Terug naar overzicht

J019-1 wint van ASC J019-1 (1-3)

J019-1 wint van ASC J019-1
Zaterdag 4 mei en na drie weken zonder competitie voetbal eindelijk weer een wedstrijd van de 019-1 wespen. Door alle feestdagen was er immers geen programma de weken hiervoor en doordat ook de trainingen wat anders verliepen als doorgaans het geval is was het vooraf gissen hoe we voor de dag zouden komen bij deze topper. Wilhelmus stond voor de aftrap immers derde en de gastheren van ASC stonden , ongeslagen nog, op plek twee. Mochten onze mannen vandaag de overwinning meenemen uit Oegstgeest, zou het een plek stijgen. Vandaag mistte we nog steeds de geblesseerd zijnde Sam en die kreeg in de ziekenboeg gezelschap van Luca, die maandag op de training geblesseerd raakte. Eddy al diep in de boeken voor zijn examens en ook Liam nog niet echt hersteld van zijn kinkhoest, maar Liam kon in ieder geval nog plaatsnemen op de bank. Twan werd weer bereid gevonden mee te gaan en word zo langzamerhand een vast gezicht in de selectie. 

 Eenmaal aangekomen op het schitterende, nieuwe complex van ASC werd duidelijk dat we op normaal gras zouden spelen en na een korte warming-up werd de wedstrijd iets na 1600uur in gang gezet door een scheidsrechter van ASC zelf, maar deze arbiter is bondwaardig wat mij betreft. ASC toont meteen dat het kwaliteiten heeft en al snel wordt duidelijk dat we flink aan de bak kunnen vandaag. Een logisch gevolg, want geen ploeg blijft zomaar ongeslagen uiteraard. Een bewegelijk middenveld en een zeer sterke verdediger kenmerken de gastheren in de openingsfase, maar Wilhelmus toont hetzelfde. Wij nog in het voordeel van wind mee, maar juist de wind zorgt ervoor dat we wat te gehaast spelen en niet optimaal profiteren van de ruimte die er wel degelijk lag. Aan de andere kant geven we ook niets weg en er ontstaat een wedstrijd die gelijk opgaand is en leuker is om naar te kijken als menig wedstrijd in het betaald voetbal. 

 Langzaam aan komen beide ploegen wat meer tot dreigende momenten, maar echt doelgevaar levert het niet op. Sjoerd is namens Wilhelmus dichtbij, maar zijn kopbal wordt door de doelman gestuit. Mocht Sjoerd de bal binnen hebben geknikt, zal de treffer waarschijnlijk worden geannuleerd, want de vlag ging ten onrechte weer eens de lucht in. Maar Wilhelmus heeft de zaken goed voor elkaar en datzelfde mag gezegd worden van ASC en net als je dan denkt met de brilstand te gaan rusten is daar een verkeerd coachmoment, een daaropvolgende verkeerde keuze van Tijn en ASC profiteert in de laatste minuut van de eerste helft Marvin geslagen achterlatend. Een kleine domper, maar het plan voor helft twee was al besproken langs de lijn en in de rust uitgelegd aan de mannen wat de bedoeling ging worden voor helft twee.

 Helaas wel een gedwongen wissel in de rust als Florian met liesklachten, overgehouden aan de 023 wedstrijd, de strijd moet staken en hij word vervangen door Jesse, waardoor Tijn als linksback de tweede helft zal spelen. Het begin van helft twee is voor ASC, waar wij nog wat zoekende zijn. Maar je ziet de wedstrijd langzaam aan de kant van Wilhelmus opgaan en het is Nick die de ploegen op gelijke hoogte zet na een uur spelen. Het geloof is nog meer terug en zo zien we de ploeg het liefste. Het kost veel kracht en vooral het middenveld is aan het bikkelen, zonder de rest van het team tekort te doen overigens, want we kunnen niemand iets verwijten vandaag. Anton vervangt Max, voor iets meer verdedigende balans in het team en de laatste twintig minuten breken aan.

 Wilhelmus kan via Nick en Yannick tot twee maal toe de voorsprong pakken, maar helaas geen goal in beide gevallen. Wel enkele minuten na deze twee kansen, als het duo verantwoordelijk is voor de Voorburgse voorsprong. Keurige aanval waarbij Yannick goed terug legt en Nick met zijn tweede treffer Wilhelmus op voorsprong zet. ASC gaat vanaf dat moment, zo'n dertien minuten voor tijd alles of niets zetten en de geelzwarten worden teruggedrongen door de roodzwarten, maar we staan als hele ploeg als kerels te verdedigen. Toch een mogelijkheid voor ASC , maar de aanvaller raakt de bal half en de vrije trap die ingedraaid wordt verdwijnt naast het doel van Marvin. 

 Nick vergeet de definitieve knock-out uit te delen en het blijft spannend tot minuut 88, want daarin maakt Jesse aan onzekerheid een einde en nu is het alleen nog zaak niet snel die tweede treffer tegen te krijgen, want dan kan de blessuretijd zomaar wat minuten langer gaan duren. Maar we houden stand en boeken een dikverdiende zege op een sterke opponent. Door de zege klimmen we zelfs naar de tweede plek op de ranglijst en komen we op een punt van koploper Meerburg, dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft. Maar naar de ranglijdst kijken heeft niet zo veel zin. We kijken liever naar de stappen die we hebben gezet sinds het begin van dit seizoen. Wat dat betreft was vandaag weer een teken dat we dat hebben gedaan, ook op tactisch vlak overigens.

 Echter geeft dat geen garanties voor de komende twee thuiswedstrijden tegen twee ploegen die we voor de winter al hebben verslagen. Want juist die wedstrijden hebben we vaak matig gespeeld. Maar zowel HBS als Quick worden twee taaie ploegen als competitie slot. Benieuwd hoe we die wedstrijden weer voor de dag komen en met wie. Want de examens beginnen deze week en enkele mannen hebben zich al afgemeld voor de komende periode. Maar ongetwijfeld zal er een ploeg staan die de stijgende lijn vast wil houden. Complimenten voor vandaag in ieder geval mannen! 
Opstelling Wilhelmus : Marvin, Stijn, Kymo, Youri, Florian (45 Jesse), Fabian, Max (70 Anton), Sjoerd, Yannick, Nick, Tijn