Meest Aktuele Verslagen

17-02-2019

Full Speed 1 - Wilhelmus 1 (0-2)

Vandaag speelde Wilhelmus de uitwedstrijd tegen het Delfse Full Speed. De wedstrijd betekende de laatste wedstrijd in de kwalificatiereeks richting de promotiepoule in de zondag 3e klasse Q3. Wilhelmus had vooraf aan de wedstrijd 11x gewonnen en 2 keer gelijk gespeeld. Ondanks dat Wilhelmus en Full Speed zich al hadden geplaatst voor de kwalificatiepoule stond er toch een hoop prestige op het spel. Tevens was het een goede graadmeter voor beide elftallen om te laten zien hoe ze ervoor stond Voor het verdere verloop van de competitie.

Tijdens de warming-up van beide teams stond de huldiging van drie jubilarissen op het programma. Full Speed spelers Tomas Sihombing (heeft ooit nog twee seizoenen bij Wilhelmus gespeeld) speelt vandaag zijn 200ste wedstrijd, Glen van Eden werd gehuldigd voor zijn 300ste wedstrijd in het eerste elftal van Full Speed en Joey Donkers speelde vandaag zijn 50ste wedstrijd in het shirt van Full Speed 1

Nadat alle feestelijkheden op het veld waren afgelopen kon de Haagse scheidsrechter Djamai voor het beginsignaal fluiten. Full Speed speelde de bal rond en probeerde Wilhelmus uit de tent te lokken. Ondanks dat was het Wilhelmus die diverse grote kansen kreeg.

In een tijdsbestek van een minuut of 25 waren er zeker 5 grote kansen te bewonderen. Het was aan de in vorm verkerende Full Speed doelman Reinder Pul te danken dat Full Speed niet met een grote achterstand de kleedkamer op hoefde te zoeken. Full Speed kon hier eigenlijk niets tegenover zetten dan een aantal corners.

Even leek het erop dat beide ploegen met een 0-0 stand de kleedkamer zouden op gaan zoeken. Toch was het in de 37e minuut raak toen rechtsback Thomas Ruijgrok een verwoestend schot losliet. Deze werd wederom door de Full Speed doelman gered maar Yuri Bruno was er als de kippen bij om de bal over de doellijn te tikken. Hierdoor stond het toch 0-1 en konden daarna de ploegen aan de thee.

Na de rust hetzelfde spelbeeld. Wilhelmus combineerde er rustig op los en Full Speed bediende zich van vooral lange ballen. 5 minuten na de rust was de wedstrijd ineens gespeeld. Full Speed speler Bryan van den Bergh begin rond de middenlijn een pittige overtreding die scheidsrechter Djamai beoordeelde als een voor een rode kaart. Hiermee was gelijk de angel uit de wedstrijd

Full Speed was onmachtig met 10 tegen 11 en Wilhelmus schakelde een aantal versnellingen terug omdat het niet meer hoefde. Toen Jacky Adam ook nog de 0-2 binnenschoot na een aanval over 4 schijven was de wedstrijd helemaal gespeeld. Wilhelmus vond het verder best en speelde de wedstrijd zakelijk uit.

A.s woensdag zal de koninklijke voetbalbond komen met de nieuwe  indeling voor de rest van het seizoen. Wilhelmus lijkt klaar om de krachtmetingen aan te gaan!

16-02-2019

Voorschoten'97 JO19-2 - Wilhelmus JO19-1 (0-3)

Zaterdag 16 februari alweer en een schitterend voetbalweertje. Na de goede overwinning van vorige week op DoCoS mochten we vandaag aantreden tegen een andere nieuwkomer en wel Voorschoten'97 JO19-2. Een grote club, met vele goede spelers en dus zeker geen abc-tje. Aan Wilhelmus zijde ontbraken door blessures Sam en Nick en Tijn begon licht geblesseerd op de bank. Na een warming-up die we afwerkte op een pupillenveldje traden we iets voor half drie aan en werd de wedstrijd in gang gezet door de clubscheidsrechter van Voorschoten, al was het voor ons een oude bekende. Deze scheidsrechter floot eerder al onze wedstrijd met Quick en dat deed hij toen sterk.

