Meest Aktuele Verslagen

14-10-2018

Wilhelmus 1 - ODB 1 (1-1)

Vandaag speelde Wilhelmus in een thuiswedstrijd tegen het Haagse ODB. De wedstrijd was voor het elftal de eerste echte graadmeter deze competitie. Wilhelmus had net als ODB zijn eerste 3 competitiewedstrijden gewonnen en was mede koploper. De winnaar mocht zich dan ook bij een positief resultaat officieel koploper noemen.

Op een moeilijk bespeelbaar veld was het Wilhelmus dat direct na het fluitsignaal het initiatief nam. ODB liet zich niet verwacht zakken en leek via de counter te willen toe slaan. Na 15 minuten was het Wilhelmus rechterspits Bill Duah die met een mooie solo diverse spelers van ODB passeerde en een strakke voorzet los liet. Deze voorzet werd tegendraads ingekopt door Jacky Adam die met deze treffer Wilhelmus op een verdiende 1-0 voorsprong zetten, ODB wat zich tot die tijd niet in de wedstrijd had gemanifesteerd deed er een schepje boven op en gaf wat druk vooruit. Bij een van deze acties kwam een ODB speler met de Wilhelmus doelman in aanraking, de overduidelijke overtreding werd door de  scheidsrechter niet bestraft. Door dit incident diende de Wilhelmus doelman Marc de Jong zich te laten vervangen met een heupblessure.

Zijn vervanger keeper Martisano Billiosa diende bij de eerst volgende aanval van ODB direct in actie te komen. In de tegenstoot zag de ODB verdediging de vrijkomende Wilhelmus spits Jacky Adam over het hoofd en hij had vlak voor rust de 2-0 op zijn voet maar faalde in de afwerking. Dit was gelijk het laatste wapenfeit van de eerste helft.

Na de rust bleef het spelbeeld hetzelfde, Wilhelmus had de bal en ODB loerde op de counter.

Wilhelmus kreeg in die fase wel wat kleine kansen maar faalde steeds tijdens de laatste bal of afwerking. De tijd leek steeds meer in het voordeel van Wilhelmus weg te tikken maar omdat de marge mager was bleef de wedstrijd spannend.

In de 83e minuut was het ODB die met lange ballen de verdediging van Wilhelmus bestookte. Geheel tegen de verhouding in was het toch ODB die op gelijke hoogte kwam na een scrimmage voor het doel. Wilhelmus probeerde het nog wel maar kwam niet verder dan een levensgrote kans van aanvoerder  Matijs Wartna, maar helaas was deze niet aan hem besteed.

Na 95 min blies de warrig fluitende scheidsrechter voor het eindsignaal en bleef Wilhelmus teleurgesteld achter. ODB voelde zich de morele winnaar en bleef in punten gelijk met Wilhelmus

Onze is dit gelijk spel blijf Wilhelmus koploper en heeft alles in eigen hand de komende weken.

13-10-2018

Wilhelmus JO19-1 - Quick JO19-2 (1-0)

Zaterdag 13 oktober inmiddels en voor het JO19-1 elftal van Wilhelmus staat de ontmoeting met Quick JO19-2 op het programma. De Haantjes zijn koploper met de volle buit uit drie wedstrijden, waar onze eigen Wespen met vier uit twee ook nog ongeslagen zijn. Echter is er wel een verschil tussen beide teams. Quick beschikt al jaren over selecties met dezelfde kern en ook de tweede teams zijn van een hoog niveau. Wilhelmus daarentegen wordt steeds meer een eenheid in plaats van de plukjes spelers die het waren toen we aan het seizoen begonnen.

Vandaag waren we weer niet compleet, want we moesten Jesse en Nick nog steeds missen. Een aderlating qua creativiteit en ook in beleving, maar zoals gemeld tijdens de bespreking gaat het om de mannen die wel aan de aftrap verschijnen en aan hun de taak om de taken en plannen uit te voeren.

Iets na 1500uur , onder een heerlijk najaarszonnetje , wordt op het kunstgras afgetrapt en Wilhelmus begint sterk. Iets wat na de flauwe warming-up niet verwacht werd, maar complimenten voor het ter harte nemen van de laatste woorden in de kleedkamer mannen. Quick heeft zienderogen moeite met de prima start van de wespen, die alleen vergeten om zich te belonen. Niet dat de kansen legio waren, maar er lagen echt mogelijkheden om tot meer echt gevaar te komen.

