Meest Aktuele Verslagen

21-09-2017

Haagse Hout JO11-4 - Wilhelmus JO11-05 (2-7)

Op 16 september werd door het KNMI code lila afgegeven. Dat betekende dat de Romeinse regengod Pluvius die dag zijn uiterste best zou gaan doen om voetbalwedstrijden tot op het bot te verzieken. Tot mijn niet geringe verbazing ging de wedstrijd van onze kanjers tegen Haagsche Hâht J11-4 die dag echter gewoon door. Ik verwachtte dat onze sterren waterpolocaps zouden dragen in de kleuren van Wilhelmus zodat de scheids de ploegen boven de waterlijn uit elkaar kon houden. Maar het veld van Haagsche Hout bleek heel goed bespeelbaar te zijn. Er waren niente nakko nada plassen op het veld. 
Toen ik het complex op liep zag ik dat de wedstrijd net was begonnen. Toen ik dichterbij kwam, zag ik de 1-0 voor Haagsche Hout er zomaar in zeilen. Ik dacht even terug aan het vorig seizoen toen onze sterren hier de goals flink om de oren kregen en met grote cijfers kansloos verloren (met 112-0) geloof ik, maar ik kan er zomaar spontaan 100 goals naast zitten, hoor! De meeste goals werden toen gemaakt door de reïncarnatie van Eusobio. Maar die was nu zeker even op familiebezoek in Mozambique want ik zag hem er niet bij. 
Maar onze oogappels stelden orde op zaken en knokten zich terug. Laurens worstelde zich door de Haagsche Hout verdediging en gaf een prachtige voorzet aan Teun die keurig gelijk maakte, 1-1. Maar Haagsche Hout poeierde kort daarna de 2-1 erin. Dit was typisch zo'n wedstrijd die alle kanten op kon gaan. Ruby en Stijn knalden nog tegen de lat en net voor rust was het Nilesh die voor de 2-2 zorgde. En zoals de week ervoor liep hij (à la Bergkamp) als een koele kikker zonder te juichen terug naar de middenstip. 
Na rust speelden onze giganten bij vlagen heel aantrekkelijk voetbal. En dat vertaalde zich in de score. Marino (de geuzennaam van Marijn, verzonnen door zijn vader) tekende voor de 2-3. Laurens scoorde de 2-4 en toen was het verzet van Haagsche Hâht zeg maar versplinterd. Nilesh zorgde voor 2-5 en ook voor 2-6. Teun tekende L
 voor het slotakkoord, 2-7.
Het hele elftal speelde goed en er werd met name uitstekend gecombineerd, zeker in de tweede helft. En dat had een ruime, welverdiende overwinning tot gevolg. Heel goed gespeeld en ook goed gecoacht  door Rishi en Pieter (bedankt heren).
Tot genoegen,
Die ene Peter de Roos (assistent-manager van Ruby)
P.S.: mijn leermoment van de dag? Er schijnt in Nederland een nieuwe wet van kracht re zijn geworden die het opzettelijk aanrijden van gynaecologen die aan Nordic Walking doen, niet meer strafbaar stelt!! Heb je het ooit zo zout gegeten?
16-09-2017

Wilhelmus JO15-2 - Ter Leede JO15-2 (5-1)

Na een weekje zonder wedstrijd door de regenval vorige week mochten Vitin en zijn mannen vandaag gelukkig de tweede bekerwedstrijd spelen in eigen huis. Na een mindere eerste helft waarin we op een 0-1 achterstand kwamen, keerden we de wedstrijd na rust volledig om. Uiteindelijk werd Ter Leede JO15-2 verslagen met 5-1. Met een koppositie in de bekerpoule beginnen we volgende week dus vol vertrouwen aan de competitie!

