Meest Aktuele Verslagen

09-12-2018

1e helft competitie JO9-1

Vandaag stond de laatste competitiewedstrijd op het programma voor de winterstop 😥.

Deze werd met duidelijke cijfers gewonnen 💪.

Een seizoen waar de boys en girl echt in zijn gegroeid 👌.

Zo begonnen we in augustus met 2 oefenpotjes , waarbij er 1 werd verloren en 1 keer werd er gelijk gespeeld.

Daarna volgde de 3 bekerwedstrijden waarbij 1 x werd gewonnen , 1 x werd verloren en 1 x werd gelijkgespeeld.

Hierna begon de competitie wat stroef , met 2 verliespartijen als start 😲.

Hierna had de trainer een goed beeld van zijn team en is hij zijn plan gaan maken 🤔.

Het vervolg is fantastisch 😍.

In de rest van de reeks partijen waren er nog maar 3 verliespotjes , die niet allemaal overduidelijk werden verloren 😎.

Soms ook maar net aan met 1 doelpuntje verschil of we waren net wat ongelukkig met de afronding 😶.

Voor de competie waren 5 winstpartijen waarin ze goed hebben laten zien wat ze kunnen 👏.

Tussendoor werden er ook 8 oefenpotjes gespeeld , waarin er 3 x werd verloren , 2 x werd gelijkgespeeld en 3 x werd gewonnen.

En dan hebben onze kids nog fantastisch gepresteerd op 2 mooie toernooien 👊.

Bij de strijd voor de Randstad cup werd er 3 x gewonnen en 2 x nipt verloren.

Maar het toernooi erna , bij ADO Den haag , was andere koek 🤓.

Hier werd begonnen met een gelijkspel en erna werd er 4 x winst geboekt , na een spetterende en spannende halve finale die uiteindelijk werd beslist met penalties na een 0-2 achterstand in de laatste minuut 😳.

En zo stonden ze ineens in de finale , die wel werd verloren helaas 🙄.

Maar Wilhelmus JO9-1 heeft zich op de kaart gezet 💪!

Met dat team moet je rekening houden .

Wat een knappe prestatie van de kinderen en de trainer zeg 👌👌.

En dan te bedenken dat we pas op de helft zijn 🙂.

Vanaf het begin van het seizoen tot nu zie je een ijzersterke verdedigingslinie en een slot op het doel met Job , die je per week beter ziet worden 👊.

Mede door zijn eigen inzet en enthousiasme in combinatie met Wilhelmus , die hem op de maandagen de kneepjes van het keepersvak leren 🙂.

Alles bij elkaar hebben we nu 32 partijen gespeeld :

12 verloren , 4 x gelijk en 16 x gewonnen 👍.

In totaal hebben we al 153 doelpunten gemaakt 🤯.

Alle spelers , inclusief de keeper hebben gescoord dit seizoen 💪👊.

Onze doelsaldo is nu +17.

Wat een mooi gezicht om de spelers zo te zien groeien per individu & als team 😘.

Ik geniet van ze 🤩 !

Bedankt trainer en kids 👍 voor wat jullie al hebben laten zien en voor wat jullie ongetwijfeld nog gaan laten zien 🎉🎊🎉🎊.

Gr een trotse teammanager 😇.

08-12-2018

Den Hoorn JO17-6 - Wilhelmus JO17-6 (0-9)