Eddy kreeg de bal enkele keren ongelukkig mee, Yannick kon niemand bereiken als hij enkele keren goed langs de back van Quick snelt. Sjoerd zijn kopbal die net niet genoeg kracht heeft na een corner. Het spelletje wat we vandaag spelen kost veel kracht, maar de mannen trainen er dan ook hard voor. Dat niet alles goed gaat, neem je op de koop toe door de enorme arbeidsethiek die men aan de dag legt. Quick creëert ook weinig, mede door een goede verdedigende organisatie, waar Youri vandaag zijn eerste basisplaats krijgt toebedeeld en een prima wedstrijd zou afwerken.

Rond het half uur wordt Quick sterker. Wilhelmus komt er minder aan te pas in aanvallend opzicht en dan is het prettig dat een betrouwbare doelman als Marvin dan redding brengt op de schuiver van de spits. Positief in de fase dat we door Quick verder werden terug gedwongen is dat we een eenheid bleven en met zijn alle er alles aan deden om de tegengoal te voorkomen. Stijn moest dat we met een gele kaart bekopen na een overtreding. Een kaart waar je niet over hoeft te discussiëren en dat deed de back die met de week beter gaat spelen dan ook niet. Zelf werden we ook nog dreigend, maar het verhaal was dat we wel wat echte stootkracht mistte voorin.

In de rust de complimenten en ook de verbeter momenten besproken van de eerste helft. Een helft die tal van kansen op mogelijkheden en mogelijkheden op kansen bood. Er bekroop ons ook het gevoel dat degene die de score zou openen de wedstrijd naar zich toe zou trekken. Nog zonder wissels beginnen we aan helft twee.

Het leek of beide ploegen het belang van het doelpunt begrepen en zeker ook het voorkomen van de tegentreffer. Quick komt iets verzorgder uit de kleedkamer en Wilhelmus besluit met de meer technische Luca in de plaats van de hardwerkende Eddy te gaan spelen en met meer echte pure aanvallers te gaan spelen. Dat lijkt te werken, maar al snel zien we dat de krachten langzaam op sommige plekken in het team wat weg vloeien.

Quick krijgt de kans om de score te openen. Marvin was al geslagen, maar op de lijn houd Youri de bal keurig tegen en dat is mentaal een goede oppepper geweest voor Wilhelmus, waarbij Quick misschien werd gedacht dat als zelfs dit soort kansen gemist worden hoe moeten we dan ooit scoren.

Na ruim een uur nog een kaart voor Wilhelmus, als Yannick zijn eerste gele kaart van zijn carrière krijgt en langzaam lijken we weer wat grip te krijgen op de Haantjes en hebben we de moeilijke fase doorstaan. De bedrijvige Max word vervangen door Anton, voor iets meer verdedigende zekerheid in de laatste twintig minuten. Nauwelijks binnen de lijnen kan Anton zich in het feestgedruis storten. Goede bal van Florian op Luca, die buitenkant voet de goed weggelopen Sjoerd voor de doelman zet en Sjoerd schiet beheerst de bal tegen de touwen en Wilhelmus pakt de leiding.

Nog dik twintig minuten, want er komt ook nog blessuretijd bij uiteraard, en het is Wilhelmus duidelijk dat men dit over de streep dient te trekken. Maar ook zelf blijven voetballen, want alleen tegen houden is niet genoeg. Quick gaat wat meer druk vooruit geven, schuift een verdediger door en gaat op zoek naar de gelijkmaker. Prima opgepakt overigens door ons middenveld, die goed begrepen en deden wat ze moesten doen, want eigenlijk heeft Quick in deze fase niets gecreëerd en kregen we zelf via Luca de droomkans op een tweede treffer. Zijn lobje was echter te laag voor de lange doelman van de bezoekers.

Liam als spits binnen de lijnen in plaats van de leeg gespeelde Tijn. Wat een berg werk heeft die verzet voor het team zeg, indrukwekkend gewoon hoeveel meters die jongen maakt. De tijd tikt verder weg en we houden stand op basis van een goede organisatie en een dosis karakter. Na zesennegentig minuten is er blijdschap aan Wilhelmus zijde, want we hebben het geflikt: winnen van één van de favorieten in deze loodzware poule.

Een boeiende en intense wedstrijd die tussen twee leuke teams werd afgewerkt met onderling respect en een scheidsrechter die deze wedstrijd verdiende. Heerlijk als je een scheidsrechter van de KNVB hebt, die prima aanvoelt hoe de wedstrijd verloopt. Mag in de week van de scheidsrechter best vermeld worden.

Volgende week zal Wilhelmus zijn wedstrijd van twee weken terug in halen. HBS 019-2 uit, weer een ploeg die met de volle buit uit drie wedstrijden nu koploper is. HBS in mijn ogen ook één van de favorieten en ik ben erg benieuwd of Wilhelmus het vandaag gebodene nog een keer kan opbrengen of dat we vandaag het maximale hebben gezien. Voor nu geniet van een goede prestatie mannen, maar na de nabespreking van aanstaande maandag zal het vizier weer richting het vervolg van de competitie gaan.