 

undefined

16-09-2017

Forum Sport JO13-1 - Wilhelmus JO13-1 (0-2)

Na de overtuigende overwinning bij Foreholte was nu Forum Sport aan de beurt. In hartje Voorburg stonden de spelers (en ouders) om half negen klaar in de stromende regen van deze mooie Nederlandse nazomer. Gelukkig niet voor niets want onze jongens beginnen wederom sterk aan deze derby. Al snel staan ze op 1-0 door een mooi schot van Enjenmar op een voorzet van Jamie. Verdedigend staan we stevig met Ollie centraal achterin en onze altijd alerte keeper Rojus, al had hij het vandaag wat koud. Als keeper houdt hij steeds het overzicht en zorgt hij voor een snelle voortzetting via Milan of Brent zodat er weer kan worden opgebouwd. Na 10 minuten kan Thom zich na een verloren duel niet inhouden en krijgt hij terecht geel. Hij moet er 10 minuten uit, maar de jongens laten zich met 10 man niet gek maken. Even hergroeperen en er weer bovenop. Aanvallend komt Forum er niet aan te pas maar Wilhelmus vergeet vaak in de aanval de flanken te gebruiken. Teveel ballen gaan diep door het midden en daarom zijn we niet zo effectief als we kunnen zijn. In de tweede helft wordt de breedte van het veld iets beter gebruikt. Wilhelmus blijft dominant tot Bodhi een gele kaart krijgt en er even uit moet. Even neemt Forum het initiatief maar het middenveld zet een tandje bij en nadat Bodhi er weer in komt, pakken ze het weer op en Bodhi schiet raak na een corner van Dani. 2-0!
Daarna laat de Forum-scheids maar doorspelen om Forum toch nog maar een kans te geven. In de 43e(!) minuut van de tweede helft creëert Thom nog een mooie kans die hij niet benut maar dan klinkt dan toch het fluitsignaal. Mooie pot mannen! Maandag alweer de derde bekerwedstrijd tegen RKAVV en daarna vol vertrouwen de competitie in!
16-09-2017

Wilhelmus JO13-1 - RKAVV JO13-1 (3-1)

Half september en dan al doordeweeks een bekerwedstrijd inhalen. Het moet niet gekker worden. Gelukkig was het droog…totdat de scheids floot voor de aftrap. Alsof hij de hemelsluizen bediende met zijn fluit werden onze boys gelijk zeiknat. RKAVV ging in het begin beter om met het natte pak. Het begin was te rommelig van onze kant. Veel balverlies, geen rust en balletsprongen bij hoge ballen. Toch krijgt RKAVV geen kans. En wij beginnen beter in ons spel te komen. Dani krijgt een kans en haalt gelijk uit, maar de keeper redt sierlijk. Amir begrijpt even later hoe je de bal moet trappen op een nat veld. Hij bedenkt zich geen moment als de bal uit een scrimmage voor zijn voeten valt en schiet vanaf randje 16 met een listig stuitje, maar net naast. We blijven druk zetten en dat leidt tot een corner. Levi slingert hem voor de pot een Stefan doet wat hij al eerder deed dit seizoen. Hij lijkt onder de bal door te zweven, maar weet toch nog zijn hoofd tegen de bal te krijgen. Met een boog valt de bal achter de keeper voor de 1-0. RKAVV heeft de bezetting op het middenveld ook aardig op orde en daardoor is het lastig voetballen. Tel daar het natte veld bij en het is een logische verklaring voor een wat rommelige 1e helft. Toch zien we een spannende wedstrijd en gebeuren er leuke dingen. Af en toe lukt het om het spel snel te verplaatsen naar de andere kant. Te vaak houden we de bal aan de rechterkant en draaien we de drukte weer in. De keren dat we dat niet deden, werden we direct gevaarlijk. De vrije trap die we krijgen op een mooie plek komt ook voort uit zo’n moment. Bodhi krult hem over de muur, maar net te zacht en de keeper redt knap. We verplaatsen het spel weer eens en de bal komt via Dani bij Thom. Die kan de 16 binnen, maar neemt de bal net niet lekker aan. Daardoor komt hij niet lekker uit en belandt zijn schot naast het doel. Dan maakt Rojus een zeldzaam foutje bij een spelhervatting en dat wordt direct afgestraft door RKAVV. Eigenlijk de eerste echte kans. Jammer ook voor Rojus, want zijn spelhervattingen zijn juist fenomenaal. Snel en bijna altijd op maat. Tijd voor thee.

