent direct op Milan, combi met Thom en zo naar Danairo op links, die geeft knap voor met links, de bal gaat iedereen voorbij en zo kan Ilja de bal in een leeg doel tikken voor de 0-7. Lekker rondgespeeld hoor jongens. Dan nog maar eentje toch? En weer van achteruit via het middenveld. Milan op Bodhi, die speelt goed Dani aan die teruglegt op Amir op randje 16. Schiet maar raak voor een knaak: 0-8! Er ontbreekt eigenlijk nog een vaste doelpuntenmaker op het scorebord. Dat bedenkt Bodhi zich ook en die stuurt Dani diep. Hij zal er nu wel een keer in gaan toch Dani? Kennelijk had hij zijn punten gekrijt, want hij puntert hem er fraai in: 0-9! De scheids vindt dat de lijdensweg van Foreholte dan wel lang genoeg is geweest en fluit af. Heerlijke pot voetbal jongens. Foreholte was echt geen slechte ploeg, maar als we zo spelen en blijven leren wordt het nog een mooi seizoen. Volgende week wel weer gewoon lange ballen, want ik heb lamme vingers van het typen ... 

 

Wouter Stikkelman