Sommigen vierden Sinterklaas afgelopen woensdag al, maar anderen vandaag. De familie Den Hoorn was zo vriendelijk vandaag al pakjesavond of liever pakjesmiddag te organiseren, waarbij zij de Sint en wij het aardige kind waren. En volgens hun site hebben ze het al zo moeilijk, maar dat blijkt op hun eerste elftal te slaan. Wij hebben het ook niet makkelijk, want via via via staan we onder verdenking kapitaal van Poetin wit te wassen. Dat is de logische consequentie van onderzoek dat het tv-programma Zembla doet, als ik het verhaal van Ray goed begrijp. Zijn muziekbedrijf kreeg bedragen overgeboekt van wat achteraf blijkt dubieuze afzenders te zijn, die grof geld doorsluisden, wat van Poetin afkomstig zou zijn. Ik moet dat natuurlijk omzichtig formuleren want iedere tekst met Poetins naam wordt ongetwijfeld via de sleepwet bij overheidsinstanties gemeld en ik heb geen zin in onverwacht bezoek. En de B6 wordt iedere week weer bijgestaan door Ray. Daar moet meer achter zitten, zou je als complot-theoreticus zeggen. Zembla doet verder onderzoek, dus we moeten alert zijn. Ik heb mijn rekening uiteraard direct gecontroleerd, maar kan daar verder geen mededeling over doen. In ieder geval kregen we vandaag negen doelpunten bijgeboekt en dan ga je gelijk verdenkingen koesteren of Den Hoorn niet... Maar laten we ons even beperken tot de wedstrijd.

 

Wippolder heeft vandaag met 8-0 gewonnen en is nu uitgespeeld, zodat we precies weten wat ons te doen staat. Op doelsaldo staan we voorafgaand aan de wedstrijd vandaag met 13 doelpunten achter. Dus twee keer winnen met in totaal een verschil van 13 doelpunten en we komen op gelijke hoogte. Vandaag dus de eerste kans tegen het onder de rook van Delft liggende Den Hoorn. Er stond een harde, koude, onaangename wind in de lengterichting van het veld, wat positiespel niet makkelijk maakte. Niettemin gingen we voortvarend van start. Iedereen was doordrongen van de opdracht zoveel mogelijk te scoren, wat ertoe leidde dat we fel op de bal zaten. Al na zeven minuten weerde Bas zich kranig in een duel, wat hij steeds beter doet, waarna hij de bal bij Sem R. (Sem W. en Luuk  waren afwezig) kreeg, die beheerst scoorde (0-1). Nog geen drie minuten later scoorden we weer, ditmaal wat curieus. Een vrije trap belandde op de rug van Bas, die blijkbaar al in zijn vooruit geschakeld stond, en via de rug kwam de bal op maat bij Pieter, die geheel vrij stond (0-2). Weer twee minuten later belandde een voorzet van Jens op een Hoornse hand en de goed leidende scheidsrechter beloonde dat met een strafschop die Simon rustig in de hoek schoof (0-3). Even leek het erop dat we weer in het oude patroon zouden vervallen, want iedereen dacht nu alleen maar aan het doel, wat een serie diepteballen opleverde die met de wind in de rug allemaal over de achterlijn liepen. Coach Peter betitelde dat als mummiespel (ingewikkeld), dus was het zaak het simpel te maken, wat het moeilijkste voetbal is. We werden geholpen door een vrije trap die bij het doel veel gekluts opleverde, met Bas als gelukkige winnaar, die de bal het doel in frommelde (0-4). Den Hoorn kon er weinig tot niets tegenover stellen, hoewel een enkele speler enige begaafdheid demonstreerde, maar onbegrepen door anderen. Dat schoot dus niet op. Wij schoten beter op. Jesse, die qua snelheid Simon benadert, bracht de bal langs de zijlijn op en stuurde Pieter perfect weg, die geen moeite had (0-5). Vlak voor de rust werd het nog 0-6 na een mooie voorzet van Erik op het hoofd van Bas, die de bal precies in de kruising kopte. een mooie treffer. Het was rust, halverwege de taak om zo mogelijk in de buurt van 12 doelpunten te komen, want die 13e moet nog wel in de laatste wedstrijd vallen.

