Meest Aktuele Verslagen

18-11-2017

FC Zoetermeer JO17-1 - Wilhelmus JO17-1 (2-0)

We zijn nu afgezakt naar plek 7 op de ranglijst en dat is teleurstellend te noemen. Wederom lukte het vandaag niet om punten pakken, niet omdat FC Zoetermeer nou zo goed was maar het was meer dat we zelf even de weg kwijt zijn.

Na een koude nacht was een winterjas geen overbodige luxe maar was iedereen in Zoetermeer weer op tijd om maar niets te hoeven missen. Op de bank Milan, Chiel, Tobias, Jasper en Bruno en Aybars nog altijd geblesseerd maar gemotiveerd waren we. Dat dan na nog geen minuut spelen, Florian heel ongelukkig ruzie met de bal kreeg en ongelukkig kwam te vallen pikte Zoetermeer deze buitenkans met beide handen aan en gaf het scorebord al de 1-0 aan. Florian kon wel door maar het zag er wel zorgwekkend uit. De schrik zat er wel even in en in die periode konden we ons maar net staande houden. Gek genoeg gaf Jeanny het sein om wat terug te doen, met haar hoogstandje door wel 3 FC Zoetermeer spelers het bos in te sturen voor het oog van de kantine leverde haar een aardig applausje op. Toen pakten Wilhelmus het wel weer wat beter op, met naar mijn idee het beste middenveld met Julien, Yannick en Fabian gingen we voor de gelijkmaker. En kansen kregen we, de eerste was voor Tim maar zijn schot ging over. Een minuut later lag Jeanny op de grond en gaf aan niet verder te kunnen en dat was heel jammer, niet alleen voor haar maar voor iedereen die het beste voor heeft met Wilhelmus. Een pegel van Nick ging maar net over en een kopbal van Sjoerd na een corner van Fabian kon maar ternauwernood uit het doel worden geranseld. De gelijkmaker hing echt in de lucht en dat was slechts een kwestie van tijd. Althans zo was de verhouding op het veld en was iedereen lekker bezig en nog vol vertrouwen en zelfs Sam was dichtbij een doelpunt. De klok gaf 40 minuten aan maar de scheids trok terecht extra tijd bij maar dat werd ons toch noodlottig. Een spaarzame uitval van Zoetermeer werd niet goed ingeschat en stonden we ineens met de rust met 2-0 achter. Na de aftrap werd er nog steeds doorgespeeld en maakte Nick er welleswaar 2-1 van maar de goal bleek in buitenspelpositie te zijn gemaakt, jammer. Dat was een tegenvaller maar wellicht konden we het na de rust toch weer terugdraaien.

Na de rust vooralsnog geen wijzigingen en had het feitelijk na 7 minuten spelen 2-1 moeten staan, bij en scrimmage voor het doel van Zoetermeer, kreeg Yannick, Nick en Fabian de kans maar het geluk zat ons niet mee. We probeerden het met ze alle nog wel maar de precieze en geluk ontbrak er vandaag gewoon aan. Ramon wisselde nog wel, Tobias voor Yannick en Milan voor Mo. Florian pakte nog geel met een handsbal en had Dex nog ruzie met de trainer van de tegenpartij over ook een gele kaart maar daar was alles wel mee gezegd. Natuurlijk zijn we  teleurgesteld en natuurlijk komen we hier uit, de komende weken krijgen we genoeg tegenstanders om de draad weer op te pakken, om te beginnen thuis tegen Scheveningen.

Rob

18-11-2017

TAC'90 JO15-1 - Wilhelmus JO15-2 (1-4)

Wilhelmus JO15-2  heeft vandaag gewonnen uit bij TAC'90. Het was een zwaarbevochten strijd, afgekeurde goals, gemiste penalty en een rode kaart... Uiteindelijk toonden de jongens veerkracht en werden de drie punten veilig gesteld.

 

 

18-11-2017

RKDEO JO15-5 - Wilhelmus JO15-6 (0-3)

