Nathan Aké, oud Wilhelmus Jeugd speler, definitief naar Chelsea FC

Nathan AkeDe geruchtenstroom was de afgelopen weken al sterk, maar nu is het echt zeker: Nathan Aké geboren 18-02-1995, verhuist na de zomer naar de jeugdopleiding van Chelsea. 

Nathan Aké,  in de Wilhelmus Jeugd als F speler begonnen en bij Wilhelmus gespeeld tot en met de E, werd een paar jaar terug op onze velden door ADO Den Haag gescout , waarna hij na een aantal stages uiteindelijk ook naar ADO Den Haag vertrok. Sinds 2,5 jaar speelt hij voor Feijenoord. Hij speelt nu in Feijenoord B1. Wilhelmus is er trots op dat hij het zo goed doet, hij was ook al geselecteerd voor Oranje Jeugd Teams.

Feyenoord wilde de 15-jarige Aké, die uitkomt voor het Nederlands elftal voor spelers onder 16 jaar, in februari vastleggen. Dan wordt de linkspoot zestien jaar, het moment waarop een jeugdspeler zijn eerste contract mag tekenen. De Rotterdammers zijn echter afgetroefd door Chelsea. 

Omdat er in de media nogal wat rumoer omtrent Nathan was en er ook onwaarheden werden opgeschreven koos de webredactie van Wilhelmus ervoor niet alle media " na" te schrijven en zocht contact met de ouders van Nathan, welke vandaag bijgaand bericht en bovenstaande foto, exclusief voor Wilhelmus verstuurde. De ouders en broer (Cedric) van Nathan spraken de waardering uit voor het feit dat wij het nieuws checkten voor het te plaatsen.

Wilhelmus wenst ontzettend veel succes in London, en zal hem zo goed mogelijk blijven volgen. Wilhelmus is er ontzettend trots op dat Nathan bij Wilhelmus is begonnen en het al zo ver geschopt heeft, succes Nathan !

Namens vv Wilhelmus,

JPvM