Terug naar overzicht

Een jaar Wilhelmus 019-1 samengevat in een verslag.

Daar sta je dan als nieuwe trainer ergens halverwege juni met een volkomen vreemde groep. Tuurlijk heb je ze allemaal wel eens bekeken, maar na alle overschrijvingen en spelers die een vriendenteam prefereerde boven de selectie, bleven er achttien spelers over. Waaronder twee keepers, dus dast was eigenlijk de enige keuze die nog gemaakt moest worden. De rest van de spelers waren automatisch spelers van 019-1. Dat moest dus een groep worden, want nu was het een mengelmoes van 019-1, 017-1,017-2 en enkele nieuwe spelers die naar Wilhelmus waren gekomen. 


Zoals gezegd was het halverwege juni als we het LVK afwerken. Het enige doel daar was spelers bekijken en hopen dat we niet als kanonnenvoer zouden dienen. De spelers toonde dat er kwaliteit aanwezig was, maar ook dat er nog heel veel werk aan de winkel was. Tegen Forum gingen we geflatteerd onderuit, tegen RKAVV waren we zelfs grote gedeeltes de betere ploeg en SEV werd eenvoudig verslagen. Maar als iets werd aangetoond in die wedstrijden was dat er een groep stond die open stond voor nieuwe ideeen en een andere manier van trainen als de meeste gewend waren. Benieuwd hoe iedereen na de vakantie zou terugkeren begon een vakantie, waarbij ik meer als ooit met de voorbereiding van het voetbalseizoen ben bezig geweest. Ik besefte namelijk goed dat we van heel ver moesten komen, maar ook dat er wel wat te bereiken was met deze selectie....Ondanks dat er vele mensen waren die ons geen een overwinning toedichtte.

Begin augustus werd begonnen aan een voorbereiding, die eigenlijk zonder gekke zaken verliep. De gebruikelijke vakantieperiode en de daarbij behorende vakantiegangers zorgde er wel voor dat we niet meteen met de complete groep aan de gang konden, maar degene die er wel waren werkten zich het zweet voor de ogen en er ging nog een hoop fout, maar de werkethiek en de bereidheid de dingen op te pakken zorgde ervoor dat je als trainer toch een goed gevoel over kon houden na de trainingen.

Dat gevoel werd bevestigd in de eerste oefenwedstrijd als we tegen vierde divisionist RKDEO lang mee kunnen, zelfs de voorsprong pakken, maar in het laatste gedeelte de overwinning ( 1-3) aan de gasten moeten laten. De wetenschap dat enkele belangrijke spelers nog ontbraken, deden het goede gevoel verder versterken. RKDEO zou de maatstaf moeten worden de eerste weken van het seizoen, waarin we langzaam toewerken naar de competitie start.

Dat goede gevoel werd de week erna minder, als we met een op papier sterkere groep kansloos verliezen van Zoetermeer thuis met 0-2. Gelukkig volgde het goede antwoord van de mannen al snel, als enkele dagen later bij hofdklasser OLIVEO met het kleinste verschil (2-1) wordt verloren, waarbij vooral duidelijk wordt dat de verdedigende organisatie steeds beter gaat en dat is uiteraard belangrijk. 

Echter hebben we verschillende gezichten gezienvan het team als de beker begint en welk gezicht zal de groep dan tonen als we voor de beker starten bij SVH. Een voor dat moment acceptabele prestatie door met 2-5 te winnen en de groep gaat steeds meet naar elkaar toetrekken en begint ook werkelijk een groep te worden. Trainen doen we vaak met zijn allen en iedereen voelt zich prettig in hoe het gaat en went steeds meer aan mij als trainer.

Doordat we slechts met drie teams in de beker zijn ingedeeld volgt een vrije zaterdag wat wedstrijden betreft, maar de mannen worden gewoon verwacht voor een looptraining. Waar iedereen in het begin aan een geintje dacht, werkten we gewoon met zijn allen een aardig parcours rond Wilhelmus af. Conditioneel werk en gezelligheid werd afgewisseld en deze dag is zeker een belangrijke gebleken in het groepsproces. Helaas kreeg deze dag geen vervolg met het bereiken van de volgende bekerronde, doordat we de zege aan Meerburg moesten laten, 1-3.

