Meest Aktuele Verslagen

13-01-2018

RKDEO JO15-3 - Wilhelmus JO15-2 (0-4)

Zaterdag 13 januari speelden we tegen RKDEO JO15-3 uit. De wedstrijd werd gewonnen met 4-0. In de voorbereiding voor de tweede seizoenshelft is dit de tweede oefenwedstrijd. Zaterdag Laakkwartier, voorbereiden op de tweede klasse waarin we na de winterstop zullen spelen.

13-01-2018

Wilhelmus JO12-1 - Den Hoorn JO13-3 (1-0)

Waar het vorige week nog erg rustig was op sportpark Westvliet met slechts 1 wedstrijd, was het vandaag alweer een stuk drukker.  Van de jongste JO7 tot aan de JO17 waren er oefenwedstrijden ingepland.

Zo ook voor de JO12-1. Deze week was het de beurt aan Den Hoorn JO13-3 om Sportpark Westvliet te bezoeken voor een lang afgesproken oefenwedstrijd. Tijdens de warming up van de mannen van Wilhelmus kwamen de gasten het veld op en er bleken best een aantal langere spelers meegenomen te zijn. Een O13 team kan bestaan uit 1e en 2e jaars spelers en je ziet bij de jeugd enorme lengte verschillen. Zo dus ook bij de bezoekers.

Onder leiding van scheidsrechter Stoop mochten de bezoekers de aftrap nemen. Na een paar minuten zag je heel goed het verschil in speelstijl van de bezoekers t.o.v. vorige week. Beide teams wilden vandaag het allemaal voetballend houden en weinig tot geen overtredingen maar mooie fysieke duels. Dit zorgde ervoor dat het spel over en weer op beide helften zich ging afspelen.

De eerste 10 minuten golfde het spel op en neer waarbij de thuisploeg het voetballend net iets beter deed dan de bezoekers. De passing was net even iets scherper en meer in de voeten van medespelers van de thuisploeg dan bij de bezoekers. Dit resulteerde in een aantal mooie kansen in het doelgebied van de bezoekers, echter “vergat” Wilhelmus de score te openen door gewoon op doel te schieten. Soms kan je het ook te lang voetballend willen oplossen.

Om te scoren moet je kansen creëren en dat deed Wilhelmus iets beter. Hoewel Den Hoorn er ook een paar keer heel goed uitkwam en gevaarlijk voor het Wilhelmus doel kansjes creëerde troffen de bezoekers ook geen doel.

Een Wilhelmus aanval werd tot hoekschop weggewerkt en deze werd vanaf de rechterkant genomen. Met een goed geplaatst schot werd de bal voor het doel ingebracht en via enkel kluts/scrimmage momenten werd de bal achter de goalie van Den hoorn geplaatst en was de openingsscore daar voor Wilhelmus ,1-0.

Niet veel later was het rust bij een stand van 1-0. Dan weet je dat er nog van alles kan gebeuren in de 2e helft en dat het zeer zeker geen gelopen koers is.

Nadat de toeschouwers zich hebben kunnen opwarmen in de kantine die vanaf vandaag volledig cashless en pinbetaling only is geworden mocht de 2e helft aanvangen.

Den Hoorn moest scoren en gingen meer druk zetten. Dit zorgde ervoor dat de eerste 5-10 minuten van de 2e helft Den Hoorn een beetje de boventoon voerde. Wilhelmus werd niet van zijn stuk gebracht en speelde de bal rond en zocht de ruimte/vrije man op om de bal en dus de aanval eruit te halen. Dit lukte goed waardoor na deze fase waarin Den Hoorn iets sterker uit de bus kwam het spelbeeld kantelde en Wilhelmus weer de overhand nam. Er werden mooie passen gegeven die kansrijk waren, maar net even in de kiem gesmoord werden door de verdediging van de bezoekers.

Al met al werd er in de 2e helft niet meer gescoord en eindige deze prachtig sportieve wedstrijd in een 1-0 overwinning. De trainingsstaf heeft kunnen zien hoe de opdrachten werden uitgevoerd met enkele spelers op voor hun nieuwe posities om te zien hoe ze hier uit de voeten kwamen.