Jeroen

Opstelling Wilhelmus : Marvin, Stijn, Youri, Kymo, Florian, Fabian, Sjoerd, Max (70 Anton), Yannick, Tijn (81 Liam), Eddy ( 56 Luca)

13-10-2018

Wippolder JO17-5 - Wilhelmus JO17-6 (4-2)

Wippolder uit; altijd lastig, hoor ik. Ik ben er nog nooit geweest, maar het ligt ongeveer naast IKEA en wie is daar nou nog nooit geweest? Het hoort bij Delft en daar is de laatste tijd wel wat om te doen. Schattig stadje met pleintjes en kerkjes en grachtjes en bootjes en museumpjes en blauw. Dat laatste slaat niet op Delfts Blauw maar op blauw op straat, want achter het toeristisch wonderschoon schuilt een keihard misdaadwalhalla. Nou zal het in de Wippolder niet zo'n vaart lopen, nemen we maar aan. En het lome warme na'zomer'kortebroekenweer daagt ook niet uit er een veldslag van te maken. Kortom: na te vroege rosé vorige week, komen we nu aardig in de buurt wanneer de wedstrijd zo tegen half 5 is afgelopen. De voorbereidingen waren niet jofel want Sem W moest naar de tandarts (gaatje?) en Vigo was ziek (repetitive strain injury?). Daarnaast moesten Nick, Erik en Isaak leren vanwege proefwerkweek of anderszins: een waar Collegium Studiosorum. Hoe sterk is Wippolder? Moeilijk te zeggen. Ze winnen met 9-2 van DSVP, DSVP wint met 11-0 van Nootdorp en Wippolder wint met 13-0 van Nootdorp. Het zijn pupillenuitslagen.

Hoe ging het, vraag ik u af. Dat is een apart verhaal met twee helften en met twee gezichten. In de eerste ging het goed, in de tweede fout. Hoe dat nou kon gebeuren is het raadsel van de sport. Trainers hebben daar jargon voor. Het focus was er niet meer. Men dacht dat men er al was. De koppies gingen hangen. De linies sloten niet meer op elkaar aan. De achterhoede was te slap, de keeper verblind, het middenveld afwezig en de voorhoede onmachtig. De uitslag heeft u al in beeld gehad, dus ik verklap niks als ik vermeld dat we verloren hebben en dat dat verlies wel op een wat aparte manier tot stand kwam. We beginnen vanwege het overzicht bij het begin.

Al na vijf minuten kwamen we op voorsprong. Isaac goochelde zich langs een paar verblufte polderjongens en bediende Luuk, die van behoorlijke afstand precies in de hoek mikte (0-1). W(ip)P(older) liet het er niet bij zitten en zorgde kort daarop voor paniek in onze gelederen. Op werkelijk onnavolgbare wijze wist hun aanvaller de bal over het lege doel te tikken. De tijdbom tikte. Enige aarzeling sloop al in de gelederen, temeer omdat WP fysiek veel meer inbracht dan onze frêle koorknapen. Al met al rommelde het heen en weer en waren patronen ver te zoeken. Nadat Jesse na een struikelpartij een WPer vrije doorgang verschafte, Jesse een bal van de lijn moest halen en Isaak vrij voor de goed uitlopende keeper opschoot, wisten we de voorsprong toch uit te breiden. Isaac was in de eerste helft weer watervlug, zette goed door en bediende Pieter die in eerste instantie tegen de keeper opliep, maar de bal uit de kluts mee kreeg en 0-2 kon aantekenen. Daarmee werd de rust bereikt. Nadal aan de hand, zou je zeggen.