Het oefenen en bekeren was dus voorbij als we eind september aan de najaarscompetitie beginnen. We hebben met zijn allen afgesproken bij de bovenste vijf te willen eindigen, maar ook dat we voor de eerste drie willen gaan om na de winter in de promotie poule te mogen uitkomen. Een veel te ambitieus doel volgens vele , maar in de groep leefde ook steeds meer het gevoel dat het wel mogelijk was. De spelers zelf voelde ook dat ze beter werden en belangrijker nog, dat namen ze mee in hun spel. Plus een meer dan voortreffelijke instelling zorgde ervoor dat we een lastig te bespelen ploeg werden voor vele.

Een ruime zege op Laakkwartier (9-0) werd gevolgd door een gelijkspel op karakter bij Scheveningen (4-4).  Twee gespeeld en niet verloren, waarbij vooral de manier waarop bij Scheveningen een punt werd meegenomen zeer knap gelet op alle omstandigheden. Doordat er even geen competitie op het programma stond, werd er geoefend bij Verburch. De magere zege van 1-2 deed geen recht aan de overmacht die we daar hadden, maar het goede gevoel bleef aanwezig mede dankzij weer een zege.

Twee grote testen voor de competitie werden cum laude gehaald. Zowel de 019-2 van Quick als van HBS werd verslagen met 1-0. Twee zeges op basis van tactisch zeer sterk spel van een ploeg die dan al gehavend is met enkele blessures, maar degene die wel spelen voeren alles prima uit en ineens doen we mee. Dat merken ook de zuurpruimen die ons weinig kans toedichtte en de spelers worden ineens gecomplimenteerd door menigeen voor hetgeen ze laten zien.

Helaas bleek de wedstrijd erop dat ,ondanks de vele waarschuwingen vooraf, de groep iets te veel in zichzelf ging geloven en zodoende leden we een pijnlijke 5-2 nederlaag bij SVC. Overwinningen op VUC (4-2) en VCS (0-3) volgde daar weer op, maar de druk stond er vol op wilde we in de top drie eindigen. In een rechtstreekse topper moesten we onze meerdere in TAC erkennen (0-3). Was het dan over, nee zeker niet, maar de laatste wedstrijden moesten een honderd procent score opleveren. 

 

 BMT ging met een 9-0 nederlaag terug naar Den Haag en ook Die Haghe werd op Ockenburg met 0-2 verslagen en de allerlaatste wedstrijd zou alles beslissend zijn. Koploper Vredenburch kwam op bezoek en het zegt genoeg hoe dicht de top vijf bij elkaar stond, want zelfs koploper Vredenburch kon nog buiten de top drie vallen als wij zouden winnen. We geven de koploepr goed partij, maar moeten na een sterke beginfase, vlak voor tijd toch buigen en de uiteindelijke 0-1 nederlaag zorgt ervoor dat we na de winter niet uitkomen in de promotie poule. Maar al met al een groot compliment dat we al tot de laatste dag meededen voor promotie. En belanmgrijker nog : Top vijf gered, doelstelling gehaald al had er meer ingezeten.

De maandag na de nederlaag met elkaar gesproken over de ontwikkeling die we stuk voor stuk doormaakte en ook dat we na de winter vol voor de titel in de voorjaarscompetitie zouden gaan. De afsluitende oefenwedstrijd bij KMD half december werd met 3-0 verloren en deed absoluut geen recht aan de eerste seizoenshelft. Het geloof dat vanaf januari weer alle koppen fris en fruitig zouden zijn, maakte het dat we na een gezellig avondje op de club met eten met een lekker gevoel de winterstop ingingen.

Begin januari waren alle spelers inderdaad weer gretig op de eerste training en dat ze geen ags terug namen bleek aan de serie van drie oefenwedstrijden tegen allemaal ploegen die wel de promotiepoule hadden bereikt. Een late gelijkmaker van de gasten zorgde ervoor dat BSC toch 1-1 speelde op ons sportpark, waar de week erna Be Fair met 5-1 werd verslagen. De doodeweekse 2-2 bij Honserlesdijk was de laatste oefenwedstrijd en vol vertrouwen begonnen we aan de najaarscompetitie.

De ploeg besefte dat de oefenperiode prima was verlopen, maar dat dat geen garanties gaf voor een goede competitie start. Echter werden zowel DoCoS (3-0) als Voorschoten (0-3) overtuigend verslagen. De volgende test was Die Haghe, waar we voor de winter al hadden gewonnen, maar ook nu bleek dat de gewaarschuwde ploeg niet wakker genoeg was en de 3-2 nederlaag was volkomen aan onszelf te wijten. Zonder Die Haghe te kort te willen doen overigens. VCS werd voor de tweede keer eenvoudig verslagen (4-0) als we tegen de koploper misschien wel onze beste helft van het seizoen spelen , maar vergeten dat in doelpunten uit te drukken en zo keren we met een onterechte 0-2 terug naar Den Haag. 