 

Deze week weer trainen en volgende week staat er weer een oefenwedstrijd op de agenda.  

07-01-2018

JO15 selectie op trainingskamp op papendal (0-4)

Op zaterdag 6 januari verzamelden de spelers van JO15-1 en JO15-2 zich op het terrein van Wilhelmus om richting Arnhem te vertrekken. De bestemming was Nationaal Sportcentrum Papendal, waar onze Nederlandse Olympische sporters momenteel worden klaargestoomd voor de winterspelen in Pyeongchang dit jaar. Maar dit weekend zou eerst JO15 selectie, na een zeer succesvolle eerste seizoenshelft worden klaargestoomd voor de spannende fase van het seizoen die er voor beide teams anakomt in 2018. De JO15-1 heeft zich namelijk soeverein weten te kwalificeren voor de promotiepoule waardoor promotie van de 1e klasse naar de Hoofdklasse binnen handbereik is. De JO15-2 is door de goede prestaties in de 2e klasse doorgeschoven naar de 1e klasse.Bij Papendal aangekomen werd de bagage opgeslagen want we moesten ons al snel begeven naar het prachtige trainingscomplex van eredivisieclub Vitesse, waar de JO15-1 zich al snel kon opmaken voor een oefenwedstrijd tegen Vitesse O14, een team wat landelijk momenteel koploper is en hoogvliegers als PSV, Feyenoord en Ajax achter zich laat. Het zou dus best een pittige wedstrijd worden. Al snel was duidelijk dat Wilhelmus aardig tegenstand kon bieden tegen deze voetballend zeer sterke ploeg. Er werden zelfs een aantal mooie kansen gecreëerd. Vitesse wist echter door een goed uitgespeelde kans 1-0 te maken. Met dit als ruststand en een aantal mooie kansen voor Wilhelmus gingen we de tweede helft met goede hoop in. Ook hier bleef het spel goed in evenwicht. Een zeer grote kans op de gelijkmaker ging er helaas net niet in. In de slotfase maakte Vitesse er nog 2-0 van. Echter, een prima prestatie van onze JO15-1 om 'maar' met 2-0 te verliezen.


Ondertussen zagen we een aantal bekende gezichten het terrein van Vitesse betreden. Zo kwam Justin Kluivert naar een neefje van hem kijken die bij Vitesse speelt, maar zagen we ook Mount, Rashica, Kasia, en natuurlijk oud-ADO trainer Henk Fraser. Ook Theo Janssen was van de partij.


Op hetzelfde moment maakte onze JO15-2 zich op voor een wedstrijd tegen OVC '85 JO15-1. Dit team had zich net als onze eigen JO15-1 met vlag en wimpel in de eerste klasse gekwalificeerd voor de promotiepoule, dus het zou voor onze JO15-2 ook een aardige kluif  worden. Voetballend was deze wedstrijd aardig in evenwicht, maar fysiek was OVC '85 sterker. Onze verdediging had het aardig druk met de aanvallen die werden ingezet. Toch lukte het OVC om al vrij snel de 1-0 te maken. We bleven kranig doorvoetballen en dat ging best goed, uiteindelijk werd het 4-0. Maar gezien het fysieke verschil nog een mooie prestatie!


Na al dit voetbalgeweld was het tijd om even te relaxen voordat we aan tafel gingen. Het eten op Papendal is erg goed voor elkaar. Na het eten was het nog tijd voor ontspanning, we gingen met zijn allen Bowlen. Na het bowlen was het tijd om nog even te chillen bij het hotel en daarna heerlijk te gaan slapen. Uiteraard werd er in de nacht nog wat lol getrapt maar uiteindelijk ging vrijwel iedereen heerlijk slapen.

 

De JO15 selectie kan terugkijken op een supermooi en succesvol trainingskamp. Iedereen bedankt voor de organisatie!
undefinedundefined

undefined

 

06-01-2018

Wilhelmus JO12-1 - Zestienhoven JO13-2 (4-2)

Namens alle spelers, staf en ouders van de JO12-1 willen wij eenieder een mooi en sportief 2018 toewensen.