We gaan goed van start in de 2e helft. Bodhi frommelt zich door de verdediging en schiet, maar de keeper redt. Daarna stuurt Ilja met een schitterende steekpass Dani weg, maar het levert geen doelpunt op. De kansen stapelen zich op en achterin glipt er bij Brent, Olli en Milan nog geen muisje doorheen. De verdediging staat goed en weet snel de middenvelders aan te spelen. En soms gewoon een keer overslaan en direct onze aanvallers wegsturen. Klasse hoor. Nu is Danairo weg op rechts, zijn voorzet komt bij de 2e paal bij Thom. Die weet de lastige bal wel te raken, maar hij vliegt hoog voorlangs en komt zo bij Dani terecht. Die heeft daar een neusje voor: 2-1 hoog in het doel! Onze sterke fase houdt aan en Balo geeft op Levi, die weet Danairo te bereiken, maar Danairo schiet helaas over. Even later mag hij het nog eens proberen als hij wordt weggestuurd door Bodhi, maar de keeper staat een doelpunt van Danairo in de weg. Even later gooit Bodhi de wedstrijd wel in het slot. Hij frommelt zich door de verdediging en schiet de bal hard en zuiver binnen. Mooie goal en dik verdiend. We laten de touwtjes iets vieren. RKAVV wordt een paar keer gevaarlijk, maar we houden de pot dicht. Het slot is voor Jamie die lijkt te gaan scoren en de bal langs de keeper schuift, maar dan is daar toch weer die duivelse Deau (women of the match) die de bal van de lijn af glijdt. Het blijft bij 3-1. 3 bekerpotjes, 3x winst. Dat belooft wat voor de competitie!

 

Wouter Stikkelman

16-09-2017

SJC O11-1 - Wilhelmus O11-1 (5-1)

Een herfstachtige zaterdag in September. Huh? Ja, toch echt… Wat is er dan lekkerder dan om half 9 een bekerpotje te spelen uit bij SJC in Noordwijk? Nou, best veel… Maar na een voetballoos weekend de week ervoor had ik er toch stiekem wel echt zin in. We hadden wat personele problemen, want Maarten is al langere tijd geblesseerd en deze week kwam Syon daar ook nog bij. We hopen dat jullie er snel weer bij zijn boys! En Winston was een weekend weg, dus we hadden hulp nodig. Gelukkig waren Christiaan (O11-2) en Levi (O10-1) bereid om met ons mee te doen. Klasse jongens!

 

Dan de wedstrijd. We hadden het moeilijk tegen SJC, maar wisten lang de boel dicht te houden. Best knap met een verdediging die nog nooit met elkaar heeft gespeeld. Stijn centraal achterin, Levi links en Ilvo op rechts. Het begin was vooral een strijd op het middenveld, maar die werd toch meestal door SJC gewonnen. We kwamen er niet doorheen, omdat onze linies veel te ver uit elkaar liepen. Jesse en Fedde waren letterlijk en figuurlijk aan het zwemmen op het middenveld. De 2e bal was dan ook meestal voor SJC. Ze verdedigden steeds vooruit en hadden ook gewoon een aantal goede spelers. De kleine Levi liet zich niet zomaar het bos insturen en liet zien dat hij behalve een goede felle verdediger ook gewoon een goede voetballer is. Bal afpakken en dan ook gewoon een goede pass geven. Klasse hoor, voor het eerst op zo’n groot veld, tegen jongens die een jaar ouder zijn. Christiaan weerde zich ook kranig achterin, knap want het is toch best spannend om ineens in O11-1 in de hoofdklasse te spelen. Ondanks dat SJC het betere van het spel had, leidde dat niet tot echte kansen. Jammer dat het eerste schot op doel en dan direct in vliegt... We zitten er niet kort genoeg op, waardoor SJC kan schieten. Eigenlijk een onmogelijk schot met links, maar de bal gaat zo over Ruben heen: 1-0. Dan is daar onze eerste goede aanval. Guus geeft de bal op Milan en die weet Vince op rechts te bereiken. Hij schiet en de bal gaat helaas net over. We krijgen niet veel later een corner. Ilvo neemt de corner, de bal klutst een beetje en wie staat dan altijd op de juiste plek? Juist, Milan. Hij denkt niet na en neemt de bal uit de lucht ineens op zijn pantoffel. Het zou zeker een doelpunt zijn geweest, maar de bal gaat via het achterhoofd van een SJC-er over. Wel weer een corner. En weer leidt dit tot gevaar. Deze keer denkt plant Guus zijn voorhoofd tegen de bal en de bal spat uiteen op de lat. Mooi geluid, maar wel pech. Ondertussen redt Ruben ons nog een paar keer, zodat we met een 1-0 achterstand de rust ingaan.