 

 Optisch kansloos voor de titel, maar als we zelf de vier komende wedstrijden winnen en meerburg zou een steekje laten vallen was alles nog megelijk. Tevens zorgde we ervoor dat het seizoen niet als een nachtkaars uit mocht gaan en de spelers maakte zich op om zelf eens revanche te nemen. SVC kwam immers op bezoek en na een mindere eerste helft, werd na rust overtuigend afstand genomen middels een 4-0 zege. ASC uit was ook zo’n wedstrijd waarbij we na rust de score in ons voordeel draaide en de 1-3 overwinning was terecht.

Nog twee wedstrijden tegen twee oude bekende. Wonnen we voor de winter met 1-0 van HBS en Quick, nu wonnen we beide wedstrijden zeer overtuigend. HBS werd met 6-1 verslagen en Quick werd met 5-1 verslagen. Puur naar de uitslagen kijkend tekend dit de enorme groei van de seklectie. Maar die groei blijkt uit veel meer als alleen deze uitslagen. Degene die de ploeg hebben gevolgd en gezien weten exact wat ik bedoel en dat maakt me toch trots als trainer ondanks het feit dat we niets tastbaars hebben gewonnen. Gasten bedankt voor een geweldig eerste seizoen bij Wilhelmus.


De spelers

1. MARVIN FUIT

De doelman die de concurentie strijd van Jarno tot verrassing van vele won. Puur op instelling kreeg je je verdiende kans en je kan terugkijken op een prima seizoen. Mindere momenten heeft elke speler, alleen als keeper kost het vaak een tegentreffer, maar zeker de reddingen op belangrijke momenten mogen vernoemd worden. Daar hield je de ploeg vaak genoeg mee op de been. Het feit dat je na de winterstop de minst gepasseerde doelman van de competitie was, mag ook vermeld worden. Een prima ventje, die wat meer in zichzelf mag geloven!

2. STIJN FAKO

Van twijfelachtige rechtback naar een zelfverzekerde rechtsback. Moest duidelijk wennen aan hetgeen ik van hem vroeg , maar je leergierigheid en je puike instelling zorgde ervoor dat je eigenlijk een vast gezicht was in de basisopstelling, tenzij je jezelf daarbuiten plaatste door te laat te komen. Je kan trots zijn op je seizoen en hebt zelf menig doelpunt meegepikt. Een fijne jongen die kan verrassen op de duur bij de senioren.

3. KYMO VERMEULEN

 

De aanvoerder zonder band. Als een van de weinige tweede jaars was je een leider, zonder dat je de band om je arm had. Altijd oog houden voor het geheel en ook gewoon zeer lastig om tegen te spelen. Type niet lullen, maar poetsen en verdedigend een stabiele factor in de achterhoede. Toonde ook bij 023 al je potentie en ook jij kan zomaar eens verrassen bij de senioren volgend seizoen.

4. YOURI HEINZ

Als speler van Forum 017-2 naar Wilhelmus gekomen en wat heb jij je goed ontwikkeld zeg! Even moeten wennen bij een nieuwe club, maar wachtend op je kans altijd 100% trainen en er staan toen het moest. Knap en daar heb je zeer veel respect bij afgedwongen. Als speler stappen gezet, waar ik van overtuigd ben dat er nog meer in zit. Een speler die je weinig hoort, maar er altijd staat als je een beroep op hem doet, kortom een prettige jongen voor een trainer.

5. FLORIAN KELLNER

 

Stabiele factor op links, die ondanks alle verhalen vooraf alszijnde blessuregevoelig en kaartgevoelig bleken op niets gebasseerd. Haast alles gespeeld en alleen gewisseld als je even je hoofd dreigde te verliezen, met zoveel onrecht om je heen. Maar wat een drive heb jij en als buitenspeler heb je gewoon geen leuke middag tegen Floor, ondanks dat je een gezellige gozer bent. Je kan terugkijken op een prima seizoen en ook in jou zit nog rek.