 

We haastten ons snel naar de mooie, gezellige kantine die rondom uitzicht biedt op de velden. Maar ons veld was net te ver weg om het ook binnen te kunnen volgen, zo wij daar al behoefte toe zouden gevoelen. Wat niet het geval was. We hoopten in de tweede helft de draad weer te kunnen oppakken, waar het aanvankelijk ook op leek. Na vijf minuten kwam een verre ingooi van Vigo bij Sem terecht en zijn door de wind gekromde voorzet kwam bij Pieter terecht. Die had nog wel een duelletje nodig, maar handig wegdraaiend kwam hij vrij voor de keeper (0-7). Nog steeds scherp spelend, kreeg de allengs wat individualistischer spelende Bas de bal uit een kluts mee, zag Pieter vrij staan en uit een scherpe hoek wist die de keeper toch te verschalken (0-8). We lagen volledig op koers, maar toen stokte het. Ondanks een volledig open liggend middenveld, wisten we niet beter dan diepe ballen in de hoop dat die door de wind niet zouden doorschieten, waarna steeds weer sprintende mannen als Bas, Pieter en Sem kansen zouden moeten krijgen. Alleen, dat lukte niet. Bij die diepe ballen staat iedereen achter de bal en als er dan geen aansluiting uit het middenveld is, dan kunnen die spitsen er ook niets mee. Gaandeweg frustreerde dat, wat het spel in rap tempo deed verslechteren terwijl we legio mogelijkheden hadden er doorheen te combineren. Jammer, maar ondanks veel inzet, kregen we niet veel meer voor elkaar. Nog eenmaal lieten we van ons horen. Uit een voorzet van Sem liep Pieter zijn man er uit en via de paal werd het 0-9. Het is uiteraard een uitslag waar je mee kan thuis komen, maar we hadden de laatste wedstrijd volgende week tegen het ook sterke Leidschenveen nog spannend kunnen maken. Nu staan we nog vier doelpunten achter op Wippolder, maar het zal heel moeilijk worden die achterstand nog goed te maken. Niet dat dat nou het belangrijkste is, want winterkampioen worden is geen doel op zich. Ik ben benieuwd hoe we het er volgende week vanaf zullen brengen.

 

Notulist

08-12-2018

Katwijk JO13-1 - Wilhelmus JO13-1 (3-3)

Na de verrassende overwinning van Katwijk op Jodan Boys van vorige week was Sportpark de Krom, de thuisbasis van Katwijk, het decor voor een wederom een topper. De nr. 1 tegen de nr. 3. De winst van vorige week zal Katwijk wel vleugels hebben gegeven. Wilhelmus toog met voor het eerst dit seizoen een licht kwakkelende selectie naar Katwijk toe. Een paar griepgevallen en lichte kleine pijntjes, maar de ziekenboeg was wel leeg en de gehele selectie was aanwezig.

Onder droge, maar winderige omstandigheden werd op veld 1 onder leiding van een clubscheidsrechter de wedstrijd gespeeld. Wilhelmus deed de eerste aftrap en zette koers richting het Katwiijkse doel. Met de wind schuin tegen werd er slordig gespeeld, de passes kwamen niet goed aan en leden veel balverlies. Hier wisten de middenvelders en de zeer sterke spits van Katwijk wel raad mee. Geholpen door de wind wisten de middenvelders de bal prima bij de spits af te leveren en deze liet de kansen niet onbenut en wist binnen 7 minuten Katwijk op een 3-0 voorsprong te brengen. Oei het slechtste begin van een wedstrijd dit seizoen.

Zou het een afslachting worden, of word de veerkracht en teamgeest getest in deze testcase? Wilhelmus wist daarna wel iets meer kansen te creëren en maakte mooie combinaties, maar het scoren bleef even uit. Totdat een aanval over de rechterkant werd opgezet en de rechterspits de doelman van Katwijk wist te passeren en kan aantekenen voor de 3-1. Wilhelmus kreeg nog een vrije trap welke fantastisch werd ingeschoten maar helaas (gelet op de richting waar de wind vandaan kwam) net niet binnenkant kruising, maar de buitenkant kruising vond. Met een 3-1 ruststand werd de kleedkamers opgezocht.

Vooralsnog geen afslachting, maar een testcase.

De 2e helft kon aanvangen en de toeschouwers van beide kanten waren benieuwd hoe beide teams de kleedkamers uit gekomen zijn. De eerste 7 minuten van de 1e helft was voor de thuisploeg en daarna was Wilhelmus die iets beter speelde.