Ja, waar zullen we het vandaag eens over hebben? Over het voetbal. Ja, dat ook. Maar dient zich nog wat anders aan? De vlag hing halfstok bij RKDEO vanwege twee overledenen de afgelopen week (59 en 71). Laten we het daar maar niet over hebben. Wel was de kantine deze week heropend na de brand begin dit jaar. Mooie toog, ruime keuken en een bardame die op een prominente goed gevulde plaats een krullerige tattoo had die niet goed te lezen was, maar pogingen om dat goed te ontcijferen zou een ongepaste blik opleveren. Jammer, zeiden we, mannen van zekere leeftijd, tegen elkaar. Hartverwarmend, wat wel in contrast was met de forse, waterkoude wind die over het complex waaide. De website levert meer hartverwarmend nieuws. Hun A-selectie senioren tovert het clubgebouw a.s. zaterdag om in een Spaans restaurant met een 3-gangen diner, met als hoofdgerecht een heerlijk Tapas buffet! Niet voor niet Spaans, want halverwege de middag zagen we veel kinderen met Sinterklaas baretten lopen. Hij was, net als in Voorburg, die middag aangekomen. In sommige nabijgelegen plaatsen pas een week later wat een kind bij mijn slager deed vragen waarom Sint pas a.s. zaterdag in Stompwijk aankwam. Zo ver ligt Stompwijk toch niet van Voorburg? Wat doet die in de tussentijd. Moeder wist daar niet zo vlug een snedig antwoord op te verzinnen. Maar de toevallig uit Stompwijk afkomstige slager zei dat dat heel normaal was. Het is geel en rijdt terug in de tijd. De bus naar Stompwijk. Maar goed, we waren dus in Nootdorp. En aangezien niemand van ons de intocht van de Sint hoefde bij te wonen, waren we compleet.

Zullen we eens iets positiefs zeggen over de wedstrijd? We hebben gewonnen. De punten in de pocket, en wegwezen. Verdiend? Zeker wel. We hadden het betere van het (samen)spel, wat ook wel iets zei over RKDEO, want die staan onderaan. Maar we voetbalden zoals we vaak doen. We werken er wel voor, maar het inzicht moet nog groeien, evenals de techniek van een bal passen (strakker), aannemen (aan de voet en niet gaan lopen met de bal) en vrijlopen (zoek de zijlijn op en kruip niet allemaal bij elkaar in het centrum). Het is zoals Cruijff zei: wie hard moet lopen is te laat gestart. Het gaat ongetwijfeld nog beter worden want we willen wel. In de eerste helft hadden we de wind mee en het team moest zich er op instellen dat ballen in de diepte, onze favoriete bezigheid, snel te snel gingen om in te halen. Maar het wende toch wel snel. Na tien minuten had Bas de voorsprong op zijn voet, maar het lobje over de keeper ging ook net over het doel. RKDEO, met een aantal lange en snelle jongens, zette zich schrap en over onze linkerkant kwamen ze er een paar keer goed doorheen. In de elfde en dertiende minuut leidde dat tot gevaarlijke schoten die ons doel net misten. In de negentiende minuut kwamen we een beetje gelukkig in balbezit door een stuitbal over een verdediger. Nick pikte de bal op, passte op Bas en die had geen moeite. Met een lage schuiver inde hoek tekende hij de 0-1 aan. Met nog de blik op het aantekenboekje miste scribent bijna de daarop volgende hachelijke actie voor het RKDEO doel waar de keeper de bal liet glippen en Bas bijna kon intikken. Bijna. Net niet. We hielden de tegenstander onder druk. In de dertigste minuut kreeg Nick de bal op het middenveld, liep er enkele meters mee en schoot van een meter of 25 en de wind pakte de bal op waardoor de snelheid alleen maar leek toe te nemen. De keeper was kansloos (0-2). Mooi schot! Even later was het rust en we spoedden ons naar de kantine waar Paul al tien koffie had klaar staan. De enige warme ouder was Rob die met een kek zeemansmutsje op de vlag bediende en pogingen deed Vigo te souffleren wat doorgaans niet meer oplevert dan een vruchteloze discussie. Maar het hele team kan wel getypeerd worden als een “maar…” team. “Niet gaan lopen met de bal”. “Ja, maar…”. “Ga nou uit de dekking”. “Ja, maar…”. En dat keer 14.

De tweede helft was koud begonnen of er waren al twee geblesseerden. Eerst ging er iemand op Eriks voet staan en daarna kon Bob de kant opzoeken na een poging van zijn kant zich in een gevecht om de bal te mengen. Erik kwam nog wel terug, Bob niet meer. Met de wind mee probeerde RKDEO er nog wat van te maken, maar onze verdediging had het behoorlijk onder controle. Niettemin moest Nigel gestrekt naar de rechterbovenhoek en deed dat stijlvol. Knappe redding. Over de tweede helft valt verder niet zoveel te noteren. De bal ging nu eens heen en dan weer weer. De toeschouwers keken met regelmaat op hun horloge, maar we veerden met zijn allen vijf minuten voor tijd op toen Isaak goed langs de lijn ging, een man passeerde en Pieter bediende die netjes binnen tikte (0-3). Goed werk mannen. Je speelt zoals de tegenstander toelaat en die lieten dus drie doelpunten toe. We snelden snel naar de kantine. Nu voor zes volwassenen Marokkaans en voor acht kinderen pizza te maken. Gezelligheid kent geen tijd, dus snel naar huis en dit stukje eruit gooien voordat het huis volloopt. Ciao en Beslama.

