Wilhelmus JO19-1 - Quick JO19-2 (1) (5-1)

Zaterdag 25 mei 2JO19. De laatste officiele speeldag voor de JO19-1. Zeker niet de laatste wedstrijd voor de mannen, maar wel dus de laatste competitie wedstrijd van de najaarsronde. Vooraf was er nog een kans dat Quick over Wilhelmus heen zou wippen in de stand, maar dan zou er een hoge score in het voordeel van de haantjes nodig zijn. Wilhelmus had vooraf immers een veel beter doelsaldo. Dat komt uiteraard door de prima tweede seizoenshelft van de JO19-1 wespen. Een competitie waarin we bij winst op slechts een punt van kampioen Meerburg op een verdienstelijke tweede plaats zouden eindigen. Op Eddy na was iedereen aanwezig en dus zestien man sterk en vooraf al besproken dat vandaag iedereen sowieso minuten ging krijgen.

Als de JO19-1 zijn warming-up op veld 1 gaat afwerken is er al veel activiteit rond ons hoofdveld, waar het sfeerteam van de 013 al een tijd bezig is om rond het veld van alles op te hangen en te organiseren. Wij spelen als grote broer immers de voorwedstrijd van kampioen 013-1. Vanaf deze plek nogmaals de felicitatie, maar we zijn hier uiteraard om ons eigen seizoen waardig af te sluiten. De spelers lijken van die gedachte goed doordrongen en we starten rond 1230uur aan de wedstrijd, tegen een tegenstander die we voor de winter met het niptste verschil hadden verslagen en dus een lastige opgave als laatste wedstrijd

Wilhelmus start sterk en vol energie. Men is binnen vijf minuten met enkele goede aanvallen meermaals gevaarlijk, maar tot het snelle openingsdoelpunt leid het in die fase nog niet. Soms door eigen falen, soms dor een op zijn minst twijfelachtig vlagsignaal. Feit is wel dat we een prima acterend Wilhelmus zien op het hoofdveld en de ploeg bewijst zich niet af te laten leiden door alle perikelen rondom het veld. Quick komt iets beter in de wedstrijd , maar de gastheren blijven goed in de organisatie en geven nauwelijks iets weg. Lopende de eerste helft ontstaat er een grimmiger sfeer in de wedstrijd, zonder echt noemenswaardige opstootjes. Wel een terechte kaart voor zowel Luca als een Quick-speler. Voor rust zijn er geen doelpunten te noteren en zo zoeken beide teams de kleedkamer op met de brilstand.

In de kleedkamer de dingen zoals altijd besproken en de complimenten voor de groei die we ok weer vandaag laten zien. Voor de winter was het vooral de verdedigende organisatie waar we Quick op versloegen, vandaag tonen we ook aan de bal de baas te zijn over een ploeg die behoort tot een van de betere in het land. Nu nog zaak na rust jezelf te belonen en achterin steady te blijven.

Wilhelmus begint lekker en toont aan de laatste 45 minuten van dit seizoen winnend te willen afsluiten. De eerste wissels lopen inmiddels langs de zijlijn warm en eindelijk beloond Wilhelmus zich na een klein uur spelen. Luca is het meest attent bij een van de vele aanvallen en schiet ons op een meer dan verdiende voorsprong. Vlak na de goal van Luca komen de eerste drie verse krachten binnen de lijnen. Youri, Tijn en Anton vervangen Luca, Jesse en Max. Weer nauwelijks een paar minuten na de wissel is de tweede Wilhelmus treffer een feit. Nick de doelpuntenmaker, op prima aangeven van de zojuist doorgeschoven Sjoerd. Quick's verzet lijkt gebroken en nadat Marvin prima redding bracht op een van de speldenprikken van de haantjes is het Yannick die na een schitterende aanval de derde treffer noteert.

De net weer fit zijnde Liam en Sam vervangen Stijn en Sjoerd en met nog een kwartier op de klok is het Tijn die na een schitterende actie de bal met buitenkant schoen het doel in werkt en een nog ruimere marge voor de wespen. Zonde dat daarna de touwtjes iets gaan vieren, waardoor we na een inschattingsfout van Youri een tegentreffer moeten noteren en das eigenlijk het enige smetje op de wedstrijd van vandaag, waarin we een goed spelend JO19-1 zien. Het slotakkoord is echter voor de wespen als Nick binnen de zestien wordt neergehaald. Normaliter een klusje voor Nick zelf, maar vandaag is het Fabian die achter de bal gaat staan. Misschien wel de laatste bal in een Wilhelmus shirt voor de gedreven middenvelder van de wespen, waarvan iedereen op sportpark Westvliet hoopt dat Fabian daar volgend seizoen nog te bewonderen is. De middenvelder schiet de penalty stijf in het kruis en zo moet je een penalty inderdaad nemen. Kort na de strafschop is het klaar en eindigt het seizoen voor de JO19-1 met een ruime overwinning.

Eindigen met een overwinning is fantastisch, maar de manier waarop stemt me vandaag nog het meest tevreden. Jullie hebben als groep vandaag de enorme groei laten zien die jullie vanaf dag een hebben ingezet. Soms met hoge pieken, soms diepe dalen, maar altijd heb ik de ontwikkeling gezien en vooral de bereidheid die jullie telkens opbrachten om te doen wat nodig is om je uberhaupt te kunnen ontwikkelen. Daarvoor verdienen jullie een groot compliment en hebben jullie er voor gezorgd dat ik met trots kan terug kijken op mijn eerste seizoen bij Wilhelmus. Een eerste seizoen waarin ik later via een jaarverslag alles nog een doorneem.

Wel wil ik tot slot van dit verslag een man speciaal bedanken voor het gehele seizoen. Dik Knook , de trouwe grensrechter van de JO19-1 dit seizoen. Ondanks dat Sam veel geblesseerd langs de lijn zat was Dik er bijna altijd en dat is echt niet vanzelfsprekend weet ik uit ervaring en op deze plaats alvast mijn dankwoord voor deze onderschatte positie in het begeleidingsteam.

Opstelling Wilhelmus : Marvin, Stijn (73 Liam), Kymo, Sjoerd (75 Sam), Florian, Fabian, Max (62 Anton), Nick, Yannick, Jesse (62 Tijn), Luca (62 Youri)