Quick JO8-3 - Wilhelmus JO8-3 (Zwaluwcup) (7-7)

Eerste wedstrijd van het seizoen, een nieuw vers team en het begin van de Zwaluwcup. In het zonovergoten Den Haag is Quick onze eerste tegenstander. Wij hebben 2 trainingen achter de boeg en we zijn benieuwd hoe ze er voor staan.

De wedstrijd begint voortvarend, wij komen op een snelle 0-1 nadat Milan een rebound van Olivier erin schiet. Elisa zet ons daarna al snel op 0-2 nadat ze eerder op de keeper af schoot. Dit is een lekker begin van het nieuwe seizoen. Er word lekker gevoetbald en Jasper (keeper) stopt een aanval van Quick. Maar Quick is ook niet slecht en komen al snel weer terug tot 2-2.

De wedstrijd gaat op en neer, kansen voor ons via Marijn (corner Elisa), Teun die alleen op het doel af kan maar op de keeper schiet en een vrije trap van Milan die maar net naast schiet. Quick weet het beter af te maken en komt op een 4-2 voorsprong, terwijl wij met corners de hoekpion verder schieten dan de bal zelf.

4-2 blijft het tot de rust. De zijlijn (ouders) hopen op een iets beter positiespel in de 2e helft en beginnen wat Advocaatiaanse uitspraken te roepen, hoewel Frankrijk-Nederland van afgelopen donderdag toch wel vele malen slechter was. Het is niet allemaal wat onwennig, maar niet verkeerd na pas 2x trainen.

De tactische bespreking tijdens de rust zie je meteen terug, iedereen heeft zijn plekje en houd zich daar ook netjes aan. Quick wel iets sterker maar nog geen doelpunten, de ploegen worden wel wat moe.

Goed inzet van Milan zorgt voor een mooie 3-4 met niet snel daarna weer Milan met de 4-4, het positiespel werkt. Einde 3e kwart, maar ik verneem dat het eigenlijk 5-4 voor Quick staat, de verslaggever moet ook nog even inkomen.

Er word ook veel gewisseld met de keeper positie, Ruben ditmaal op doel. Matteo alleen op doel af maar schiet op de keeper. Milan 5-5!! Lekker bezig, Wilhelmus zet er goed de druk op, onze keeper staat niet goed 6-5 Quick, Milan 6-6 uit een corner, Elise knalt op doel bal komt terug in de voeten van Milan 6-7! En nu vast houden, maar helaas scoort Quick de 7-7 en is het einde wedstrijd.

Goede 2e helft, deze ploeg heeft potentie, want Quick was ook een goede ploeg.

Afronden met wat penalty’s en op naar volgende week thuis tegen HVV