 

Ondertussen blijft het pijpenstelen regenen. En het is toch echt zo hoor: wij hebben echt meer last van regen dan onze tegenstanders. We zijn toch een beetje van suiker allemaal. Hop, de beuk erin jongens! Maar helaas gaf het begin van de 2e helft een beetje hetzelfde spelbeeld. We komen maar niet aan het voetballen. Het leek wel of niemand de bal wilde hebben. Bij achterballen van Ruben stonden teveel jongens stil. Dat is normaal juist onze kracht. Toch krijgen we een kansje op de gelijkmaker, maar Ilvo wacht net te lang met schieten. En SJC liet zien gewoon een goede ploeg te zijn en loopt dan snel uit. De 2-0 is een schot door Ruben zijn benen. De 3-0 valt nadat we achterin de bal verliezen na gepingel. Dan breekt onze beste fase van de wedstrijd aan. We breken uit met 4 jongens. Alleen ontbreekt net de scherpte bij Vince. Hij wacht te lang met spelen, komt nog wel tot een schot, maar de keeper kan redden. En vlak daarop krijgen we ook nog de 4-0 tegen. Gelukkig tonen we wat meer vechtlust en dat leidt direct weer tot een grote kans. Deze keer breekt Guus uit en kan hij alleen op de keeper. Veel tijd heeft hij niet, maar hij blijft toch heel rustig en schuift de bal beheerst met de binnenkant in de hoek: 4-1. Kan het dan toch nog? We zijn ineens beter in staat op SJC op de eigen helft vast te zetten. En als we dan met zijn allen druk zetten en het veld compact maken, dan zie je dat je bal verovert en snel gevaarlijk kan worden. En dat gebeurt ook. Jesse loopt helemaal vrij, maar tot 2 keer toe lukt het ons niet om de bal bij hem te krijgen. hij had alleen op de keeper af gekund voor de 4-2, maar nu krijgen we een genadeloze counter om onze oren van SJC: 5-1. Dat is ook gelijk de eindstand. De trainers zijn een hoop wijzer geworden vandaag en weten waaraan ze kunnen werken. Gaat helemaal goed komen met onze jongens. Kom op wespen!


Wouter Stikkelman

08-09-2017

Wilhelmus J011-5 - Graaf Willem II VAC J011-8 (5-2)

Hallo allemaal.

Er is in dit nog zo prille seizoen wel wat gebeurd en veranderd bij ons sterrenteam, zeg!

Om met de hele droevige gebeurtenissen te beginnen: in augustus zijn de oma van Ruby en de opa van Laurens overleden. Heel triest!

Namens iedereen wens ik de families heel veel sterkte.


Op transfergebied valt er ook iets te melden: Rens en Kivin zouden zijn weggekocht door - ik meen - Barcelona (heb ik althans bij geruchte vernomen) en hun plaatsen zijn ingenomen door Kylian en Marijn (oeps, ik hoop dat ik de namen goed spel).

En er is een extra training ingelast, namelijk op de maandagmiddag. De eerste maandag training werd gegeven door ons aller Theo, de opa van Teun. Die had voor de gelegenheid een paar héle snelle en sexy voetbalschoenen gekocht. Je hoefde geen expert te zijn om te zien dat je dit soort professionele schoenen echt niet voor €9,99 koopt bij bijvoorbeeld de Favoriet!


Op 2 september was het dan eindelijk weer zover.

Iedereen was inmiddels blij dat die vervelende vakantie eindelijk achter de rug was en dat men gelukkig weer aan het werk kon. Onze sterren mochten de wei weer in en traden aan tegen Graaf Willem II Voetbalvereniging Aloysius College J011-8, afgekort Graaf Willem II VAC.