Met de wind in de rug zocht Wilhelmus naar de aansluitende 3-2. Met een fraaie aanval over de linkerkant lag deze treffer voor de hand maar het schot belandde helaas op de lat en de het reboundschot die daarop volgde belandde in het zijnet. Katwijk was gewaarschuwd. Vele aanvallen volgde waarbij Katwijk meer achteruit moest gaan voetballen en Wilhelmus de aanval koos was een opmaat voor de 3-2. Deze volgde uit een verdiende vrije trap die weleens waar de paal raakte maar goed werd binnen getikt door de meegelopen aanvallers.

Met nog een minuut of 4-5 te gaan werd het aanvalsoffensief verder in stelling gebracht en gingen de mannen nog meer druk zetten. De zo goed spelende Katwijkse Spits werd zeer goed vastgezet en kreeg in tegen stelling tot de 1e helft nu haast geen ruimte meer. Katwijk raakte een beetje in paniek en speelde zoals Wilhelmus in de 1e 7 minuten speelde. Een lange bal van eigen helft werd naar voren geschoten op de linkerspits en deze was sneller dan zijn verdediger, de Katwijkse keeper kwam uit en de bal werd langs hem heen gespeeld en de 3-3 was daar.  Met nog hooguit 2 minuten te spelen zorgde de Katwijkse spits nog voor een hachelijk moment voor het Wilhelmus doel, maar hij wist deze kans niet te benutten. Niet veel later floot de scheidsrechter af voor einde wedstrijd en waren de punten verdeeld. De mannen van Wilhelmus hebben een enorme testcase gehad en deze super doorstaan en een 3-0 achterstand weten om te buigen naar een 3-3 stand. Complimenten voor het team en de trainers. Daarmee zijn de mannen een morele winnaar van de 11e competitiewedstrijd.

De komende periode is de “winterstop” maar niet voor de mannen van de 13-1. De trainers hebben voldoende oefenwedstrijden ingepland staan de komende periode en de komende weken tot aan de kerstvakantie lekker trainen. De mannen die een beetje griep hadden of lichte pijntjes hebben kunnen hiervan even herstellen en gaan de mannen zicht klaar maken voor de 2e seizoenshelft.

 

undefined 

08-12-2018

Wilhelmus JO13-5 ongeslagen winterkampioen

In de laatste wedstrijd van dit jaar wist Wilhelmus JO13-5 in een mooi en zwaarbevochten duel met 0-2 te winnen van Semper Altius JO13-3 waardoor het winterkampioenschap werd veiliggesteld. Semper stond op de 2e plek in het klassement, beiden met grote voorsprong op de rest van het klassement. Bij winst had Semper ook uitzicht op het kampioenschap dus er stond wat op het spel in deze wedstrijd. In de eerste helft speelde Wilhelmus met de sterke wind tegen en kreeg het een aantal hachelijke momenten maar gelegenheidskeeper Jesse en de ijzersterke verdedigingslinie wisten een doelpunt te voorkomen. Met overigens maar 6 tegendoelpunten in het hele seizoen blijkt het überhaupt moeilijk te zijn deze muur te breken!

Snel waren er ook kansen voor Wilhelmus en na meerdere schoten op het doel wist Damian uiteindelijk met een mooie dribbel gevolgd door een schot het doel te vinden. In de tweede helft met windje mee werd het spelverloop voortgezet. Kansen over en weer maar met duidelijk overwicht van Wilhelmus was het weer Damian die het tweede doelpunt er in schoot na een mooie splijtende pass van Boy. Doelpunt 84 (!) van dit seizoen dus ook de aanvallers weten wat ze aan het doen zijn!

Met het tweede doelpunt kon er nauwelijks meer iets fout gaan en werd de wedstrijd solide uitgespeeld.

De sleutel voor het succes is met name het sterke collectief van dit team. Veel samenspel, elkaar helpen, elkaar gunnen en onderling plezier is kenmerkend voor de JO13-5. Met dit resultaat spelen we volgend seizoenhelft een klasse hoger en hopen we op weer mooie wedstrijden.

