Terug naar overzicht

HVV JO9-4 - Wilhelmus JO9-3 (7-6)

We zijn te gast bij het chique HVV in het statige Benoordenhout. Het is zonnig vandaag, maar wij beginnen de wedstrijd met twee donderslagen tegen. De deftige jongens zetten ons met snel spel op 2-0 achter.  Gelukkig hebben wij Mika nu nog in ons midden, hij maakt een korte draai om zijn as en schiet welgemanierd 2-1 binnen, dat zag de keeper niet aankomen. Vervolgens zien wij de 3-1 d'r in vliegen. Keeper Jasper vangt stijlvol een hard schot vlak voor het einde van het eerste kwart.

Als het tweede kwart begonnen is schiet Mika respectabel hard 3-2 tegen de touwen. Deze pot is behalve beschaafd en correct ook nog eens ongezouten spannend aan het worden!  HVV nogmaals! Nu van dichtbij 4-2. En dan wéér Mika! Een zorgvuldig afstandschot: 4-3!  

De opwinding is stijgt tot een hoogtepunt met een omhaal van HVV. Naast! Gelukkig voor ons. Aan onze kant een behoorlijk schot op doel van Daan, die wordt gekaatst door de keeper en de rebound is voor Robbe. 4-4.  We vergeten snel een eigendoelpunt (5-4).

Na een blessure behandeling bij HVV is het Robbe die alertheid van niveau laat zien. HVV let niet op. Robbe maakt 5-5.

De tweede helft begint met een paar eerbiedwaardige verdedigende acties van Olivier en twee keurige mogelijkheden voor Jay.  De snelheid van het spel is bijna niet bij te houden. Een knappe kans voor Roan! Een tiptop redding van Jasper! Marijn die een bal afpakt en een aanval opzet. Een uitbraak van Jay vanaf de achterlijn tot bijna aan het doel van HVV. We worden getracteerd om majestueus voetbal!

Als het vierde kwart start letten wij even niet op. HVV neemt weer afstand. (6-5). Liam gaat nu respectabel te keer. Zijn eerste actie is de basis voor een ordentelijke 6-6 door Robbe. Liam's tweede actie is de basis voor een gedistingeerd schot van Daan binnenkant paal en er toch niet in! Oei, aan de overkant wel! 7-6 is het nu. Het publiek gooit alle remmen los! Nog luttele seconden te gaan. Marijn met nog een elegante actie! Fluitsignaal......einde. 7-6.