In de tweede helft hadden we zon en wind tegen, maar eerlijk is eerlijk: die hadden we eerste helft mee gehad. Er zat echter meer tegen. Met de snoeten in de zon hadden we op het middenveld en in de achterhoede na vijf minuten niet in de gaten dat een WPer met de bal aan de voet het veld overstak. Aangezien daarbij geen Wilhelmusspeler in de verste velden of wegen op het idee kwam de tegenstander een strootje in de weg te leggen, kon WP 1-2 scoren. Iedereen legt de hete aardappel dan op het bord van de ander, maar feit is dat men collectief stond te snurken. WP had wel in de gaten dat er meer te halen viel, wat je wel vaker ziet bij een Anschslusstor (we oefenen vast voor 2019). Uit een vrije trap kwamen we nog goed weg toen de bal op de paal belandde, maar het onheil pakte zich dreigend boven de hoofden van Wilhelmus samen. Daarna ging alles fout wat maar fout kon gaan. Eerst werd een volledig correcte sliding op de bal, waar een WPer vervolgens overheen duikelde, met een penalty bestraft. Ja, zei de scheids, een sliding. Hoe dat als verklaring kon dienen, werd in de verste verte niet duidelijk. Ik legde mijn oor te luisteren bij de coach van WP, maar die had het niet zo goed kunnen zien. Een ouder liet echter onverbloemd weten dat dit toch wel een onverdiend buitenkansje was, waarna het na een uur 2-2 stond met nog twintig minuten te gaan. Even later werd een schot door Simon gekraakt. De bal sprong tegen keeper Nigels voeten, of n'importe welk ander lichaamsdeel dan ook. De bal stuitte op en met effect krulde de bal zich over de ter aarde geworpen Nigel in het doel (3-2). Sneue goal nr.2. We hoopten tegen beter weten in ook wat fysieke middelen in de strijd te moeten gooien, maar ach gut, daar zijn we nou eenmaal heel slecht in en als we het doen is het zo opzichtig dat een overtreding makkelijk in een kaart kan resulteren. Gelukkig bleef het bij schermutselingen die niet altijd heel vriendelijk waren. Het was over en uit toen WP in de 70e minuut een vrije trap mocht nemen. De bal ging hoog, werd omkranst door zonnestralen die Nigel deden verblinden en de bal ging over hem heen in de goal (4-2). Sneue goal nr. 3. Misschien is een zonneklep geen slecht idee. Het was de doornenkroon op een uiterst zwakke tweede helft waarin we elkaar meer aankeken dan de bal. We kunnen dan wel op de scheids, de tegenstander, de medespeler of de zon vitten, maar feit is dat we in de tweede helft vrijwel kansloos waren. Het cohort WP-ouders wilde wel toegeven dat de doelpunten wat gelukkig tot stand kwamen, maar dat de overwinning verdiend was. De neutrale toeschouwer zal het daar eind tweede helft mee eens geweest zijn.

Notulist

13-10-2018

DHC JO15-2 - Wilhelmus JO15-1 (1-8)

Vandaag Wilhelmus JO15-1 met 1-8 gewonnen tegen DHC JO15-2.
Competitiewedstrijd nummer vier én overwinning nummer vier! Lekker bezig jongens!

13-10-2018

Graaf Willem II VAC JO13-1 - Wilhelmus JO13-1 (0-7)

Mocht u nog eens een betrouwbare weersvoorspelling willen ver vooruit: vraag het Marco. Hij maakt het rooster voor de vlaggers. Een zaterdag diep in oktober, normaal sowieso regen natuurlijk. Maar Marco wist dat het allang: het wordt fantastisch weer. Maar hij wist meer. Hij wist ook dat Graaf Willem de middellijn niet vaak voorbij zou komen en hij dus een enorm makkie had. We hadden ruim de tijd om wat te keuvelen voor de wedstrijd, want de scheids was te laat en daarom begonnen een kwartier later.

Direct na het fluitsignaal werd duidelijk wat voor een wedstrijd dit zou worden: eenrichtingsverkeer richting het doel van Graaf Willem. Kylian zet ff de brommer aan op rechts en rent de hele verdediging het pakhuis in. Hij zet voor en in twee instanties komt de bal bij Bik. Goede schietkans, maar helaas over. Nauwelijks een minuut later is Bik de aangever. Bal op Taylen die scherp begint en vanaf de linkerkant uit een moeilijke hoek de bal met buitenkantje rechts heerlijk over de keeper heen legt. Mooie goal! Dat smaakt naar meer denkt Taylen. Hij is weer weg, kapt naar binnen in de 16 en wordt neergelegd. Duidelijke pingel en die krijgen we dan ook. Delano neemt hem, maar de beste man bij Graaf Willem was duidelijk de keeper. Hij redt katachtig, maar Kylian krijgt de rebound en weer een schitterende reflex van de keeper. Maar Kylian krijgt nog een kans en is er wel klaar mee: BOEM, 0-2! We zijn nog maar kort bezig en de kansen blijven komen. Mark krijgt eerst over links een mooie kans, maar net in het zijnet. En daarna over rechts een vergelijkbare kans, om de keeper heen en…. PAAL. Balen. Dat had 4-0 kunnen zijn in 10 minuten. De verslaggever heeft het drukker dan de vlagger, zoveel is duidelijk. Nu is Mark op rechts erdoor, passt op Taylen. Die kan kiezen, Ilvo vrij op links, maar hij legt terug op Donatien. KNAL, maar hij mag er niet in. Het derde wespendoelpunt kan niet uitblijven toch? Werkelijk waar een schitterende aanval over veel schijven, eigenlijk gewoon zaalvoetbal in de 16 van Graaf Willem, maar we vergeten de bal door het net te rammen. Tijd om adem te halen krijgt Graaf Willem niet. Nu stuurt Sem Jesse weg aan de linkerkant. Hij passeert zijn man in de 16 en wordt neergelegd. Pingel toch zeker? Nope. Slechts een corner oordeelt de scheidsrechter. Die levert niets op en we mogen aan de thee.