Na alle festiviteiten van de afgelopen periode was het woensdag de 1e training van 2018. Hoewel de winterstop is tot de 1e week van februari duurt, is stilstand achteruitgang en zolang de velden bespeelbaar zijn willen de mannen voetballen. Daarom heeft de trainingsstaf een reeks oefenwedstrijden ingepland in deze periode. Vandaag was de aftrap thuis tegen de JO13-2 van Zestienhoven.

Op een verlaten en door de ochtenddamp op de velden idyllisch aandoend sportpark Westvliet verzamelde de mannen van de JO12-1 zich voor hun 1e wedstrijd van 2018. Binnen in de kantine was het een drukte voor de jaarlijkse klaverjasmarathon, maar op de velden heerste een oase van rust. Nadat de mannen van de trainer in de kleedkamer de nodige aanwijzingen hebben gekregen kon de warming up beginnen.

Na deze warming up kon de wedstrijd om 09.30 aanvangen en werd de oase van rust ingeruild door de wedstrijdgeluiden van een voetbalwedstrijd. De mannen van Wilhelmus kwamen wat stroef uit de startblokken. Wellicht moesten de oliebollen er nog even uit gesport worden. De gasten lieten zien dat ze fysiek best wat aandurfde en schuwde duels niet daar waar de mannen van Wilhelmus dit meer voetballend wilde oplossen. Dit lukt zeer goed met een verrassende actie op het middenveld door de centrale middenvelder die een perfecte pass gaf op de rechtsbuiten die met een mooi schot de openingstreffer 2018 mocht maken en de stand op 1-0 bracht.

De bezoekers wilden zich niet in de kaarten laten kijken en gingen meer druk zetten op de helft van Wilhelmus. Op enig moment werd er aan de rechterkant een aanval opgezet en moest de linksback handelend optreden met helaas een strafschop tot gevolg.

Met een ferm schot onderkant lat werd de gelijkmaker aangetekend 1-1. Wilhelmus ging weer op zoek naar de voorsprong. Een Wilhelmus aanval werd tot hoekschop verwerkt en deze werd half weggewerkt. De keeper van de bezoekers kon het schot wel stoppen maar liet de bal los en de 1e reboundschot belandde op de paal waar vervolgens het 2e reboundschot wel het net trof en de 2-1 betekende. Deze 2-1 was ook de ruststand.

Nadat de mannen lekker binnen even hebben kunnen opwarmen kon de 2e helft beginnen. De bezoekers lieten zien dat ze eigen wel meer wilden en zochten steeds de aanval op. In deze fase waren de bezoekers iets sterker en probeerde steeds meer de keeper van Wilhelmus op te zoeken. Op enig moment lukte dit en konden de bezoekers de 2-2 maken.

Vanaf dat moment werden langzaam de rollen omgekeerd. De mannen van Wilhelmus zochten steeds meer de aanval op en gingen iets meer het voetballend oplossen dan in de 1e helft. Een mooie individuele actie van de linksbuiten luidde een aanval in die de Wilhelmus spits in een zeer kansrijke positie bracht en deze dan ook dankbaar benutte en de 3-2 maakte.

Wilhelmus bleef nu steeds meer aanvallen en een aanval werd tot hoekschop weggewerkt. Het was erg druk in het strafschopgebied van de bezoekers en de verlengde hoekschop vond het hoofd van de lange centrale verdediger van Wilhelmus en deze kopte heel mooi de 4-2 binnen.

Niet lang erna floot de scheidsrechter af voor einde wedstrijd. Zoals eerder geschreven is, is de uitslag niet belangrijk bij oefenwedstrijden. Hetgeen de spelers laten zien geeft de trainers weer stof om op te trainen.

 

De komende week kunnen de mannen weer flink trainen en kunnen ze zaterdag weer uitkijken naar de volgende oefenwedstrijd op Sportpak Westvliet.

 

20-12-2017

JO-7-2 najaarskampioen (najaarskampioen!!!)

JO-7-2 sluit laatste training af met medailles, oliebollen en warme chocolademelk. De medailles waren voor het najaarskampioenschap. Alle wedstrijden werden gewonnen door dit nieuwe team.

