Wilhelmus JO13-1 - Sportlust JO13-1 (4-0)

Vandaag speelronde 20. Na een moeizame winst vorige week hebben de mannen een goede trainingsweek gehad. Vandaag was sportpark Westvliet gastheer voor de return tegen Sportlust. De eerder ontmoeting werd met een 5-0 overwinning in het Wilhelmus voordeel beslecht, de vraag was of er nu weer een doelpunt rijke wedstrijd in het verschiet lag.

Onder leiding van scheidsrechter Ogier werd de aftrap door Wilhelmus genomen en meteen was duidelijk dat de mannen een snelle openingstreffer wilde forceren. Met strakke passing en goed positiespel werd er een aanval op rechts opgezet. De rechtsbuiten kon een mooie voorzet geven op de linksbuiten die de bal vrij en fraai kon aannemen en afdrukken voor de 1-0. Dat is een lekker begin. De schwung zat erin.

Sportlust probeerde middels een spaarzame aanval iets terug te doen maar deze aanval kan snel onschadelijk gemaakt worden en was een makkelijke prooi voor de keeper die meteen opende via de linkerkant en de linkshalf goed inspeelde. Deze opende met een crosspass naar de rechterkant en de rechtshalf wist de bal heerlijk mee te geven aan de rechtsbuiten die met een fraai schot de 2-0 liet aantekenen binnen 5 minuten.

Wilhelmus zette de toon voort en wist kansen te creëren, maar werden niet verzilverd en de keeper van sportlust speelde louter de lange bal waardoor de rest van de 1e helft zich op het middenveld afspeelde.

Trainer Richard was vanwege werk helaas niet aanwezig en werden trainer Marce en assistent Sjoerd ondersteund door trainer Jeroen de Ligt, trainer van de JO19-1. Mooi te zien hoe de eenheid is onder de trainers om elkaar te helpen en te ondersteunen. De spelers van het team zien dat ook en gaan daarnaar handelen.

De 2e helft mocht aanvangen met de aftrap voor onze gasten. Deze speelde de bal naar achteren maar Wilhelmus kwam zo snel uit de start blokken dat de bal op het middelveld werd veroverd, met een strakke pass naar rechts gespeeld werd en na een snelle actie lag de bal gelijk in het net met een verbaasde blik van de Sportlust Goalie. 3-0.

De mannen wilde meer en bleven Sportlust onder druk zetten. Sportlust had handen en voeten nodig om de aanvalsgolven af te wenden. Met een overtreding tot gevolg op het middenveld. Met een slimme snelle steekbal werd de spits aangespeeld en wist de uitgekomen doelman met een lopje te verrassen en de 4-0 aan te tekenen.

Wie dan denkt dat Sportlust zich gewonnen zou geven, vergeet dat dan maar. Op sportieve wijze bleven de mannen van Sportlust voetballen en probeerde, misschien tegen beter weten in, een eretreffer te maken. Maar de alerte verdediging van Wilhelmus wisten de aanvallen snel in de kiem te smoren.

Na 30 minuten in de 2e helft vond de uitstekend fluitende scheidsrechter Ogier dat het mooi geweest was en floot voor einde wedstrijd. De mannen waren blij met de mooie overwinning en kunnen zich richten om een mooi voetbalzondag. Dan mogen de mannen de Grand Final spelen in het Cars Jeans Stadion tegen ADO DEN HAAG O13, als hoofdprijs voor het eerder dit seizoen winnen van het ADO-partner toernooi. De wedstrijd start om 17.00 uur en de toegang is vrij.

Komende week zullen de mannen zich weer gaan focussen op speelronde 21. De tegenstander is Forum Sport. En de insiders weten dat dit een affiche is die garant staat voor een mooie stadsderby. De mannen zullen er klaar voor zijn.