Terug naar overzicht

Wilhelmus JO9-3 - DHL JO9-1 (4-9)

Weer een Delftse tegenstander vandaag. Makkelijk zal het niet worden, want het is het eerste team van DHL in onze leefdtijdscategorie. Als de wedstrijd begonnen is zijn de eerste kansen voor ons. Voor Roan in het bijzonder, zijn schot op doel gaat via de keeper op de lat. Onze keeper Jasper moet ook meteen aan het werk, hij redt de eerste mogelijkheid van DHL.

Al ras zet DHL dan toch een paar goede aanvallen op touw. Ze scoren twee keer. De volgende aanval van DHL wordt door Jay knap onschadelijk gemaakt, maar DHL is sterker in deze fase. We incasseren er vervolgens nog vier en kijken tegen een 0-6 achterstand aan. Jasper pakt nog een paar linke ballen van DHL en Daan dwarsboomt een offensief. We zijn echt niet kansloos want Robbe leidt de gehoopte comeback in. Hij scoort: 1-6. De comeback wordt even onderbroken: het wordt 1-7.

Coach Marco heeft onze jonge mannen in de rust goed opgepept. Meteen is de eerste kans voor Olivier. De tweede kans is voor Liam. Hij krijgt de bal na een fantastiche afpakker van Marijn. Liam scoort 2-7! We worden nu sterker, Jay pakt de bal van DHL af. Olivier gooit zich voor een aanval van de tegenstander. Marijn wurmt zich er weer tussen. Maar dat is even balen het wordt 2-8. We bouwen verder aan onze comeback met een geweldige boogbal van Roan! 3-8. En een superschot van Mika! 4-8. Doelman Robbe (van plek geruild met Jasper) redt een lastig schot en veldspeler Jasper krijgt de voet net niet lekker tegen de bal, anders hadden we er nog eentje bij. Het tegengestelde gebeurt, onze comeback lukt niet. We sluiten af met 4-9. Niet bij de pakken neerzitten, we hebben wel weer laten zien dat we tegengas kunnen bieden. De volgende keer weer knallen!