De wedstrijd word afgewerkt op veld 4, dat nog harder van ondergrond was als menig straatpleintje. We moesten duidelijk wennen aan deze ondergrond waarbij zelfs ons eigen veld 5 als fantastisch mag worden bestempeld. De thuisploeg trad ook liever niet al op dat veld vertelde ze ons, maar we moesten zorgen dat we de bovenliggende party zouden worden en de omstandigheden voor lief nemen.

De eerste helft zal zich echter het best typeren als zijnde rommelig, slordig en doordat het van weers kanten zo was , was het voor het publiek vooral genieten van een heerlijk zonnetje en zo nu en dan een knappe aanval of actie. Maar zeker niet van het spel dat we steeds vaker laten zien en dat was zonde. Marvin redde een keer bekwaam op een vrije trap en aan de andere kant was Yannick zijn tegenstander veelvuldig de baas. Daar moesten we het een half uur lang mee doen.

Toen het laatste kwartier aanbrak, kwamen we er iets beter in en noteerde we zelfs twee goede aanvallen echter nog zonder resultaat. Dat resultaat kwam er wel vlak voor rust als we onze derde goede aanval wel met een doelpunt bekronen. Knap binnen geschoten door Max en zo zoeken we de kleedkamer op met een minimale voorsprong en de wetenschap dat dit niet onze beste helft was van het seizoen.

In de kleedkamer de dingen duidelijk besproken die beter moesten na rust en de waarschuwing dat de thuisploeg getergd naar buiten zou komen, want die tegentreffer vlak voor rust zou wat hebben kunnen losgemaakt maar de gastheren.

Een scherper Wilhelmus vanaf de eerste minuut na rust en men dicteert het spel en er ontstaan wat irritaties bij de thuisploeg die vol goede bedoelingen uit de kleedkamer zijn gekomen, maar een veel beter Wilhelmus treffen als in het eerste bedrijf. De overmacht word na ruim een uur spelen in de score uitgedrukt als Jesse bij de tweede bal de vrije trap van Fabian binnenwerkt en een ruimere marge voor onze wespen.

Wilhelmus blijft rustiger aan de bal en speelt in fases prima positiespel en dat houdt de ploeg ook vast als Anton, Liam en Eddy binnen de lijnen komen. De thuisploeg raakt wat gefrustreerd en dan is het fijn dat een scheidsrechter hier tegen optreed, al is hij dan van de thuisspelende vereniging. Een groot compliment dat we zelf bleven voetballen en geen blessures of zelf tegen rare kaarten zijn aangelopen.

Wel liep Stijn tegen de corner van Yannick aan en zo werd de derde Wilhelmus treffer ook een feit. Florian , die veelvuldig werd gezocht door de tegenstander,  uit voorzorg naar de kant, want er komen nog meer wedstrijden aan en de betrouwbare verdediger moet dan wel fit zijn uiteraard en zo kan ook Tijn nog wat minuten maken.

Dat werden er minder als gepland omdat de scheidsrechter het enige juiste deed en dat was de wedstrijd iets eerder afblazen. Na een korte nabespreking op het veld zochten we de kleedkamer op en konden we wederom drie punten bijschrijven. 

De volgende wedstrijd treffen we een oude bekende als we weer op bezoek mogen bij Die Haghe. De vorige keer wisten we daar met 0-2 te winnen, maar het was allerminst eenvoudig en de zwart-witten zullen graag revanche nemen voor die ontmoeting.  Dat is echter pas op 9 maart, dus we kunnen even bijkomen van die blok en ons opmaken voor een pittig volgend blok, waar de groei die we absoluut doormaken verder getest zal gaan worden.