16-12-2017

Forum Sport JO15-2G - Wilhelmus JO15-2 (1-2)

Heerlijke Derby tegen Forum Sport JO15-2G vandaag. 1-2 overwinning en door naar de volgende ronde van de beker! Beterschap voor de speler van Forum die met een ernstige blessure met de ambulance is opgehaald.

 

undefined

16-12-2017

RKAVV JO12-1 - Wilhelmus JO12-1 2e Bekerronde (3-4)

 Wilhelmus bekert verder

Vandaag onder betere weersomstandigheden dan aan het begin van de week werd op RKAVV-veld 7 de 2e ronde van de bekercompetitie gespeeld. Het was voor veel jongens een weerzien van oud-Wilhelmus speler klas/school/buurtgenoten of zelfs vriendjes. Veel jongens kennen elkaar en was een echte derby.

Na de tos mocht RKAVV de aftrap nemen. Wilhelmus zocht gelijk het initiatief op en wilde dominant voetbal spelen. Dit lukte vrij aardig en de eerste 10 minuten speelde op de helft van RKAVV af. Een aanval van de thuisploeg werd over de linkerkant opgezet door de linksbuiten en met een geplaatst schot over de Wilhelmus goalie heen, die met zijn vingertoppen nog wel de bal raakte kon de voorsprong voor de thuisploeg niet voorkomen. 1-0, wat enigszins tegen de krachtverhouding in was. Niet veel later werd de buitenspelval niet goed uitgevoerd aan de Wilhelmus kant en kon de spits van RKAVV doorlopen op de Wilhelmus doelman, die ver uit zijn doel kwam maar niet bij machte was om buiten de 16 meter de RKAVV spits van de bal te zetten en de 2-0 was daar. 

De Euforie was erg groot bij de thuisploeg, maar die hebben dit seizoen nog niet kennis gemaakt met de enorme veerkracht die dit Wilhelmus heeft. Door vooruit te blijven voetballen en door te blijven aanvallen werd al heel snel door de spits van Wilhelmus de aansluitende 2-1 gemaakt. Enkele RKAVV-spelers raakte licht gefrustreerd en daar maakte Wilhelmus dankbaar gebruik van. Door te pushen op de bal en druk te blijven uitoefenen werden er veel kansen gecreëerd. RKAVV werd gedwongen veel spelers achter de bal te houden waardoor het strafschopgebied overbevolkt was. Schoten op doel werden door de keeper of RKAVV-ers tegengehouden. Niet al te veel later werd de verdiende 2-2 gemaakt. Het was zaak voor Wilhelmus om er nu overheen te gaan.

Een voor de eerste helft spaarzame actie van de thuisploeg over de linkerkant werd eigenlijk niet goed afgestopt en de linksbuiten mocht net buiten de 16 een schot op doel plaatsen en verrasten de keeper in de lange verre hoek. 3-2 voor RKAVV.

Met deze ruststand konden de mannen de kleedkamers opzoeken en team tactische aanwijzingen krijgen.

De 2e helft kon beginnen en Wilhelmus had nu het inmiddels lekker aanvoelende winterzonnetje in de rug. Het beeld was niet veel anders dan de 1e helft waarbij Wilhelmus domineerde alleen creëerde het in de 1e fase niet veel kansen. Beide teams wilde winnen en dat bleek in het spel terug te zien. De duels werden wat feller en fysieker en hier en daar werden overtredingen gemaakt, uitdelen en incasseren. RKAVV had veel last van losse veters en struikelde daar wat vaker over. De overigens goed fluitende RKAVV-scheidsrechter heeft 1 keer corrigerend moeten optreden naar de zijkant toe i.v.m. commentaren op de leiding en gelukkig bleven de veters nu wel goed vastzitten.