Flip werd bereid gevonden om te gaan fluiten. Ik meende dat ik iemand iets hoorde roepen over een dagbesteding? Menigeen had gehoopt dat Flip zijn roze fluit weer tevoorschijn zou halen, maar helaas: hij had hem in zijn andere pak laten zitten. Met zijn leenfluitsjûh gaf hij het startsein voor de wedstrijd en van het begin af aan werd het duidelijk dat onze kanjers iets moois in gedachte hadden.

Oogstrelende combinaties ontrolden zich voor de ogen van de toeschouwers. Stijn opende de score. Op de achterlijn krulde hij uit stand de bal over de grijpgrage handsjûhs van de keeper van Graaf Willem II Voetbalvereniging Aloysius College (VAC) J011-8. Een prachtig doelpunt. Niet veel later zorgde Bram met een knoepert van een schot vanaf de middenlijn voor 2-0. Nilesh tekende voor 3-0 en hij reageerde uiterst professioneel (niet juichen, koel terug lopen naar de middenstip). Keeper Kylian verrichtte een paar goede reddingen en had een aantal keren alle geluk van de wereld. Ook Ruby, Laurens en Ruben lieten zich gelden op het veld.

Na rust zorgde nieuwkomer Marijn voor de 4-0. Kat in het bakkie dus, gefundenes Fressen. Maar vorig seizoen kwam Graaf Willem II Voetbalvereniging Aloysius College (VAC) J011-8 ook een aantal keren terug uit een schijnbaar verloren positie. Onze kanjers lieten de teugels wat vieren en ja hoor......in no time was het 4-2.  'VAC', riep ik in mezelf, nee hè, VAC gaat het toch wéér niet flikken, dacht ik. Maar nee, gelukkig herpakten onze sterren zich bijtijds en Nilesh scoorde zelfs nog 5-2. 

Het was een prima openingswedstrijd met hele fraaie momenten en aantrekkelijk voetbal.


Ik denk dat niemand erop tegen is als we deze mooie en soepele overwinning opdragen aan de oma van Ruby en de opa van Laurens........


Tot genoegen,

Die ene Peter de Roos (assistent-manager van Ruby)

03-09-2017

SEV JO15-1 - Wilhelmus JO15-2 (0-12)

Afgelopen zaterdag onze eerste wedstrijd als JO15-2 gewonnen van SEV met 0-12. Het seizoen is weer begonnen...eens kijken of we deze vorm vast kunnen houden!

undefined

02-09-2017

Foreholte JO13-2 - Wilhelmus JO13-1 (0-9)

Een goed begin is het halve werk ging vandaag helemaal op. Trainer Marco had voor een ontbijt gezorgd in de popcorner. Hij had een team van havenarbeiders verwacht, want er was eten en drinken voor een heel weeshuis. Thanks Marco, het was top. Volgende week maar de left-overs opeten tijdens het volgende ontbijt. Richard was net genoeg opgeknapt om er, weliswaar met blauw oog, ook bij te kunnen zijn.

Dan de wedstrijd. De eerste paar minuten waren onze minste. Het was wat rommelig en we waren te snel de bal kwijt. Het was gelukkig maar van korte duur, want de voetbalmachine begon te draaien. Danairo gaat alleen op de keeper af, maar de keeper redt. De rebound is voor Thom van ver, maar hij schiet net naast. Het was de eerste van vele schitterende aanvallen. Ons eerste doelpunt begint bij Milan linksachter, via Dani naar rechts bij Bodhi. Hij zet voor en Danairo kopt hem voorlangs. Ilja houdt binnen en legt terug op Thom die schitterend hoog binnenschiet met zijn linker: 0-1! Kort daarna de volgende aanval waarbij Danairo goed de bal vasthoudt en meegeeft op Balo. Met grote passen omspeelt hij de keeper en tikt de 0-2 binnen. Een mooie uitkomst van het spel dat we willen spelen: de tegenstander krijgt de bal en we klappen er vol op met zijn allen en dan snel schakelen.