De tweede helft begint goed. Bik draait open op het middenveld en stuurt Sem diep. Zijn voorzet lijkt een prooi voor de keeper, maar Mark denkt daar anders over en komt er goed net voor bij de eerste paal en tikt de 0-3 binnen. Een echte spitsengoal. Kijken of we nu kunnen doordrukken en een grote score neer kunnen zetten. Een een-tweetje tussen Ilvo en Jesse leidt tot een schietkans, maar dat wordt net geblokt. Corner dus. Jesse legt hem bij de tweede paal en Dimiani is goed ingelopen en tikt zo de 0-4 binnen. We krijgen zoveel kansen dat dubbele cijfers vandaag haalbaar was geweest. Nu is het Bram die met een schitterende steekpass Delano alleen op de keeper afstuurt. Hij zoekt de lange hoek, maar helaas net naast. De verdedigers komen weinig in het verslag voor, maar dat komt door ons enorme overwicht. Graaf Willem heeft nauwelijks gevaar gesticht. De spaarzame momenten dat ze eruit kwamen, heersten onze verdedigers. Bink was zoals we hem kennen. Sterk in de duels en heel rustig aan de bal. Daley genoot van het zonnetje. Het einde van de wedstrijd nadert. Kunnen we er nog eentje bijprikken? Ja hoor, Tijn verovert de bal en geeft een lange pass op maat op Sem. Hij speelt op Delano en goed door op Ilvo. Hij bedenkt zich niet en lobt de bal heel mooi over de keeper: 0-5

Onze laatste goal is ook een mooie. Jesse kapt naar binnen op links, houdt overzicht en speelt hem op Ilvo. Die opent op Sem. Hij schiet hem via de vingerstoppen van de keeper in de kruising, lekker hoor. 0-6! Bij de uitslagen staat 0-7, dus kennelijk heb ik toch wat gemist.

Mooie overwinning boys. Gewoon nog altijd de volle score. Hard blijven werken en op naar volgende week.

Wouter Stikkelman

 

13-10-2018

Wilhelmus JO9-2 – SVC JO9-1 (6-9)

Het belooft een warme dag te worden 26 graden!! En dat is te merken langs de zijlijn, hoewel het nog vroeg en fris is zijn de eerste ouders met korte broeken en slippers al gespot.

Onze tegenstander is SVC uit Wassenaar, zij zijn met z’n 6-en en wij met 7 dus een wisselspeler geeft ons wat extra lucht. Ishairo is helaas ziek dus bij deze : Beterschap!

WE zijn begonnen en al snel komen Dex en Milan op het doel van SVC af, hun keeper heeft het nu al druk. SAVC is snel, dus ook snel voor ons doel, maar Thijs en Ruben staan hun mannetje en werken vrij soepel de bal weg.

De eerste corner van de wedstrijd word door Dex en Milan schiet die onberispelijk hard binnen 1-0. SVC komt gelijk snel weer na de aftrap, maar Bruce staat goed op de doellijn en pakt rustig de bal.

Kaleb vliegt over de flanken en geeft voor op Milan hoppa 2-0. Gaat snel zo.

SVC voert de druk op, trappen hard op de binnenkant van de paal, Kaleb pikt de bal op…..was ie over de lijn? De VAR moest even geraadpleegd worden. Opa Ab belt snel met Zeist, nee niet over de lijn. De druk blijft waardoor SVC op 2-1 komt.

Een mooie diepe pass van Kaleb op dex die de bal nog maar net van de achterlijn kan voorgeven, maar daar staat helemaal niemand, dat had de 3-1 moeten zijn.

Zoals een beroemde voetballer ooit zei: “Als je niet scoort doen hullie het wel” en dat bleek helaas hier ook weer eens waar, 2-2 SVC en dan heel snel ook de 2-3 en 2-4 hmmm beetje tegen het wedstrijd beeld in. We moeten wat meer naar voren spelen, we blijven te veel in de verdediging hangen.

Dex krijgt de bal toegespeeld, en die neem me een sprint zeg, de nieuwe Usain Bolt (die overigens gisteren zijn eerste 2 professionele doelpunten maakte bij zijn Australische club de Central Coast Mariners https://nos.nl/artikel/2254483-bolt-maakt-eerste-twee-goals-in-australie.html, dus Dex blijf maar lekker voetballen, sprinten heb je ook nodig zo blijkt wel ). Die sprint was niet voor niets 3-4 lekker Dex!