Wilhelmus zocht naar de gelijkmaker en meer, en RKAVV verdedigde de voorsprong. De laatste fase brak aan met nog 10 minuten te spelen. Wilhelmus zet druk, blijft aanvallen, zocht de combinatie met de vrije man op en werd uiteindelijk beloond met de gelijkmakende 3-3. Voor de 2e maal gaf RKAVV een voorsprong weg en moesten nu ook voor de aanval kiezen. Hierdoor kwamen wat ruimtes en met een fraaie combinatie werd de Wilhelmus spits vrij voor de RKAVV-keeper gebracht. De spits vertelde later na afloop, dat hij graag de spanning in de wedstrijd wilde houden, want vanuit deze zeer kansrijke positie schoot hij vol op de handen van de RKAVV-keeper. Nou dat lukte zeker. De spanning bleef. Met nog enkele minuten te gaan maakte Wilhelmus een einde aan de hoop van RKAVV en werd de uiteindelijke 3-4 erin geschoten met een grote ontlading tot gevolg.

 

Een laatste wanhoopsdaad van RKAVV met een schot naar voren werd afgevlagd en afgefloten voor buitenspel en de scheidsrechter vond dat ook een mooi eindsignaal en floot voor einde wedstrijd.

 

Wilhelmus trekt een verdiende, maar zwaarbevochten overwinning naar zich toe en bekert in 2018 voorlopig verder.

 

Met een overwinning op zak sluit Wilhelmus de eerste seizoenshelft af en kan zich opmaken voor een verdiende winterstop. De trainersstaf kennende zullen de jongens zich niet hoeven te vervellen dat er geen voetbal is en menig oefenwedstrijd is al gepland voor de periode na de kerstvakantie.

 

undefined

09-12-2017

Wilhelmus JO17-01 - HVV JO17-01 (0-1)

Een gelijkspel en 1 punt was feitelijk meer verdiend geweest dan nu het verlies met 0-1 van de koploper. HVV dat fier aan de leiding staat was afgelopen zaterdag helemaal niet de gevreesde tegenstander waar elke vereniging moeite mee heeft om er punten van te pakken. Het was wel een leuk potje voetbal maar nogmaals een teleurstellend resultaat en een tegenvallend HVV.

Een hele volle reserve bank met Bruno, Jeanny, Yannick, Mo en gastspelers Sieb en Cas omdat Bruno en Jeanny niet inzetbaar waren begonnen we heel rustig aan de wedstrijd. Het was alleen maar aftasten in het begin en voor beide doelmannen was er weinig gevaarlijk werk. De eerste actie aan Wilhelmus zijde was van Tim die richting het doel ging maar hierbij blesseerde hij zich ook. Rachid sprinten met de waterzak al richting Tim maar verzorging was vooralsnog niet nodig. Toch moest Tim gewisseld worden maar dat duurde wel even voordat ook de scheidsrechter dat begreep. Yannick kwam in het veld en wisselde van positie met Milan die weer in de basis was begonnen. Het enige wapenfeit in de eerste helft waren verder nog twee vrije schoppen van Fabian, een ging hoog over en de tweede kon Nick wel inkoppen maar zonder gevaar te stichten. Rusten dan maar en allemaal de kantine in.

Geen wissels na de rust en ging de wedstrijd in hetzelfde tempo door en leek het meer op schaken alhoewel er goed gecombineerd werd maar kansen waren schaars. 'Wie een goal maakt wint vandaag', zoals een HVV supporter zei. Eindelijk was er een schietkans voor Chiel maar ook zijn schot werd geen goal maar Chiel werkte hard en was ook opvallend hoorbaar aanwezig tot ook groot vermaak van Ramon en Dex. In die periode kreeg Nick nog een gele kaart wegens aanmerkingen op de scheidsrechter maar dat kon ook niet anders!! Tobias werd vervangen door Sieb en even later was er even concentratie verlies in de achterhoede en kon ook Fabian de bal niet meer wegkrijgen en kreeg HVV een kansje om te scoren en dat gebeurde ook. Tergend langzaam ging de bal over de doellijn, heel jammer en blij dat die gasten waren want dit hadden ze niet verdiend en dat wisten ze donders goed. Direct hierna kwam Mo in het veld voor Chiel en kreeg Cas ook nog speel minuten maar we konden geen kansen meer creëren. HVV schoot wel nog een keer op de paal maar de wedstrijd zat erop, geen goals, geen punten en maar gauw douchen en naar huis.