 

Scribent

 

18-11-2017

Wilhelmus JO12-1 - De Jodan Boys JO12-1 (0-3)

Het was de afgelopen dagen een beetje spannend of de wedstrijd tussen Wilhelmus en Jodan Boys welke zich op veld 5 zou gaan afspelen wel door kon gaan i.v.m. de regenval en de bespeelbaarheid van het grasveld. Door trainingen op de velden eraf te halen kon het water goed de grond in zakken en werd de toch al vrij kwetsbare grasmat niet onnodig belast en beschadigd.

Dus vandaag konden de mannen de “topper” spelen tegen De Jodan Boys uit Gouda. De bezoekers bezetten de 2e plek in de poule en de thuisploeg de 4e. De wedstrijd mocht starten om 12.00 uur onder leiding van jeugdscheidsrechter William Burema. William heeft vaker de JO12-1 gefloten en weet dat dit best “pittige” wedstrijden kunnen zijn.

Nadat de scheidsrechter de digitale pascontrole heeft gedaan mochten de bezoekers de aftrap nemen. Het zijn 2 teams die onbekende zijn voor elkaar dus werd het even aftasten van beide kanten wat voor voetbalvlees er in de kuip zat.

De eerste 10 minuten ging het spelen aan beide kanten heen en weer zonder dat er echte kansen zich aan diende voor beide teams. Na 10 minuten begon het meer op voetbal te lijken. Wilhelmus nam het initiatief over en was de aanvallende partij. De Jodan Boys lieten dit ook toe en speelde meer op de counter, dit niet verwarren met countervoetbal! Door snel druk te zetten probeerde de bezoekers de aanvallen te onderbreken/onderscheppen en door gelijk om te schakelen wilden ze kansen creëren. Kansen kregen ze zeer zeker. Echter goed keepers werk en samenwerken met de verdedigers werden al deze kansen onschadelijk gemaakt. Wilhelmus was wel de aanvallende ploeg maar het lukte niet om in de 1e helft echt een doelgerichte kans te creëren. Het was een stugge ploeg de mannen uit Gouda. Met een 0-0 stand werd de kleedkamers opgezocht met de hoop dat de 2e helft wat meer kansen kon brengen aan de Wilhelmus kant.

In de 2e helft mocht de thuisploeg de aftrap nemen en zochten weer de aanval op. Het leek wel dat er een tandje teruggeschakeld was i.p.v. een paar tandjes erbij. Een eerste echte aanval van de bezoekers over de linkerkant leek tot een doelpunt te worden gerekend door de meegereisde aanhang, echter had de keeper al ingeschat dat dit niet het geval zou zijn.

Niet veel later een aanvalletje over de rechterkant en met wat geluk belandde de bal bij de speler van de bezoekers die deze niet verwachtte en wist de Wilhelmus doelman in de lange hoek te passeren en de openingstreffer te maken. 0-1. Een 3e aanval van de bezoekers werd vrij snel na de openingstreffers opgezet en tot doelpunt gekroond. 0-2.

Wilhelmus deed terug wat het kon, maar was niet bij machte om iets van een kans te creëren. Wederom een aanval van de bezoekers. Deze werd door de verdedigers onschadelijk gemaakt, zodat de keeper rustig kon opbouwen. Via de rechterkant werd de vrije man gevonden en deze zag zijn maatje op het middenveld vrijstaan. Met een onbedoelde passing werd de bal pardoes ingeleverd bij een aanvaller van de bezoekers die met een schot over de keeper heen de 0-3 aantekende.

Zou er nog een ere-treffer in zitten? Een voor de 2e helft spaarzame Wilhelmus aanval werd over de linkerkant uitgevoerd. Deze aanval werd onreglementair afgestopt door een ferme duw in de rug van de Wilhelmus aanvaller binnen het 16 meter gebied. De goed fluitende scheidsrechter zag hier geen strafschop in en daarmee werd deze aanval in de kiem gesmoord.

Niet lang daarna floot de scheids voor einde wedstrijd. Jammer, de punten gaan mee naar Gouda.

Komende week weer flink trainen om zaterdag af te reizen naar Gouda. Niet voor de return, maar voor de wedstrijd tegen Olympia Gouda.