Gefeliciteerd aan Max, Hugo, Brent, Tom, Hayden, Thomas, Luca, Reinout, Jesse, Damian, Rutger, Boy, Maurick, Rowel en Barend!

06-12-2018

JO13-3 Kampioen Najaarscompetitie

Afgelopen zaterdag heeft de JO13-3 met een mooie overwinning er voor gezorgd dat zij ongeslagen kampioen zijn geworden van het eerste deel van de competitie.
En dat met een totaal nieuw team en een wat moeizame start wat betreft geen trainer/coach kunnen vinden.

Onz dank gaat uit naar Randy Bohlmeijer en Marco van der Struif voor het geven van de trainingen daar waar mogelijk en naar de vaders Eppo Ford en Frank Schaefers die toch weer het coach stokje (tijdelijk) hebben willen oppakken.

Op naar de 1e klasse!!!

01-12-2018

Die Haghe JO19-1 - Wilhelmus JO19-1 (0-2)

Zaterdag 1 december inmiddels en de voorlaatste speelronde in de voorjaarscompetitie waarin Wilhelmus JO19-1 is ingedeeld. Tegen de verwachting in draaien onze wespen mee om een plek in de promotiepoule na de winterstop. Echter zal men dan twee keer moeten winnen. Zowel vandaag als we op bezoek gaan bij middenmoot ploeg Die Haghe als mede volgende week als koploper Vredenburch op bezoek komt. Echter heeft het geen zin om vooruit te kijken naar dat treffen als je niet de wedstrijd op sportpark Ockenburg winnend zou afsluiten. Aan Wilhelmus kant ontbrak de geblesseerde Nick, maar verder alle spelers beschikbaar. 

Op een heerlijk kunstgrasveld word al om 12:30uur de wedstrijd in gang gezet en van meet af aan is duidelijk dat de geel-zwarte bezoekers maar met een opdracht de lijnen zijn ingestuurd, en dat is winnen. Vol passie en in fases ook prima voetbal zet men de tegenstander vast en Wilhelmus is dreigend, maar tot echt grote kansen lijdt het ook niet. Die Haghe zelf komt ook tot geen noemenswaardig gevaar en het is in deze fase vooral het gevaar van afstand dat Wilhelmus dreigender maakt. Maar de schoten uit de tweede lijn worden goed gepareerd door de doelman van de gastheren.

De doelman moet na vierentwintig minuten het antwoord schuldig blijven als we na een goede aanval via Florian en Luca de bal bij Yannick zien belanden en de harde knal is de keeper te machtig en de voorsprong een feit. Wilhelmus zet meteen goed door en een snelle tweede treffer lijkt een feit, maar de kopbal van Sjoerd word afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Leek vanaf onze potitie onmogelijk, maar feit was dat het verschil een bleef en we dus door moesten gaan. De thuisploeg kwam er soms goed uit middels de twee handenbindertjes voorin, maar Wilhelmus had het verdedigend weer goed voor elkaar. Na vijfendertig minuten de terechte tweede treffer als yannick Sjoerd bereikt en dit keer telt zijn goal wel en met een marge van twee zoeken we de kleedkamer op.

In de kleedkamer een en ander besproken, maar ergens proefde je ook een sfeertje dat men dacht er al te zijn vandaag. Helaas bleek dat een terechte constatering en hebben we een mindere tweede helft afgewerkt. Soms nog wel eens een prima opzet van een aanval, maar al met al veel te magertjes voor een ploeg die vandaag veel beter was als de opponent, maar daar feitelijk niets van toonde na de rust.  Dat de wissels het enige was wat in de notities terug te vinden was zei wat dat genoeg. Zoals ook de manier waarop we met een vrije trap omgingen exemplarisch was voor het Wilhelmus na rust. Feit was dat Die Haghe uit de sporadische mogelijkheden ook niet tot echt grote kansen kon komen en zo was het een cadeau dat de wedstrijd afgelopen was en konden we in ieder geval constateren dat de missie vooraf gesteld geslaagd was. Winst was namelijk wat we vandaag moesten behalen en dat was ondanks de tweede helft gelukt. De spelers zelf spraken van een zakelijke overwinning, laten we het daar maar op houden.