Voor de competitie zit het er even op tot 10 februari maar donderdag a.s. nog een leuke bekerwedstijd in Honselersdijk en bekeren we gewoon verder.

Fijne feestdagen en tot in het voorjaar.

Rob

 

Topscorers na 11 wedstrijden

1)      Nick 8 doelpunten

2)      Chiel 6 doelpunten

3)      Mo 4 doelpunten

4)      Tim 3 doelpunten

5)      Julien 3 doelpunten

6)      Fabian 3 doelpunten

7)      Yannick 1 doelpunt

8)      Sjoerd 1 doelpunt

09-12-2017

Wilhelmus JO15-6 - DVC JO15-2 (4-0)

Op vrijdagavond hielden de weergoden ons nog even in spanning. Het hagelde bakstenen en de wereld was wit, guur en koud. Weer voor bij de open haard met een goed glas wijn en een boek. Een boek? Hoe spel je dat vader? Maar goed. Maar vanochtend leek alles mee te vallen. Af en toe een buitje, afgewisseld met wat opklaringen en de app bleef dan ook verrassend stil. Thermoshirt, maillot, handschoenen, dat moet voldoende zijn om aan te treden tegen DVC. In combinatie met het aangekondigde weer van sneeuw en ander ongemak, deed DVC me denken aan weleer toen ik nog in Friesland woonde. Ik volleybalde en had een vakantievriendinnetje aan een volleybalmeisje van DVC, de Dokkumse Volleybal Club, eens een zeer gerenommeerde vereniging, kampioen van Nederland, gesponsord door een ander DVC, de wereldberoemde Dokkumse Vlaggen Centrale. In tijden van aan- en opjagend nationalisme een groeibriljant, want dan draait alles om vlaggen. Dokkum: het staat weer volop in de belangstelling vanwege de Slag van Dokkum. Bonifatius wordt weer van stal gehaald en de Elfstedentocht, want wie weet nou niet, althans degenen van ruwweg boven de 40, dat je na Franeker de barre tocht naar het noorden gaat maken, naar Bartlehiem en met in de verte Leeuwarden moet je eerst nog naar Dokkum en weer terug. Ach, Dokkum. Ik kan er een boek over schrijven. Kortom: we moesten tegen DVC, om maar weer even met beide voeten op aarde terug te keren. In dit geval de Delftse Voetbal Club. Aan fantasie qua naamgeving geen gebrek.

 

Maar aan enige fantasie in de eerste tien minuten ontbrak het hen niet. Hun wendbare voorhoede gaf ons handen vol werk, wat ons niet altijd even goed af ging. Al in de eerste minuut werd een 'vlammend schot' knap door Nigel overgetikt en kregen we direct twee corners om onze oren. Wij stonden versteend als waanden we ons in Siberië, terwijl DVC Dokkum al achter de rug had en voor de wind op Leeuwarden af stormde. Een tweede maal moest Nigel handelend optreden nadat er in het midden een geweldig gat viel en DVC kon doorlopen. Toen dat gelukkig niet omgezet werd in doelpunten, kwamen we een beetje op adem en kluunden we ons, veelal over rechts, naar voren. De tot dan eenzame gele wachter in het doel van DVC kon nu ook in beweging komen. Hoewel ons aanvalsplan, zoals gebruikelijk, unidimensioneel was, bal in de diepte, kwamen de ballen na verloop van tijd steeds beter aan. DVC, teleurgesteld over het nulrendement van de beginfase, werd rommeliger in de achterhoede en daar konden onze snelle mensen in de voorhoede van profiteren. Dat had in de 17e minuut succes. Een bekeken pass van Vigo op een al sprintende Pieter kwam precies aan en de uitlopende keeper had geen schijn van kans tegen de lage schuiver in de verre hoek (1-0). Was me dat even een opsteker! Dat smaakte naar meer. Ook de linkerkant werd er nu meer bij betrokken. Via Vigo kwam de bal bij Isaak, die doortikte op Bob, die doortikte op Bas (het kunnen ook drie andere spelers zijn geweest, zo snel ging het) die doortikte op Pieter en opnieuw een schuiver in de andere hoek, en dat was in de 24e minuut opnieuw raak (2-0). Ere wie ere toekomt. Prachtige goal door samenwerking. En vervolgens zat het mee. Een schot van Nick werd half geblokt, waarna de bal miraculeus voor Bas' voeten plofte. Die draaide behendig om zijn as, schudde daarmee een verdediger af en tikte de bal langs de keeper (3-0). DVC probeerde met lange ballen door te breken, maar daarbij stonden ze volgens vlaggenist van dienst, Rob, keer op keer buitenspel. Wat een DVC toeschouwer de uitspraak ontlokte 'he man, kan je niet een beetje goed kijken?'Moet je maar niet buitenspel gaan staan. Daarmee brak de rust aan en was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld.