De mannen zullen zich klaarmaken voor dit treffen!

undefined

 

 

18-11-2017

HVV JO11-1 - Wilhelmus JO11-1 (2-2)

Een frisse herfstdag en dan HVV uit, de koploper. Maar wij doen ook gewoon goed mee in de hoofdklasse, dus het beloofde een mooie pot te worden. Direct na de aftrap verliezen we de bal en HVV wordt direct gevaarlijk. We hebben de kans om uit te verdedigen, maar dat doen we niet goed en HVV kan schieten. Gelukkig gaat het schot naast. Stijn krijgt terecht de vrije trap en speelt de bal lang. De bal schiet door en Milan is weg en snel ... Hij neemt de bal ineens na de stuit en ... LAT! Onderkant lat ook nog eens, wat een pech. We zijn voetballend beter. Ilvo en Guus combineren prima door de verdediging heen en verdienen een corner. Vince neemt hem goed en Winston slaat zijn voorhoofd tegen het leer en ... net voorlangs. Zonde zeg. We verdienen in deze fase een doelpunt. We laten nog een keer zien dat we gewoon goed kunnen voetballen. Ruben speelt Syon aan op rechts, die speelt Jesse aan om vervolgens Ilvo diep te sturen. Helaas gaat de voorzet achter, maar dit is voetbal zoals het gespeeld hoort te worden. Tegenstander komt niet aan de bal en we voetballen ons van achteruit onder de flinke druk van HVV uit. HVV is een sterke ploeg, maar toch vooral veel fysieke kracht en eigenlijk draait alles om twee spelers. Stijn heeft Pelle de eerste helft in elk geval aardig in de tang. Maarten speelt op linksback een puike pot. Er komt vrijwel niemand langs. Fedde levert veel strijd op het middenveld. Dat maakt dat HVV er maar moeilijk door komt bij ons. Dan is het rust.

 

Kijken of we de tweede helft ons goede spel kunnen voortzetten. Dit keer is Ilvo erdoor op links na een combinatie met Guus. Hij passeert zijn man op de achterlijn, maar hij wordt overduidelijk vastgehouden. Het deert Ilvo nauwelijks, maar daardoor kan hij niet echt lekker schieten. HVV is wat sterker nu en kan counteren. Eigenlijk de eerste gevaarlijke uitval na de rust. Er ligt ruimte op rechts en de bal wordt voorgezet. Syon kan met een sliding nog net voor zijn man komen en glijdt de bal weg voordat zijn tegenstander kan intikken. Maar wat een pech ... hij glijdt de bal in zijn eigen doel. Niets aan te doen Syon, anders was het ook een doelpunt. Inmiddels is Stijn na een flinke tik op zijn enkel aan de kant. Pelle ziet zijn kans schoon en kan te gemakkelijk langs een paar man van ons. Hij moet worden aangepakt, maar dat gebeurt niet en hij maakt knap de 2-0. Stijn was overigens niet de enige die een tik kreeg. Voetbal is een contactsport, dus je mag best een duw of een tikkie geven een keer. En dan krijg je een vrije trap tegen, niks mis mee. En als je het randje op zoekt, dan spreekt de scheidsrechter je toe. Best belangrijk op deze leeftijd. Ontwikkel het fysieke aspect, maar leer waar de grens ligt. Laat ik maar niet teveel uitweiden, maar als Stijn, Syon, Winston, Guus en zelfs onze tank Ilvo geblesseerd en huilend het veld af moeten, dan is er toch iets geks aan de hand. En dan mogen we van geluk spreken dat Vince niet werd geraakt, want als die vliegende tackle raak was geweest ... Goed, genoeg hierover. Wij zijn Wilhelmus, wij laten onze voeten spreken. Eigenlijk denk je dat na de 2-0 onze wespen aangeslagen zijn. Maar niks is minder waar. Vince is dreigend vanaf de rechterkant, sneller dan zijn tegenstander en werkt ook nog eens hard. Top. Dan trapt de keeper van HVV uit, maar niet goed. Jesse neemt de bal aan op het middenveld, dribbelt een paar meter en haalt prachtig uit, BOEM, in de kruising! 2-1. Geen tijd om te juichen, snel de bal pakken en op naar de 2-2. We gaan er voor met zijn allen. Ilvo is sterk aan de bal, maar wordt dan schandalig aangepakt. Hij moet geblesseerd naar de kant. We krijgen wel een vrije trap. Winston gaat achter de bal staan. Het is best ver, maar hij heeft een goede trap. Hij gaat ervoor. Voor de goal is het druk, dus de keeper ziet de harde, maar gerichte knal pas laat komen. Hij gaat er schitterend in, in de linkerhoek. Gerechtigheid zeg! Echt klasse. Maar we zijn er nog niet. HVV komt er nog een keer dreigend uit, een schot van ver, maar gelukkig net naast. Wij blijven ook sterk en eigenlijk verdienen we op basis van het spel de overwinning. Voetbal hoort te winnen van fysieke kracht. Grote kansen krijgen we niet meer. HVV is nog wel een keer dichtbij de overwinning. Een vrije trap van ver, maar de goed keepende Ruben tikt de bal mooi over. Afgelopen! 2-2 tegen de koploper en terugkomen van een 2-0 achterstand. Grote klasse jongens! En de wijze waarop is vooral knap. Trek dit door de komende weken en dan hoeven we van niemand te verliezen.