Volgende week de laatste wedstrijd en zoals hierboven al vermeld komt koploper Vredenburch op bezoek. Een koploper die aan de laatste speelronde begint met een punt voorsprong op nummer twee ,Scheveningen, en met twee punten voorsprong op de nummers drie, Wilhelmus, en vier , TAC90. Zo maken we ons dus op voor een zinderende laatste slotdag waar alle vier de ploegen nog kans hebben op het bereiken van de promotiepoule. Lijkt me duidelijk dat onze wespen de lastigste opgave hebben, maar niets is onmogelijk. Zo hopen we volgende week om het niet voor mogelijk gehoudene toch mogelijk te maken. Echter zullen we dan niet de tweede helft van vandaag moeten imiteren, al kunnen we prima leven met nog een zakelijke overwinning.  Tot maandag mannen.

 Opstelling Wilhelmus : Marvin, Stijn, Kymo, Youri (68 Liam), Florian, Fabian, Sjoerd, Max (76 Sam), Yannick (80 Eddy), Jesse (72 Anton), Luca (76 Tijn)

01-12-2018

Wilhelmus JO17-6 - Oliveo JO17-4 (5-0)

Pijnacker op bezoek. Oliveo staat vierde met 1 punt minder en 1 wedstrijd meer gespeeld. Virtueel dus op 4 punten en op voorhand geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Niettemin kan ik in het archief tot nu toe drie wedstrijden vinden, waarbij we een totaalscore van tien voor en nul tegen op de grasmat kunnen leggen. Voorwaar: niet slecht. Maar ik kan wat gemist hebben. Soms zie ik dingen niet die er wel zijn en soms dingen wel die er niet zijn, zoals vorige week. In juichtonen beweerde ik de aanwezigheid van oma van Vuure, maar die bleek gewoon thuis te zitten. Was het wishful thinking? Een black-out? Een zinsbegoocheling? Een transiente ischemische attack ofwel TIA? Maar vandaag was ze er wel en opa eveneens, evenals twee keer opa Sem R. Of zou ik uit dit echelon iemand gemist hebben? Ah, mijzelf uiteraard als kersverse. Dank, dank.

Tegen Oliveo dus, wat mij qua naam altijd doet denken aan een botermerk. Waarom? Ik heb geen idee. Het lijkt ook niet op Planta, Blue Band of Becel. Enfin, wij waren in de eerste tien minuten als een mes door de warme boter. Al in de derde minuut legde Luuk een balletje breed op Nigel (of Duncan; vanaf een afstand is het verschil niet te zien, dus hoop ik dat Nigel maar weer snel op doel staat; hoewel invaller doelman Bob zijn werk afdoende deed; bedankt Bob! Toen niemand wilde, nam jij als aanvoerder je verantwoordelijkheid. Man van de dag.). Hij haalde vanaf behoorlijke afstand maar eens uit om de keeper te testen waarna de bal op de lat belandde en de terugspringende bal bij Vigo terecht kwam die geen moeite had (1-0). Twee minuten na de aftrap kreeg Simon de bal in de verdediging en met een machtige beenzwaai kwam de bal in de diepte (ons handelsmerk: 'heeft onze verdediging de bal, dan sprinten onze aanvallers al'). Bas pikte de bal op en liep zijn verdediger eruit. Nu komt het mooie: hij hield niet in om zijn verdediger op te wachten, te omspelen en na deze omslachtige manoeuvre te scoren, maar deed het in één keer (2-0). Hij was het blijkbaar beu om iedere keer te horen dat hij gewoon moet doorlopen. Oliveo was als boter in een hete braadpan. Vloeibaar dus en daar profiteerden we een paar minuten later weer van. Luuks schot werd tussen een paar verdedigers in gekraakt, maar de bal kwam bij Bas terecht die wederom efficiënt speelde en scoorde (3-0). Na tien minuten zaten we dus op rozen en dat was tegelijkertijd jammer, want wij zakten daarna als een Dr. Oetker Saroma pudding ineen. Een totale voetbalblindheid denderde binnen een paar minuten de ploeg binnen. Ieder voor zich en niemand voor ons allen en er kwam geen bal meer aan. Combinaties? Bij toeval. Natuurlijk was er inzet, dat is er doorgaans wel, hoewel ook die daalde. Langs de kant waren opmerkingen als 'slordig, rommelig en flipperkastvoetbal' te horen, maar zowel stuurlui als kapiteins staan vooral langs de lijn. Gelukkig werd er in de 35e minuut nog een doelpunt gefabriceerd door Sem R. na een ditmaal geslaagde dieptebal (4-0), waarna we snel de kantine opzochten.