We krijgen een vrije trap rond de middenlijn en Olliver trapt richting Thom. Met een vrouw (die zijn tegenwoordig beter dan de mannen) in zijn rug draait hij knap weg en haalt gelijk de trekker over: 0-3! Het arme Foreholte krijgt van de wespen geen moment de tijd om op adem te komen. Dani plukt een bal heerlijk uit de lucht en passt op Levi, maar de pechVogel raakt de kruising. Tijd voor een doelpunt. Bodhi steekt de bal op Danairo en die schiet knap in de lange hoek via de paal: 0-4! Dan maar weer een mooie aanval over veel schijven met als eindstation Dani, hij kapt zijn man uit en staat alleen voor de keeper, hij schiet met zijn gouden linker, maar de keeper redt. De bal komt bij Danairo en zo’n kans moet je hem niet geven…lange hoek net onder de kruising: 0-5! Wat een lekkere 1e helft zeg. Overal op het veld hebben we onze tegenstander onder druk gezet en zo’n beetje opgegeten.

 

Eens kijken of de boys in de 2e helft nog steeds honger hebben. Lijkt me sterk na dat bootwerkersontbijt van Marco. Rojus had niet veel te doen, dus die laat dan maar zien gewoon ook goed te kunnen voetballen. Hij speelt Amir in die combineert met Bodhi en stuurt Dani diep. Zo’n kans laat hij niet vaak liggen…een ouderwetse punter en…PATS. Op de lat… heerlijk geluid, maar geen goal. Omdat we bijna elk duel winnen op het middenveld moet Foreholte af en toe wel een overtreding maken. Nu op Balo. We nemen de vrije trap heel slim snel. Balo en Amir combineren en spelen Jamie aan. Die denkt niet na, draait weg: BOEM 0-6. Nu verovert Brent maar weer eens de bal en speelt rustig terug op Rojus, die opent direct op Milan, combi met Thom en zo naar Danairo op links, die geeft knap voor met links, de bal gaat iedereen voorbij en zo kan Ilja de bal in een leeg doel tikken voor de 0-7. Lekker rondgespeeld hoor jongens. Dan nog maar eentje toch? En weer van achteruit via het middenveld. Milan op Bodhi, die speelt goed Dani aan die teruglegt op Amir op randje 16. Schiet maar raak voor een knaak: 0-8! Er ontbreekt eigenlijk nog een vaste doelpuntenmaker op het scorebord. Dat bedenkt Bodhi zich ook en die stuurt Dani diep. Hij zal er nu wel een keer in gaan toch Dani? Kennelijk had hij zijn punten gekrijt, want hij puntert hem er fraai in: 0-9! De scheids vindt dat de lijdensweg van Foreholte dan wel lang genoeg is geweest en fluit af. Heerlijke pot voetbal jongens. Foreholte was echt geen slechte ploeg, maar als we zo spelen en blijven leren wordt het nog een mooi seizoen. Volgende week wel weer gewoon lange ballen, want ik heb lamme vingers van het typen ... 

 

Wouter Stikkelman

02-09-2017

Meerburg JO12-1 - Wilhelmus JO12-1 (0-12)

Vandaag was het zover. De 1e officiële wedstrijd van het seizoen, de 1e bekerronde. De mannen van Wilhelmus mochten aantreden uit bij en tegen Meerburg. Eerder toen de meeste spelers van dit team in de E3 speelde hadden we al kennis gemaakt met de spelers welke nu in de huidige JO12-1 zouden moeten spelen. Toen was het al een leuke, pittige maar vooral sportieve pot, dus hopen dat het nu ook weer zou zijn.

We mochten aantreden onder een strakblauwe lucht met een lekker aanvoelend zonnetje op een mooi kunstgrasveld, dus de goede ingrediënten voor een mooie wedstrijd.

Na een goede warming up en het maken van de teamfoto werd onder leiding van de scheidsrechter de toss verricht en Meerburg mocht de aftrap nemen.

Het 1e fluitsignaal klonk en de mannen van Wilhelmus doken gelijk op de bal en zette druk op de tegenstander. Deze schrokken van de inzet en explosiviteit van de mannen van Wilhelmus dat ze even hun organisatie zochten. Deze druk zorgde ervoor dat de openingstreffer zeer snel gemaakt kon worden en binnen 2 minuten was het 0-1.