Hamza rond de eerste helft schitterend af met een trap over de keeper heen 4-4. Er valt genoeg na te praten in de rust.

De 2e helft is begonnen, wij moeten nu richting de zon spelen, hopelijk houden we nog een beetje schaduw tot het einde van de wedstrijd. Bruce met een diepe pass op Ruben die vanaf de achterlijn met zijn rubberen been de bal nog voor of in het doel probeert te krijgen, maar hij eindigt in het zijnet.

Thijs mag een intrap nemen, geeft hem voor en wat doet Milan ?? Die probeert hem erin te koppen, maar hij was net een paar cm te klein voor die bal.

Hamza houd ons op de been door 2x een aanval van SVC te stoppen. De doorgaans goede keeper van SVC maakt nu een foutje en trap de bal uit direct in de voeten van Milan die direct hard terug schiet en de 5-4 maakt.

Ruben met een lob over de keeper heen….. de bal lijkt wel in slow motion te gaan….. aiii op de lat, dat is zonde.

Een verre trap van SVC vliegt over Hamza heen, niets aan te doen 5-5. SVC word steeds feller in de aanval en verschillende corners worden door Ruben van de lijn gehaald, maar het kan helaas niet zo blijven, een intrap van SVC word onfortuinlijk door Thijs achter zijn eigen keeper getikt 5-6.

Zou het toch die stomme zon (sorry zon) zijn die in onze ogen schijnt, 5-7 SVC.

Top actie van Milan word door de keeper uit het doel gehaald en een poging tot omhaal van Kaleb gaat over.

Het initiatief ligt weer bij ons en zo gaat dat de hele wedstrijd eigenlijk op en neer. Dex trapt op Ruben die doortikt naar Hamza die snoeihard uithaalt en de keeper passeert 6-7.

Terwijl wij nog bezig zijn met een corner die we net namen was SVC al weer met een aanval bezig 6-8 en snel de 6-9

Einde wedstrijd, hoewel we goed voetbalden met oké positiespel missen we de felheid en snelheid deze ochtend.

09-10-2018

Wilhelmus 023 wint zijn eerste wedstrijd

Dinsdag 9 oktober stond er voor de 023 de eerste van sowieso zes wedstrijden op het programma, in deze competitie is Wilhelmus ingedeeld in poule B en treft het vandaag op het eigen sportpark Te Werve 023. Rond 18.45uur verzamelden er veertien spelers die elkaar in de meeste gevallen voor het eerst zagen. Het elftal was immers een mix van de zondag selecties 1,2 en 3 en er zaten ook vijf spelers bij van de 019-1 ploeg. De begeleiding was ook een mix van hier voor genoemde elftallen en men zocht met een duidelijk plan de kleedkamer op.

Iets na 2000uur zette scheidsrechter vd Zwan de wedstrijd in gang en Te Werve blijkt een technisch vaardig team, al okt Wilhelmus ook prima uit de startblokken op het van nieuw zand voorziende veld 1. De wedstrijd is een leuke opgaande strijd, waarbij Wilhelmus met de minuut beter in de wedstrijd komt. Vooral de coaching van de ervaren jongens is belangrijk, om de jonkies te helpen die normaal een ander systeem hanteren.

Wilhelmus test de doelman als Sven een kopkans krijgt, maar de doelman red knap. Een dreigender thuisploeg, maar ook de gasten laten zich op de Wilhelmus helft zien. Na twintig minuten spelen krijgen de gasten de beste kans op een doelpunt tot dan toe als de scheidsrechter een penalty geeft. Een terechte overigens en Marc kan de inzet van zijn collega keeper niet tegen houden en de score is geopend. Wilhelmus recht de rug en gaat op zoek naar de gelijkmaker.

In de tegenaanvallen hebben de wespen het meest last van lopende mensen , maar tot echt groot gevaar zal dat in deze fase niet leiden. De rust komt dichterbij als Wilhelmus de terechte beloning krijgt in de vorm van de gelijkmaker. Bud wordt prima vrijgespeeld in de opbouw, zijn assist op de goed weg gelopen Yannick is meer dan prima en Yannick omspeelt de doelman en zo zoeken beide ploegen de thee op met de gelijke stand op het scorebord.

In de rust twee wissels als, behalve reserve doelman Marvin, Adriaan en Sjoerd ook hun minuten gaan maken. Winst is in dit soort wedstrijden van onderling belang en het is een feit dat Wilhelmus beter de kleedkamer uitkomt als de gasten. Het resulteert al snel in de voorsprong voor de geelzwarten. Adriaan bereikt Yannick die op zijn beurt Sven bereikt. Sven rond prima af en krijgt daarmee zijn persoonlijke beloning voor een meer dan prima wedstrijd. Het doelpunt valt een kleine tien minuten na rust en Wilhelmus zet door.