 

Wouter Stikkelman

18-11-2017

Concordia JO8-3 - Wilhelmus JO8-3 (2-8)

Een gure zaterdagochtend, niet te laat, en de dag dat de goedheiligman aankomt in ons land. Ik hoop dat onze jongens niet te veel daardoor zijn afgeleid, want wij hebben een ongeslagen reeks te verdedigen. En terwijl ik dit verhaal sta te bedenken langs de zijlijn, ligt er al een bal achter de doelvrouw van Concordia, door Teun, blijkbaar een Berkampiaans doelpunt, dus zou het moeten zijn: TEUN DE GROOT TEUN DE GROOT TEUN DE GROOT TEUN DE GROOT JA HAHAHAHAH WE GAAN NAAR DE HALVE FINALE!!!!

Enfin, de lol zit er in en de bal ook weer in, en weer Teun 0-2. Achterin bij ons staat Olivier er weer, wat een bikkel is die jongen, elke aanvaller word vakkundig opzij gezet. Voorin gaat het ook goed met mooie samenspel van Teun, Milan en Ruben. Hoewel een goede verdediging ook een goede aanval is, dat laat Marijn zien die vanuit achter, zo de bal hoog over de keeper heen trapt 0-3. Een uitbraak van Concordia zorgt voor de 1-3, goed in de verre hoek getrapt, Jasper was kansloos (had nog wel zijn vingertoppen eraan). Pass van Ruben op Milan 1-4. Roan kan alleen op het doel af, maar de keepster hindert helaas net te veel. Ruben met een corner, dribbelt de bal het veld in en schiet onberispelijk binnen 1-5. De rust stand: 2-5 (we vergaten even te verdedigen op het einde)

Er heeft een keeperswissel plaatsgevonden, Ruben op doel, want Jasper kreeg het waarschijnlijk te koud. Teun schiet op doel, maar word van de lijn gehaald, of was die er nou over ? Even de videoscheids erbij halen hoor:

undefined
Jammer geen goal, maar Teun wil wel de bal in het doel hebben dus de ene doelpoging na de andere volgt, maar de bal wil er echt niet in. Zelfs een omhaal van Jasper (via corner Milan) wil niet eens op doel. Jasper breekt later wel weer de ban door de 2-6 te scoren door de handen van de keeper heen. Ruben geeft een aantal goede lange uittrappen, eentje beland bij Jasper die een steekpass op Milan geeft die de 2-7 scoort.

Het doelpunt van de dag is het eerste doelpunt van Roan voor ons team na een mooie solo op de doelman af. 2-8 en dat is tevens ook de eindstand! En nog steeds ongeslagen!

12-11-2017

WilhelmusJO13-1 naar finale ADO netwerk toernooi

Na een zinderende halve finale tegen ADO JO13-1 plaatst Wilhelmus zich voor de finale in het ADO stadion op een nader te bepalen datum.
De jongens bereikten de finale ongeslagen met drie keer een gelijk spel en 1 keer winst in de poule. De kruisfinale tegen ADO was van meet af aan spannend. Wilhelmus komt in de eerste helft op voorsprong door een knal op of in de kruising van Bodhi die voor de zekerheid nog eens door Dani wordt ingetikt. In de tweede helft scoort ADO 1-1 en voorkomt keeper Rojus op fantastische manier de 2-1. In de beslissende penaltyreeks stopt hij nog eens twee ballen terwijl Wilhelmus er maar 1 mist. 

Fantastisch gedaan mannen! 

 

11-11-2017

Wilhelmus JO17-1 - VVSB JO17-1 (2-3)

Gewoon balen, na een 2-0 voorsprong verliezen we alsnog met 2-3 van VVSB. Het was Voorschoten hier thuis ook overkomen toen kwamen wij 0-2 achter en pakten we uiteindelijk nog de winst met 3-2 maar oh oh wat doet dit pijn. Naar mijn gevoel was het ook niet nodig en echt doodzonde van de verloren punten.

