Komt Uw dochter bij Wilhelmus voetballen ?

21-01-2018

Vanuit de leden en omgeving krijgt Wilhelmus steeds meer vragen over meisjesvoetbal.

Dit natuurlijk na het grote succes van onze Oranje Leeuwinnen waarin o.a. Lieke Martens , Vivianne Miedema en Shanice van de Sanden in 1 klap het dames-voetbal op de kaart hebben gezet.

Er zijn natuurlijk al enkele meisjes per leeftijdsgroep die met veel plezier op Wilhelmus voetballen.

Zo speelt o.a. Elisa van Dijk nu in onze JO8-2 , nadat zij vorig jaar is begonnen bij de mini-pupillen.

undefined

Elisa heeft , naast dat zij meerdere keren per week met een bal aan haar voet op het Wilhelmus complex is te vinden , in de herfstvakantie en de kerstvakantie meegedaan aan de Jonger Oranje talentendagen en dan zowel in de zaal als op het veld.

Beiden keren is zij geselecteerd voor de finales die in juni plaats gaat vinden. Wilhelmus is natuurlijk extra trots op onze meisjespupil ! Wij wensen haar veel succes !

Maar wij zien het aantal meisjes bij onze vereniging graag verder groeien.

Wilhelmus start daarom actief met het werven van nieuwe meisjes voor de jeugdafdeling. In de toekomst wil Wilhelmus dat het meisjesvoetbal een nog belangrijker onderdeel wordt van onze mooie vereniging.

Het gaat in eerste instantie om de leeftijdsgroep JO7 (geboren 2011). De reden hiervoor is simpel: iets opbouwen doe je vanaf de basis.

Uiteraard kunnen meisjes geboren na 2010 ook informeren naar de mogelijkheden.

Hierbij nodigen wij alle meisjes die graag bij Wilhelmus willen komen voetballen van harte uit om zich in te schrijven als lid.

Meer informatie over hoe je in te schrijven als lid is te vinden op: http://www.vvwilhelmus.nl/vereniging/lid-worden-contributie/

Uitgangspunt is dat meisjes in ieder geval in de JO-7 in gemengde teams spelen.

De ervaring leert ons ook dat in de JO-8 en JO-9 meisjes en jongens prima samen kunnen spelen: er blijkt nauwelijks sprake van verschillen in fysieke eigenschappen en technische vaardigheden.

Menig Wilhelmus speler kan bevestigen hoe snel meisjes kunnen rennen, hoe goed ze kunnen dribbelen, en hoe hard ze kunnen schieten.

Heb je nog vragen, wil je meer informatie of wil jij je hard maken voor het meisjesvoetbal neem dan contact op via mp_coordinator@vvwilhelmus.nl

Lees meer op: https://www.knvb.nl/themas/meiden--en-vrouwenvoetbal

undefined