Echter vergeten we de derde treffer te maken. De ene keer door te onrustig afronden of ingrijpen van de doelman van de Rijswijkers. Een andere keer door het gebrek aan overzicht en het gaan voor eigen kansen. Zonde dat we in deze fase van een ruim kwartier onszelf niet belonen, want nu blijft het verschil slechts één doelpunt en met de snelle countert blijft Te Werve dreigend.

Met nog ruim een kwartier de laatste wissels aan Wilhelmus kant en de organisatie is even anders, waar met name het coachende gedeelte even wegvalt en Te Werve gaat meer een alles of niets spel spelen. Driegend jazeker, maar goed verdedigen en goed optreden van Marc voorkomt de gelijkmaker. Aan de andere kant krijgt Amit een grote kans, maar zijn poging voor open doel, van flinke afstand, valt naast het doel van de doelman die even wat verder in het veld was.

Een hectische slotfase volgt, maar met een gezonde dosis inzet en karakter blijft Wilhelmus op de been en zo blijft de stand 2-1 voor de gastheren. Een leuke wedstrijd die door twee sportieve ploegen werd afgewerkt onder leiding van een prima scheidsrechter die vandaag de kaarten terecht op zak kon houden. Al met al een mooie avond, want dit is waar 023 voetbal voor bedoeld is.

Opstelling Wilhelmus : Marc de Jong, Nick Steenvoorde, Ivo Batelaan, Kymo Vermeulen, Jordy Boot, Bud de Bree, (70 Amit Jaqai), Yannick Willems, (75 Fabian Borrebach), Fabian Borrebach, (45 Sjoerd Dekker) Sven van Noppen, Amit Jaqai, (45 Adriaan Kaasdijk) ,Bill Duah.

07-10-2018

WIK 1 - Wilhelmus 1 (2-8)

In een zonnig zuiderpark heeft het elftal van trainer Oscar Laguna Burgos de koppositie in de zondag 3e klasse C te pakken. Vanaf minuut 1 was Wilhelmus een maatje te groot voor WIK.

Na een snelle 0-3 voorsprong werd het spel on zorgvuldig en slordig. Na een miscommunicatie in  de verdediging  werd een aanvaller van WIK door de Wilhelmus doelman gevloerd, dit betekende de 1-3 uit de toegekende strafschop.

Vlak voor de rust scoorde Wilhelmus nog 2 keer zodat de ruststand op een duidelijk 1-5 kwam te staan!

Na de rust bleef Wilhelmus aanvoerder Matijs Wartna met een blessure achter in de kleedkamer, zijn vervanger Kevin Besamusca maakte na een wekenlange blessureleed zijn rentree.

Nadat het 1-6 geworden was miste Wilhelmus ruim 7 opgelegde kansen en vergat een monsterscore neer te zetten. Ondanks dat kwam WIK uit een corner op 2-6 en kreeg Jacky Adam een publiekwissel na zijn valse hatrick.

Zijn vervanger Remy Kant was door zijn reservebeurt zo getergd dat hij de laatste 2 doelpunten voor zijn rekening nam

Wilhelmus miste bij 2-8 nog een strafschop

Na afloop bleek Wilhelmus voorlopig enigste concurrent ODB ook gewonnen te hebben en laat dit nou volgende week de volgende tegenstander betreffen

Doelpuntenmakers:

Jacky Adam 3x
Remy Kant 2x
Mathijs Wartna
Levie Schut
Yuri Bruno

06-10-2018

Wilhelmus JO17-6 - DWO JO17-4 (2-1)

Er stond een auto met een Duits kentekenplaat naar de achterkant van het clubgebouw van Wilhelmus geparkeerd. Dat vond ik direct al verdacht, net nu wij aangekondigd hebben naar een internationaal toernooi bij Bayer Uerdingen te gaan. Het zou toch niet... Er stak ook een antenne uit de auto. Verdenking nummer 2. Bij de geopende kofferbak stond een man voorovergebogen iets te rommelen en hij haalde er een voetbal en een verrekijker uit, wat een rare combinatie is en verdenking nummer 3 betekende. Hij glimlachte naar me en dat was verdenking nummer 4, want een oosterbuur met een glimlach, ik weet het niet. Onmiddellijk de MIVD gebeld, maar ja, het is zaterdag, dus die zitten allemaal op het voetbalveld of lopen bij de Aldi. Dus heb ik me zonder aarzelen tussen die antenne en veld 3 gepositioneerd. We zijn wel goed, maar niet gek en aangezien we als natie roodgloeiend trots zijn op onze cyberwaakzaamheid, heb ik direct mijn steentje bijgedragen. We kunnen met een gerust hart afreizen naar Düsseldorf, maar het blijft opletten geblazen. Nog even een persmomentje overwogen samen met de voorzitter van Wilhelmus in de commissiekamer, maar die zat in de sauna, dus dat maar afgeblazen, ondanks de broodnodige transparantie.