6. LIAM VAN BARNEVELD

Eigenlijk nog een 017-speler, maar een vast gezicht in de 019-selectie vanaf dag 1. Door de enorme concurrentie, blessures en ziekte minder gespeeld als gehoopt vooraf, maar als je speelde was het altijd prima. Een lastige speler die ook nog geregeld een doelpunt meepakt. Veel respect afgdwongen voor het feit hoe je met je rol omging en nooit je kop hebt laten hangen. Maakte ook drie goals op belangrijke momenten en die momenten waren je van harte gegund.

 

7. ANTON SMIT

Een multifunctionele jongen die dan weer achterin, dan op het middenveld werd gepositioneerd, maar altijd zijn stinkende best deed en een voorbeeldige instelling heeft. Vanuit de 017-2 komende en steeds meer richting de basis gegroeid. De vele concurrentie zorgde ervoor dat je niet altijd alles kon spelen, maar dat je je ontwikkeld hebt staat buiten kijf. Respect ook hoe jij omging met je rol, want jongens als jij zorgde ervoor dat de basisploeg geen moment kon verslappen. 

 

8. SJOERD DEKKER

De captain. Centraal achterin of op tien. Eigenlijk overal een dikke voldoende en voor een trainer een heerlijke speler om mee te werken. Mag in het veld iets meer de leiding nemen nog, maar kan terugkijken op een geweldig seizoen. Dat kwam ook tot uiting in alle 023 wedstrijden, waar je tot de betere mensen op het veld behoorde en ondanks dat ging je bij 019 niet naast je schoenen lopen en met een derde plek op de topscorderslijst heb je ook daar verrast misschien.

9. FABIAN BORREBACH

Het scharnier van de ploeg. Een geweldige speler ook die, mits vrij in zijn hoofd, op weinig fouts is te betrappen en beschikt over een geweldige pass. Kan wat mij betreft terugkijken op een geslaagd seizoen, een speler die je als trainer altijd opstelt, mits hij zijn ding doet. Menig assist en belangrijker nog altijd oog voor hoe we staan in de omschakeling na balverlies, kortom een belangrijke schakel in het elftal.

10. MAX KRAMER

Samen met Kymo de enige overgeblevene uit de 019-1 van vorig jaar, bleek jij een speler die je pas miste als je niet meedeed. Rustig aan de bal en ook een neusje voor het doel. Al met al een nuttige speler voor een trainer en daarbij een prettige jongen in de omgang. Stopt helaas met voetballen, maar ik ben blij dat ik je een jaar onder mijn hoede heb mogen hebben. Verder kan ik niet geloven dat jij nooit meer op een veld staat en als dat gebeurd kom ik je zeker weer bekijken, want je bent een plezierige speler om te zien spelen.

11. SAM KNOOK

Helaas weinig gespeeld, voornamelijk door vele blessures. Das jammer voor iedereen, maar vooral voor Sam zelf natuurlijk. Verdiend een groot compliment door er ondanks die blessures haast alle trainingen te zijn en jouw sfeermakerij had deze groep echt nodig. Op de familiedag heb je je moment kunnen pakken en werd je onze topscorder. Moet meer in zichzelf geloven en meer van zichzelf vragen, dan kan ook jij meer als je misschien zelf denkt.

12. JESSE GRUNHOLZ

In de spits of op tien. Aanvallend creatief en doelgericht, met ook nog een geweldige buitenkantrechts. Betrokken bij vele doelpunten, maar toch zal ik ook onthouden dat je je meerdere moest erkennen in mij met het oefenen van vrije trappen na de vrijdagtraining. Stopt ook met voetballen vooralsnog, maar ik denk dat een voetbaldier als jij echt wel weer ergens opduikt.

13. EDDY EL BAZZE

De speler die het het moeilijkste had dit seizoen. Zonder daar zelf veel aan te kunnen doen overigens. Moest door studie vele trainingen missen en zijn concurrenten speelde ook prima week in week uit. Kortom een lastige situatie die je lang vol hebt gehouden en dat verdiend respect. In menig invalbeurt toonde je je kewaliteiten en je hebt ook geregeld gescoord. Helaas heb je niet de minuten gemaakt waarop gehoopt, maar desondankls was je een prima jongen voor de totale groep.

14. LUCA POSTELMANS

Eigenlijk nog een 017-speler, die voor de winterstop zijn momenten kreeg en na de winterstop uitgroeide tot een belangrijke speler. Menig doelpunt of assist staan achter zijn naam en ook zijn verdeigende werk ging hij steeds beter oppakken. Een prima ontwikkeling doorgemaakt en het feit dat je als eigenlijke 017-speler in de basis stond zegt genoeg over je kwaliteiten. Mentaal soms nog wat breekbaar, maar ook dat ging steeds beter. Enkele wereldgoals zal ik in ieder geval nooit vergeten, wat je een tweede plek op de topscorderslijst opleverde.