De mannen van Wilhelmus lieten duidelijk blijken dat ze goed uit de zomervakantie zijn gekomen en dat ze de 3 punten mee naar Voorburg wilden nemen. Binnen 15 minuten was de stand 0-4 om de eerste helft met een ruststand van 0-6 af te sluiten. De Wilhelmus keeper heeft in deze 1e helft geen enkele bal hoeven aanraken. Dat was best een bijzondere gewaarwording.

De 2e helft brak aan en we hoopte dat de mannen van Meerburg zich goed hadden hersteld en dat ze meer weerstand kunnen bieden. Helaas bleek dat niet het geval te zijn en werd en lustig op los gescoord en was de eindstand 0-12 voor Wilhelmus. In de 2e helft heeft de keeper slechts 3 keer de bal kunnen aanraken en alle keren alleen met de voet.

 

Hoewel de mannen van Wilhelmus blij waren met de winst en 3 punten, hadden ze wel compassie met de spelers van Meerburg na zo’n uitslag. Dat plezier belangrijk is en dat de uitslag slechts getallen zijn bleek wel op de manier hoe de meeste spelers van Meerburg lachend het veld afliepen. Groot compliment voor dit team die plezier in het spel heel belangrijk vinden.

 

Volgende week wacht er een heel andere tegenstander en mogen de mannen thuis op Sportpark Westvliet Westlandia ontvangen. Komende week 3 keer trainen en zaterdag het vizier weer op scherp!

02-09-2017

Quick JO8-3 - Wilhelmus JO8-3 (Zwaluwcup) (7-7)

Eerste wedstrijd van het seizoen, een nieuw vers team en het begin van de Zwaluwcup. In het zonovergoten Den Haag is Quick onze eerste tegenstander. Wij hebben 2 trainingen achter de boeg en we zijn benieuwd hoe ze er voor staan.

De wedstrijd begint voortvarend, wij komen op een snelle 0-1 nadat Milan een rebound van Olivier erin schiet. Elisa zet ons daarna al snel op 0-2 nadat ze eerder op de keeper af schoot. Dit is een lekker begin van het nieuwe seizoen. Er word lekker gevoetbald en Jasper (keeper) stopt een aanval van Quick. Maar Quick is ook niet slecht en komen al snel weer terug tot 2-2.

De wedstrijd gaat op en neer, kansen voor ons via Marijn (corner Elisa), Teun die alleen op het doel af kan maar op de keeper schiet en een vrije trap van Milan die maar net naast schiet. Quick weet het beter af te maken en komt op een 4-2 voorsprong, terwijl wij met corners de hoekpion verder schieten dan de bal zelf.

4-2 blijft het tot de rust. De zijlijn (ouders) hopen op een iets beter positiespel in de 2e helft en beginnen wat Advocaatiaanse uitspraken te roepen, hoewel Frankrijk-Nederland van afgelopen donderdag toch wel vele malen slechter was. Het is niet allemaal wat onwennig, maar niet verkeerd na pas 2x trainen.

De tactische bespreking tijdens de rust zie je meteen terug, iedereen heeft zijn plekje en houd zich daar ook netjes aan. Quick wel iets sterker maar nog geen doelpunten, de ploegen worden wel wat moe.

Goed inzet van Milan zorgt voor een mooie 3-4 met niet snel daarna weer Milan met de 4-4, het positiespel werkt. Einde 3e kwart, maar ik verneem dat het eigenlijk 5-4 voor Quick staat, de verslaggever moet ook nog even inkomen.

Er word ook veel gewisseld met de keeper positie, Ruben ditmaal op doel. Matteo alleen op doel af maar schiet op de keeper. Milan 5-5!! Lekker bezig, Wilhelmus zet er goed de druk op, onze keeper staat niet goed 6-5 Quick, Milan 6-6 uit een corner, Elise knalt op doel bal komt terug in de voeten van Milan 6-7! En nu vast houden, maar helaas scoort Quick de 7-7 en is het einde wedstrijd.

Goede 2e helft, deze ploeg heeft potentie, want Quick was ook een goede ploeg.

Afronden met wat penalty’s en op naar volgende week thuis tegen HVV

undefined