Met de nodige moeite toch nog wat van de wedstrijd kunnen zien, schakelend tussen vooruit zien en achterom kijken. Tegen DWO, de afgelopen jaren een vaste tegenstander. Al in 2012 speelden Sem R., Jens, Luuk en Erik tegen hen en wonnen, o.a. door een penalty die de 9-jarige Luuk op 18 meter legde, ondanks waarschuwingskreten van de kant om de bal op 11 meter te leggen, en de bal razendsnel in de bovenhoek jaste. In 2013 wonnen we met 12-0, maar verloren in 2014 met 3-2. In het seizoen 2016-2017 wonnen we weer en waren toen zelfs kampioen en ook vorig seizoen bonden we hen aan onze zegekar. Kortom: we hebben een rijk verleden met die gasten uit Zoetermeer, die de eerste twee wedstrijden in dit seizoen al gewonnen hebben. Oppassen is de boodschap, maar laat dat maar over aan ons uitdijend begeleidingsteam en sponsor Business Controller.

Het sportpark genoot van een heerlijke nazomerzon wat tal van toeschouwers lokte. Het was nog wat vroeg voor de rosé, maar een beetje rozig werden we wel. Het 'oppassen is de boodschap' bleek nog niet zo'n slechte boodschap want na zeven minuten lag de bal al op onze doelpaal. Dat was niet de bedoeling, maar het werd nog een graadje erger toen de scheidsrechter, gadegeslagen door een beoordelende instantie, floot voor een overtreding van de zes seconden regel. Nigel hield de bal volgens de scheids rond de negen seconden vast en dat was teveel van het goede. Er werd een muur neergezet. Nou, muur. Eerder een kierende schutting want DWO had geen enkele moeite de bal erlangs en erin te schieten (0-1).

undefined

De muur....

Toch hadden we het betere van het spel, zonder dat het nou echt goed was, waarover de meningen kunnen verschillen. We herstelden ons kranig, want nog geen vier minuten later leverde Vigo een mooie voorzet af die de kruin van Bas aaide en daardoor bij Pieter terecht kwam. Geheel vrijstaand passeerde hij de keeper die vanwege zijn postuur wel imponeerde. Ons overwicht had veel beter moeten renderen, maar de besluiteloosheid voor de goal is soms hemeltergend en tenenkrommend. Jens had een mooie kans maar schoot over. Het grote gevaar bij DWO school in een lange behendige spits, die, naarmate de wedstrijd vorderde, steeds meer kansen kreeg, die hij tot zijn eigen ontzetting niet wist te benutten. Daar speelde Nigel een belangrijke rol bij. Met snelle reflexen en leeuwenmoed stortte hij zich erop, ervoor, erin, alsof hij zijn schoonheidsfoutje wilde herstellen.

undefined

Kijken, kijken....

De tweede helft werd allengs feller en onvriendelijker. DWO was qua fitheid de mindere evenals qua spel, maar schouders en handen hadden ze wel en gebruikten die ook. Wij zijn daar nogal beducht voor. De passes werden slordiger, combinaties werden zeldzaam, maar de vechtlust nam toe. In de 15e minuut werd de score verder opengebroken doordat Pieter zich goed doorzette in het strafschopgebied en Luuk aanspeelde. Hij schoof de bal bekwaam langs de keeper (2-1). We verzuimden daarna door te drukken. Prachtkansen werden om zeep geholpen. De scheids moest handelend optreden bij kleine brandjes en berispte fel protesterende DWO-ers

bij gevechten om de bal en vermeende overtredingen in het doelgebied evenals de grensrechter die diverse ongenoegens ventileerde richting de leiding. De keeper van DWO gooide zijn volle gewicht ook achter zijn hoge lange uittrappen waardoor hun spits onze achterhoede handenvol werk bezorgde en we zelfs goed weg kwamen toen een doelpunt afgekeurd werd. Dat dat door DWO overduidelijk weinig geapprecieerd werd, laat zich raden. En zo sleepten we de wedstrijd met enig hangen en wurgen over de streep. We waren onverzettelijk, maar hadden het ons veel makkelijker kunnen maken. Volgens moeder A. hadden we goed gespeeld, waarvan acte. Een man met een trainingsshirt waarop DDR stond (ik verzin het niet) maakte zich snel uit de voeten. Onder welke steen kwam die vandaan? Nou maar weer focussen op de volgende match tegen Wippolder (uit). Aan de uitslagen te zien, zou dat zo maar een kraker kunnen worden.

Notulist