 

In de tweede helft werd het van beide kanten minder. DVC wilde wel, maar kon niet en Wilhelmus kon wel, maar leek niet te willen, wat ongetwijfeld niet zo was. Een paar keer wisselen met steeds vier man tegelijk is wel prettig voor de wisselspelers die dan niet te veel langs de lijn hoeven te kleumen, maar het schuiven met posities is soms wat chaotisch. Het wat fysiekere DVC, maar volgens mij zijn alle teams fysieker dan wij, gebruikte de handen nogal eens, maar ook tal van keren werden we gewoon van de bal gedrukt. Wat bij een aantal van onze spelers geïrriteerd gepaard gaat met het machteloos met de handen in de lucht staan wapperen. Zo van 'oh, scheids, hij duwde', of zoiets. Inderdaad wat irritant. Maar dan meer in de trant van 'jongens, niet zo zeuren, lever liever wat meer strijd om de bal'. Voetbal is nou eenmaal een contactsport. Het gevolg was dat een behoorlijk aantal kansrijke doorbraken verzandden, deels ook door steeds meer individuele acties. En als we met wind mee en met een kleine keeper dan toch besloten te schieten, gingen de ballen ruim over. We hadden met iets meer overzicht en combineren makkelijk nog een keer of drie kunnen scoren, zoveel ruimte ontstond er. Vigo schoot op de paal, Isaak deed leuke breiwerkjes maar kwam er niet door, Bas en Pieter kwamen nauwelijks meer aan de bal, op linksvoor kwamen Sem R en Erik niet veel meer in het spel voor en zo werd het wat bloedeloos. Maar scoren deden we toch nog een keer, vlak voor tijd. Nadat Nick een paar keer met de bal aan de voet kon doorlopen maar in besluiteloosheid niet wist waar hij de bal kon afgeven, waarna alles dichtgelopen was, vatte hij nu de koe bij de hoorns door vanaf een meter twintig de keeper kansloos te laten (4-0). Daarna was het gelukkig snel gedaan, want we kregen trek in iets warms.

 

Scribent

09-12-2017

Wilhelmus JO8-3 – Quick Steps JO8-1 (5-5)

Koud en dreigende bewolking hangen boven deze wedstrijd. Vandaag tegen Quick Steps JO8-1, een topper uit onze poule, eens kijken of we het verlies van vorige week te boven kunnen komen.

We beginnen goed, Teun komt snel met de 1-0. De regenstander lijkt nog niet helemaal wakker te zijn, hoewel ik dat zeg scoren ze de 1-1. Maar wij zijn niet voor een gat te vangen en komen vrij snel op 2-1 door Teun en 3-1 door Ruben. Aanvallend zijn we goed bezig, we spelen voornamelijk op hun helft. Ruben met een scherpe voorzet op Roan, maar die schiet helaas net over de bal heen. We laten ons een beetje terugzakken de rest van de eerste helft, wat je niet moet doen in een top wedstrijd, want we gaan de rust in met een 3-3 gelijkspel.

De tweede helft is het beeld niet anders, we spelen voornamelijk op hun helft en komen door Milan op 4-3, maar ook weer achter tot 4-5. Teun red de wedstrijd voor ons door valk voor tijd de 5-5 te maken. Wederom een goede wedstrijd tegen een goed voetballende ploeg, 5-5 is terecht, hoewel er ook een winst in had gezeten.