De tweede helft was zo mogelijk nog chaotischer. Dat is het minst kritische wat ik er van kan zeggen. Er werd ontegenzeggelijk hard gewerkt, maar dat is tegelijkertijd een bewijs voor het moeizame voetbal dat gespeeld werd. Oliveo deed vooral een fysieke duit in het zakje door duw- en trekwerk, maar er lagen ook geregeld Oliveanen op de grasmat. Uit een worsteling tussen twee Oliveanen en Isaak, werd de laatste zo boos op het onrecht dat hem werd aangedaan, dat hij de scheids maar op de korrel nam, wat deze waardeerde met een gele prent en tien minuten verbanning naar de zijlijn. Er werd nog een keer gescoord. Uit de zoveelste trap in de diepte kwam de bal nu eens wel aan bij spits Bas die zijn derde goal liet aantekenen (5-0). Daarna waren het nog twintig lange minuten dauwtrappen en blauwbekken alvorens de rustig leidende Marco Beukers affloot. Helaas is Wippolder qua doelsaldo verder uitgelopen (zij: +53 wij: +47) maar we verdienden ook niet meer. Wippolder moet nog een wedstrijd tegen DHL en het is niet te verwachten dat ze daar moeite mee zullen hebben, terwijl wij na volgende week nog een inhaalwedstrijd hebben tegen Leidschenveen, die we nog niet zo makkelijk zullen winnen. Kortom: in het beste geval eindigen we gelijk bovenaan maar leggen het op doelsaldo af. Ook geen slecht resultaat, waarna we in februari weer fris van start van nul af aan beginnen. Maar eerst nog maar eens twee keer winnen.

 

Notulist

01-12-2018

Wilhelmus JO15-1 - Vredenburch JO15-1 (3-0)

Vandaag speelden we thuis tegen onze directe concurrent Vredenburch JO15-1. We begonnen sterk, maar met een aantal snelle aanvallers was Vredenburch wel gevaarlijk. Al snel maakten we 1-0, wat ook de ruststand was. In de tweede helft werden we zelf nog wat gevaarlijker maar het bleef oppassen geblazen. Wij hadden meer goede kansen en uiteindelijk was de uitslag 3-0. Mooie overwinning!

01-12-2018

Wilhelmus JO13-1 - RCL JO13-1 (1-0)

Vandaag was sportpark Westvliet het decor voor de 10e competitie en was RCL de tegenstander. Dat het een spannende dag in de kop van de wedstrijdpoule is, lag in het feit dat de gehele top 4 tegen elkaar uit kwam. De nummer 2 (Jodan Boys) speelde tegen de nummer 3 (Katwijk)en de nummer 1 (Wilhelmus)tegen de nummer 4(RCL) Onder toeziend oog van scheidsrechter Witte werd er even na 12.30 uur afgetrapt voor de wedstrijd. 

Wilhelmus deed wat het de voorgaande wedstrijden ook altijd deed en creëerde in de 1 minuut en enorme kans. Een aanval opgezet vanuit de linksback die met een fantastische bal de rechterspits wist te bereiken en net niet de RCL-keeper wist te verrassen zorgde ervoor dat de gasten wel meteen wakker waren. Een 2e aanval werd gelukkigerwijs gestopt door de RCL-keeper die al 2 keer aan de bak moest in de eerste 3 minuten.

