Wilhelmus JO17-1 – Rijnsburgse Boys JO17-1 (3-2)

Na een lange winterstop en na een paar oefenwedstrijden in januari met overigens knappe resultaten konden we vandaag weer voor het echie. Een betere start konden we ons vandaag niet wensen al kosten het heel veel kracht en energie op het kunstgras op ons rustige sportpark wegens de vele afgelastingen.

De start was belabberd en feitelijk liepen we een helft lang achter de feiten aan, Rijnsburgse Boys troefden ons op alle fronten af. Al na 2 minuten en na weifeling in de achterhoede lag de bal al in het Wilhelmus net. En niet veel later voorkwam een Wilhelmus been de 0-2 achterstand en waren we niet echt bij de les. Op de bank zat Sam in het gips, Chiel, Milan, Jeanny en Nick zaten zich te verbijten en zagen een ploeterend Wilhelmus wat pas na 15 minuten een corner kreeg die vooralsnog niets opleverde. Dat die 0-2 toch viel was niet echt verrassend, die gasten uit Rijnsburg lachten hun tanden bloot en wisten niet wat ze overkwam. Yannick probeerde het met een knaller op het doel maar niet gevaarlijk genoeg. Dan weer een aanval van Rijnsburgse boys waarbij Robbin geblesseerd raakte maar gelukkig kon hij door. Wel raakte Jasper geblesseerd en hij moest worden vervangen door Jeanny. De aansluitingstreffer viel precies op tijd, goed doorgaan van Mo en bijgestaan door de hardwerkende Fabian kon Tim de 1-2 binnen knallen. En ineens zag je dat het weer kon en dat besef hadden onze Wilhelmus mannen ook. Bij weer een aanvalspoging was weer Yannick betrokken maar met drie vrije mannen voor het doel konden we nog niet de 2-2 maken. De scheidsrechter vond het voorlopig welletjes en zochten we de warme kantine op.

Na de rust kwam een (ik zal maar zeggen) gemotiveerde Nick in het veld voor Mo en na 1 minuut spelen schoot Nick al venijnig op het doel. Het werd de middag van Nick, hij sleurde Wilhelmus mee door zijn tomeloze inzet en menigmaal lag Nick op de grond maar dat kan! Het was dan ook niet verwonderlijk dat Nick al snel de 2-2 maakte na een lange actie op links en alleen voor de keeper stond, (lees keeper was kansloos). Dat was wat Wilhelmus nodig had en Rijnsburgse Boys dacht alleen maar aan de wet van Murphy, zo van dit gaan we niet redden en zo geschiede. Alle middelen werden ingezet om Nick af te stoppen maar zelfs een knietje vol op zijn jonge heer weerhield hem er niet van om ook de winnende 3-2 te maken. Yannick (weer hij) speelde een diepe bal op Nick en weer stond hij alleen voor de keeper en was het feest compleet. Met nog iets meer dan 10 minuten te spelen probeerden Rijnsburg het wel maar dichtbij de 3-3 kwamen ze nooit. Geel was er nog voor Floor maar dat weet hij zelf ook wel dat dat logisch was. Ondertussen was Chiel nog ingevallen voor Bruno en Milan voor Yannick. De 3 punten zaten in de knip en dat zag er lang niet naar uit maar toch weer knap gedaan mannen. Volgende week naar Voorschoten en helaas ben ik er niet bij (wegens vakantie gesloten) Tot 10 maart dan weer.

Rob

Topscorers na 12 wedstrijden