Een drukke bank, Florian, Bruno, Anthony, Yannick en Rik en Aybars op de tribune maar wel een Wilhelmus wat iets goed had te maken na 2 verlieswedstrijden. Net zoals vorige week duurde het even voordat de wedstrijd op gang kwam. Chiel was als eerste die een echte doelkans kreeg maar zijn schot ging over. Robin ging deze middag een hoofdrol spelen met fabuleuze reddingen maar u weet inmiddels de uitslag. Sjoerd gleed na 15 minuten uit en hierdoor kreeg VVSB de eerste echte doelkans maar Robin redde bekwaam. Hierna volgde de ene na de andere knappe redding van onze goalie en was het soms chaotisch in het strafschopgebied. Wilhelmus speelde op de counter en dat is nou precies iets voor Nick, na een pass van Fabian ging Nick weer ouderwets door en scoorde fraai de 1-0 en dit alles na 21 minuten spelen. VVSB schok toch wel want op dat moment hadden zij best wel de openingsgoal kunnen maken. Bij weer een scrimmage voor het Wilhelmus doel bleef de gelijkmaker gelukkig uit en toonde Robin opnieuw zijn kunsten. Na een hele mooie combinatie met Fabian, Mo en Jeanny leek de bal zomaar pardoes in het VVSB doel te geraken maar dat geluk had Jeanny net niet. Een goed moment om dan maar met 1-0 te gaan rusten.

Na de rust de eerste wissels, Florian voor Jasper en begon VVSB direct meer en meer aan te dringen olv hun coach langs de lijn! Dat dan juist de goal voor Wilhelmus valt is dan helemaal perfect en weer stond Nick precies op de goede plek om de bal over de doellijn te werken, 2-0 dat kan niet meer fout. Jammer genoeg viel de 2-1 veel te vroeg al zat dat doelpunt er wel aan te komen. Eerst was Robin de bal nog de baas en redde Sam nog knap op de lijn maar bij de derde poging stond het 2-1. VVSB geloofde er weer in en Wilhelmus kon alleen maar achteruit voetballen. Jeanny ging eraf voor Rik en dat was verrassend. Naar mijn bescheiden mening doet Jeanny het uitstekend op die plek en ook langs de lijn wordt er genoten van haar acties. VVSB schoot maar eens op de lat en zij werden steeds gevaarlijker. Fabian liep zijn longen uit zijn lijf maar kon ook niet voorkomen dat VVSB langszij kwam. Eerst stond Robin nog met zijn voet een goal in de weg en ook de paal hielp een nog handje mee maar 2-2 werd het. Anthony kwam nog voor Tobias in het veld maar VVSB rook bloed en ging voor de volle winst en dat  lukte nog ook. De druk was enorm en na de 2-2 viel heel snel de 2-3, ook Robin kon er niets meer aan doen. Met nog 5 minuten te spelen probeerde Sjoerd met een ultieme poging een vrije schop van wel 30 meter maar zijn schot werd ternauwernood gered door de Noordwijkerhoutse keeper. Geel was er vanmiddag ook nog voor Nick en Mo maar het verlies van de wedstrijd was een bittere pil. Dit moeten we even verwerken en dan moet FC Zoetermeer het volgende week maar ontgelden want dit vraagt op een revanche op ons zelf.

Rob

11-11-2017

Wilhelmus JO15-6 - Concordia JO15-3 (1-1)

Vanmorgen een deel van de contributie terugverdiend met commissiekamerdienst. Dienst is een groot woord. Het is vooral koffiedrinken, bezoekende teams verwelkomen, KNVB scheidsrechters in de watten leggen (heel netjes denk ik) en uitslagen doorgeven wanneer het lid van de jeugdcommissie bij zijn eigen zoon wil kijken. Maar het is verder een ware huiskamer waar half Wilhelmus de weg naar de koffiekan weet te vinden. En je hoort nog eens wat, in goed vertrouwen, dus deel ik het alleen met jullie. Een team dat niet kan komen omdat er geen vervoer is. Een team dat vergeefs de Bollenstreek inrijdt omdat verzoek tot uitstel onduidelijk is afgehandeld. Een moeder die een scheidsrechter eist (excuus: ernaar vraagt) omdat geen ouder bereid is. Een scheidsrechter wiens pui uit zijn zaak is gereden. Een vader die de contributie contant wil voldoen omdat hij niet zo van automatische incasso houdt (ja, ja). Een ouder die iets met de Ooievaarspas wil. Jonge scheidsrechtertjes die de weg naar de consumptiebonnen blindelings weten te vinden. Iemand die de stukjes van JO15-6 altijd leest (oh, vertel). Never a dull moment. Ik kan het iedereen aanbevelen wat Leander, mijn opvolger vandaag, ongetwijfeld kan bevestigen. Maar wat ik niet wist, is dat je je vrijwilligerswerk moet melden op de site. Dat is vast wel eens langsgekomen, of men probeert dat stil te houden, maar we zouden het (natuurlijk!) ook voor de vereniging doen zonder contraprestatie. Ik ben benieuwd wie zijn kerstvakantie gaat opofferen om al die aangemelde vrijwilligheden op de site te gaan turven om te berekenen wie wat terug krijgt. Ik word al moe bij de gedachte en heb medelijden met die pisang pineut. Of zou het niet…?