Wederom een goede aanval opgezet vanuit het middenveld zorgde ervoor dat de rechterspits wederom een goede kans kreeg maar de sterk uitgekomen RCL-keeper wist deze kans te elimineren. 3 echte kansen in de eerste 10 minuten.

Daarna zakte alles in. De mannen kwamen niet meer in hun ritme, verloren de bal op rare momenten en konden elkaar niet vinden. De mannen snakte naar de openingstreffer. Op het middenveld maakte de RCL-verdediging een overtreding op een ideale plek voor een sterk schot op doel. Met een ferm schot wist de Wilhelmus middenvelder de RCL-keeper te verslaan en lag de zo gewenste openingstreffer tegen de touwen. 1-0 Wilhelmus. Deze stand was ook teven de ruststand, maar was zeker niet een gerust stand.

De 2e helft werd na 15 minuten rust aangevangen en Wilhelmus kwam met pap in de benen de rust uit. De eerste 10 minuten was het spel minder goed, passing niet zuiver, veel onnodig balverlies en veel lange ballen spelen. RCL rook wellicht een stunt tegen de koploper en zette meer druk, gingen extra spelers in de spit en op het middenveld zetten om zo de gelijkmaker te maken. Wilhelmus bleef staan zoals ze altijd staan en spelen en lieten zich niet verleiden tot het spelen van het RCL spel.

RCL creëerde wel wat kansen, maar met slechts 1 gevaarlijk indraaiende corner waren ze niet echt gevaarlijk en heeft de Wilhelmuskeeper ook vandaag niet veel te doen gehad. Na 30 minuten was de 2e helft afgefloten door de scheids en was de overwinning daar. Moeizaam, zeer moeizaam ging het vandaag. Maar een groot compliment voor de mannen dat ze door inzet en vechtlust ook een moeizame wedstrijd in hun voordeel weten te beslechten.

Door het verrassende verlies van de nummer Jodan Boys is er een klein gaatje geslagen van 6 punten. Dit zegt nog helemaal niets. Volgende week mogen de mannen spelen tegen Katwijk, de laatste wedstrijd voor de winterstop. De mannen zullen er weer klaar voor zijn.  

01-12-2018

VUC JO9-1G – Wilhelmus JO9-2 (4-6)

As promised an English report, and what better opponent to write it against like VUC JO9-1G 😊.Not only the name makes it appropriate, but as well as the fact that the British School is across the street.

So VUC one of the older clubs in The Hague (founded 1909) and the mascots of The Hague are also ready just outside the grounds (locally known as Reigâhs):

undefined

Game ON!! Let’s kick some stork butt. The last game of the autumn season. The first chance is for us, Ishairo plays Ruben free, who hits the outside of the post and the ball goes wide.

We should start at a later time more often, we are fresh and are all over VUC’s goal area. Hamza shoots hard directly in the hands of the goalkeeper. He is on a roll, not long he has a free opportunity but shoots over, not enough patience this time.

The VUC coach reminds us that this is not ballet, but football (we don’t call it soccer here), luckily our boys know that they play football, because a corner from Milan lands perfectly on Ishairo’s head, but the keeper was able to get it.

A deep pass by Bruce into Kaleb’s feet make the halftime score 0-1. We are pressing hard on VUC’s goal, but they defend well, but are unable to make any advances’ on our goal.

The second half we continue the first half, quick 0-2 by Hamza who got the ball nicely from Kaleb. Hamza gets the hang of it and runs with the ball and is able to score 0-3 in the most smallest gap he could find between the goalpost and the keeper. 0-4 Hamza again!!!

VUC does something back 1-4, while Hamza sends Ruben away, who apparently has an appointment with the goalpost.

What’s going on??? In no time VUC comes back to 4-4, it seems as they send in a totally different team, or we were a bit too much laid back. Come on team, backs straight and score!

They seemed to have gotten the message, Kaleb delivers a huge relieve for us supporters 4-5 😊 and we are back on track. Bruce’s kick from a distance goes over, but it is Hamza ho has the last kick of the match, with a beautiful goal from a great distance the end score is set to 4-6.

Too bad of the VUC goals, those were not necessary, but in the end we still won.