15. TIJN FRANZ

Als nieuwe speler van Graaf Willem gekomen, maar al snel gewoon een van de jongens, Een hardwerkende speler, die ook met pijntjes heeft gelopen. Inzet voorbeeldig en soms wat ongepolijst, maar ook een redelijk rendement en zeker een teamspeler. Stond op een gegeven moment in het belang van het team zelfs linksback. Zal bij de senioren zich verder gaan ontwikkelen, maar was voor mij een prettige jongen om in de groep te hebben. 


16. YANNICK WILLEMS

De topscorder uiteindelijk. Maar ook qua assists zeer belangrijk voor de ploeg. Een fantastische buitenspeler die vrij compleet is, alleen wat meer van zichzelf mag vragen gelet op de aanwezige kwaliteiten om nog belangrijker voor de ploeg te worden. Tactisch zeker stappen gezet dit jaar en ook van jou blijven enkele doelpunten en assist me altijd bij. Voor een trainer een welkome speler, die altijd de actie heeft om een wedstrijd open te breken.

17. NICK HENDRIKSE

 Weinig gespeeld door de blessure die je opliep ergens begin september. Dat kostte je bijna het gehele seizoen,maar soms in het belang van het team toch gespeeld en nog redelijke cijfers overleggend. Een prima spits, die alleen in sommige fases een beter overzicht moet hebben om hem heen, maar heeft absoluut kwaliteiten die we van een fitte Nick dit jaar goed hadden kunnen gebruiken. Ook jij hebt weinig trainingen gemist al heb je 80% langs de lijn dorgebracht en dat verdiend sowieso een grote pluim.

VERDER NOG TE BEDANKEN

1. DE GRENSRECHTERS

Elke week maar weer die vlag en langs die lijn voor van alles en nog wat worden uitgemaakt, terwijl ik in de hele regio geen eerlijkere grensrechter ben tegen gekomen als DIK KNOOK. Je weet hoe zeer ik je rol heb gewaardeerd, maar ik vindt dat ik je in dit jaarverslag zeker niet moet vergeten te vermelden. Bedankt Dik! Ook de vervangers van de paar keer dat Dik niet kon , RINUS FUIT en KYLE STOOP bedankt!

 

2. COLLEGA TRAINERS

RICHARD BREHLER en MARCO vd STRUIJFF waren er altijd. Waar we ook speelde met de 019, van Oegstgeest tot aan dichterbij huis.  Altijd bereid om ook bij de 019 een rol te vervullen en altijd tijd om te sparren over wat te doen, Bedankt mannen!

RAMON van STEEKELENBURG bedankt voor je hulp vanaf dag 1. Danzij jouw input wist ik meer van de spelers en onze samenwerking heb ik als zeer prettig ervaren. Als er bij 019 een spelersprobleem was en jouw 017 kon het oplossen dan was je altijd bereid mee te werken en dat is niet overal zo. 


3. DE OUDERS

Bedankt dat jullie er steeds waren om het gehele team te supporten. Dat is toch fijn voor een groep als ze voelen dat ook het thuisfront ze steunt en het leuk vindt om ze te zien spelen. Tevens bedankt voor de manier waarop ook jullie me hebben opgevangen bij de club, daardoor ging de aanpassing toch lekker soepel.

4. RICARDO en NICO

Als materiaalman heeft Ricardo niet veel hoeven doen voor ons, maar als we wat aan je vroegen was het nooit te veel gevraagd. Tevens heb je de afslyuitende BBQ voor die gasten TOP geregeld en de spelersgroep waardeerd je meer als je zelf misschien door hebt.

Nico bedabnkt voor alle zaterdagen dat we thuis speelde en jij ervoor zorgde dat het ons aan niets ontbrak. Das een lekkere wetenschap voor een trainer dat je je nergens druk om hoeft te maken of alles geregeld is of niet.

5. DE INVALSPELERS

Het gaat te ver jullie allemaal hier te benoemen, maar de spelers die er voor hebben gezorgd dat we nooit met te weinig spelers stonden wil ik bij deze ook bedanken. Sommige na hun eigen wedstrijd in een keer door en andere die hun vrije weekend opofferde om de 019-1 te helpen. Top gasten en menig speler heeft ook nog gescoord tijdens die optredens.

THE END