 

Gelukkig kon mijn harde schijf in de middag weer gewist worden om plaats te maken voor nieuwe indrukken. Concordia! 18 uit 6; 39 voor 13 tegen. Dat suggereert dat ze het aardig doen, maar dat we ook wel een kans maken op een doelpunt. Tja, C3 maar liefst. Nog erger is Nootdorp, ook C3, met dezelfde resultaten en 39 voor en maar 3 tegen. Die mikken we er na de kerst uit. Maar we mogen niet al te hard protesteren want we bleven vorig jaar zelf ook ongeslagen. En behaalde resultaten in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst en dat merken we dit jaar. Hopelijk bieden we goed partij. Tot zover de voorbeschouwing.

 

Concordia begon voortvarend. Al na drie minuten moest Nigel gestrekt, hetgeen hij als een strijkplank deed. Niet uit stijfheid maar uit een katachtige snoekduik. Langs de kant deed het billenknijpsyndroom zijn intrede. Hoeveel druk zou de tegenstander ontwikkelen? Nou, dat was behoorlijk wat. Pittige duels werden uitgevochten en het technisch plus van Concordia werd al snel duidelijk. Aannemen, passen, positiespel, handelingssnelheid: in alles waren ze ons de baas. Maar wij hadden een prima instelling. We moesten ze fysiek onder druk zetten en dan hopen op een uitbraak. Van beide kwam in de eerste helft niet veel, maar we gaven niet heel veel weg. Ook kwamen we goed weg bij een serie corners waar we niet altijd even goed bij de les waren, maar Concordia vergat daar misbruik van te maken. Onze billen raakten bijna in een kramp, maar het bleef goed gaan tot halverwege. Op het middenveld verloren we onnodig de bal, er volgde een dieptepass, de aanvaller kapte zeer bekwaam twee verdedigers uit en liet Nigel kansloos met een schuiver in de verre hoek. Een zeer knap doelpunt. En daarmee wisten we de rust te bereiken. Ik geloof dat we het strafschopgebied van de tegenstander één keer hebben bereikt en uit een vrije trap peerde Vigo de bal over het doel. Dat waren onze wapenfeiten. Niet veel, ik geef het toe, maar slechts 0-1 bij de rust werd door ons al beleefd als een puik resultaat.

 

In de tweede helft zette Concordia in het begin nog aan en door zeer attent uitlopen wist Nigel een gevaarlijke aanval te stoppen. Onze aanval hoopte, ons middenveld zocht en onze verdediging verdedigde zich suf. Maar toen het Concordia maar niet lukte om een tweede doelpunt te maken, zag je ze denken: ‘bij deze stand winnen we ook’, en ze zakten in. Het werd slordiger, we kwamen meer aan de bal en wonnen meer duels, zonder overigens gevaarlijk te worden. Het werd donker, aan de zijlijn gingen de gedachten al uit naar de open haard en de veldverlichting werd 10 minuten voor tijd ontstoken. Het was alsof we nu ook hulp van boven kregen. Nog 5 minuten, nog 4, nog 3 en toen voltrok zich het wonder. Bas frommelde en rommelde te midden van een kluwen spelers met de bal, die wonder boven wonder in zijn bezit bleef. En toen hij het ook niet meer zag zitten haalde hij in een laatste wanhoopspoging uit. De bal werd nog beroerd door een Concordiaan waardoor de bal een raar effect kreeg. De keeper strekte zijn koud geworden handen, probeerde zijn stijf geworden handschoenen geschrokken in een actiestand te krijgen, de bal kwam in zijn handen, maar er ook weer uit en wanhopig achterom kijkend zag de keeper bal geniepig in het doel huppelen. Verbijsterd keken de tegenstanders elkaar aan. Verbijsterd keken wij elkaar aan. Nog even keken we naar de scheids en de grens of er nog een luchtje aan zat. Maar nee, het was 1-1. Het werden nog twee chaotische minuten, maar het bleef gelijk. Na het laatste fluitsignaal zegen een paar Concordianen ter aarde, eén bleef zelfs minutenlang op het veld liggen, alsof het kampioenschap definitief uit beeld was geraakt, wat natuurlijk flauwekul is. Langs de lijn zei een van hun moeders tegen een van onze moeders ‘dit lijkt op een nederlaag’, waarop die van ons zei ‘het lijkt op een overwinning’. Qua verliespunten staan we zelfs op de vierde plaats, maar dat is je rijk rekenen. Langs de lijn liepen de coaches applaus te halen alsof ze altijd al wel geweten hadden dat het er in zat. Vlaggenist Rob zwaaide met zijn vlag alsof het taptoe Delft was en fluitist van dienst Dik was zó onpartijdig dat hij de bal aan de tegenstander gaf toen we wat te lang wachtten met ingooien. Wat een superieur gebaar. En toch is de uitslag verklaarbaar. Wat ziet vanaf de overkant van de Vliet op ons neer? Juist: de Martinuskerk. Dat is een RK kerk. En wat zijn wij? Juist: een RK vereniging. En wat is het vandaag? Juist: St. Maarten (Martinus). Het is zo simpel. Van koploper Nootdorp verwachten we taart. Maar wacht maar. Die krijgen we ook nog.


Scribent

11-11-2017

VVSB JO12-1 - Wilhelmus JO12-1 (2-6)

Vandaag mochten de mannen van Wilhelmus afreizen naar Noordwijkerhout voor de ontmoeting met VVSB. Enigszins met een gekort aan spelers, met 1 wissels, zouden de mannen de wedstrijd starten. We hebben 1 speler die geblesseerd is en hoopt volgende week weer te kunnen trainen en wedstrijden te spelen en 1 speler die ziek geworden is. Maar de mannen vangen dit prima op.

Gisteren na de training hebben de mannen een video analyse gezien van de wedstrijd van vorige week en we zijn benieuwd wat er is blijven hangen.

De thuisploeg mocht de aftrap nemen en de mannen van Wilhelmus lieten snel blijken wat de bedoeling is. De 3 punten naar Voorburg meenemen. Al snel werd het initiatief over genomen door Wilhelmus en de thuisploeg begon langzaam achter de feiten aan te lopen. Wilhelmus kreeg meer de ruimte en zocht nu veel de combinaties op. Door zelf meer ruimte te nemen werd het spel lekker snel en werden er volop kansen gecreëerd. Een mooie steekpass, met een sleepbeweging van de spits werd de keeper gepasseerd en de 0-1 was daar.  Deze werd redelijk snel opgevolgd door een mooie aanval over de rechterkant en met een op maat gegeven voorzet lag de 0-2 er ook in.

Even was VVSB van de schrik bekomen en gaven ze tegengas. Met een goede verdedigende linie van middenvelders en verdedigers werden deze pogingen vrij snel onschadelijk gemaakt. Hierdoor kreeg Wilhelmus de kans op de 0-3 welke ze ook niet onbenut lieten en daarmee met een goed gevoel de kleedkamers konden opzoeken voor de rust.

Na de rust bleven de mannen van Wilhelmus op zoek gaan naar meer doelpunten. Meer doelpunten kwamen er ook alleen niet voor Wilhelmus. Een lange bal werd gegeven door VVSB en door een kleine miscommunicatie van de keeper en een verdediger kreeg VVSB de kans op de 1-3 en maakte hem dan ook 

Oké geen ramp. Gewoon doorgaan en zorgen dat de marge weer op 3 doelpunten kwam. Dit lukte ook nadat een fraaie aanval over links middels het goed doorgaan na het schot en voor de afvallende bal te gaan de aanvaller deze achter de keeper kon schieten. De VVSB-keeper had zijn handen vol aan de vuurkracht op doel van Wilhelmus. Hij voorkwam dat er nu al dubbele cijfers op het scoreboord zouden staan.

Een spaarzame VVSB-aanval over de linkerkant werd door de Wilhelmus keeper in 1e instantie prima gepareerd, maar de door de rebound schot van VVSB werd de stand 2-4. Hmmm de mannen van VVSB hebben blijkbaar bij Wilhelmus gezien dat druk zetten kansen creëert?

Even moest VVSB met 10 man spelen, omdat er 3 spelers met een blessure uitvielen en ze ook maar 2 wissels hadden. Al snel konden spelers uit een lager elftal meespelen en was het na 5 minuten weer 11 tegen 11. VVSB hoopte misschien op een gelijkspel, maar deze hoop werd al snel door de Wilhelmus aanval om zeep geholpen door uiteindelijk de 2-5 en de 2-6 te maken.

 

Een prima fluitentende scheidsrechter floot niet lang na de 2-6 af voor einde wedstrijd. Ziezo de 3 punten gaan mee naar Voorburg. Lekker gespeeld met z’n allen.

Deze week lekker trainen en flink aan de bak met elkaar. Volgende week thuis de ontmoeting met Jodan Boys. Wilhelmus kijkt ernaar uit!