Opstelling Wilhelmus : Marvin, Stijn, Kymo, Youri (62 Anton), Florian (83 Tijn), Fabian, Sjoerd, Max, Yannick, Jesse (64 Liam), Luca (70 Eddy)

16-02-2019

Bernardus JO16-1 - Wilhelmus JO16-2 (0-18)

Bernardus-Wilhelmus: het kan niet anders of dat moet een processie voorstellen. Een processie is een godsdienstige plechtigheid waarbij gelovigen openbaar hun geloof ritueel belijden. Aangezien voetbal niet alleen oorlog is, maar ook een sterk geritualiseerde openbare belijdenis van het geloof in de bal, is de term 'processie' met recht op zijn plaats. De rituelen zijn vastgelegd in de spelregels, een man met een fluitje en twee mannen die te pas en soms te onpas met een vlag zwaaien (het mogen ook vrouwen zijn, maar ik heb dat bij onze spruiten als ik het me goed herinner nog nooit meegemaakt), en het is goed gebruik elkaar aan het eind een hand te geven en 'sorry' te zeggen wanneer je iemand een doodschop hebt verkocht. Ook het terugspelen van de bal door team A naar team B wanneer iemand van B de bal over de zijlijn heeft gespeeld vanwege een blessure bij een van A, kan op applaus rekenen. Want A moet, conform de regels, wel eerst even ingooien. Altijd spannend wanneer A in eerste instantie even, een beetje jennend, ingooit op een medespeler, waardoor B in verbijstering denkt de bal niet terug te krijgen en collectieve woede op het punt staat te erupteren. U moet het maar even uittekenen.

 

Op de heilige grond van Bernardus in Hazerswoude-Rijndijk mochten we vandaag ons geloof belijden, onder de rook van de Heinekenfabriek. Aanvankelijk heette de vereniging RKSV St. Bernardus, maar geseculariseerd en wel is er het een en ander van afgewaaid en ze spelen ook al enige tijd niet meer in de Diocesaan Haarlemsche Voetbal Bond. Daarvan was de doelstelling: 'Om, met bescherming en verzorging der godsdienstig-zedelijke belangen, de sport in het algemeen en de voetbalsport in het bijzonder onder Roomsch-Katholieken in het bisdom Haarlem, in Roomsch-Katholieke vereenigingen te behartigen.' Het moeten nog eens tijden zijn geweest, toen pijen en habijten de velden omzoomden en het jongvolk de juiste richting wees. Maar er was heuglijk nieuws: het maximale aantal vaders bedraagt 14 en zowaar: er waren 14 aanwezig! Dat mag wel een unicum heten. Het kan natuurlijk te maken hebben met de dreigende opdracht iets aan de tuin te moeten doen, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de opkomst altijd groot is. De aanwezigheid van dames was nu opmerkelijk gering, met uitzondering van moeder Peltenberg met zus, oma Van Vuure (met echtgenoot) uit de Zaanstreek (hulde!) en het zusje van Luuk.

 undefined

"wie met zijn selfie speelt,

staat gegarandeerd in beeld"

(de attente lezer telt er 12, + zusje Luuk, maar beide coaches hielden zich net met hun kerntaak bezig)

 

De wedstrijd, ach, het mocht geen naam hebben. Het had geen zin om te wedden en strijd werd slechts op één veldhelft geleverd. Bernardus kwam voornamelijk over de middenlijn bij de spelhervatting na een doelpunt, zodat ze toch nog regelmatig op onze helft kwamen. Ze kregen één kans. We stonden met 21 man voor hun doel toen een bal hard richting onze helft werd geschoten. Onze verdediging stond ook in de aanval en niemand had zin hard terug te lopen, zodat een Bernardiaan vrije doortocht kreeg, maar Nigel trok in zijn helrode tenue zodanig de aandacht dat de bal recht in zijn handen werd geschoten. Iedereen vond het jammer, want toen stond het al 0-16. De grensrechter deed af en toe ook mee Bernardus van dienst te zijn, maar het kan zijn dat hij 's morgens nog in de ploegendienst bij Heineken had gestaan en dan vergeef je zo'n man, die ook zijn best doet, veel (gegeven de stand).

 

Het duurde toch nog liefst 7 minuten voordat de machine ging draaien. Bas en Isaac gingen tikkie-takkie door de verdediging en de laatste rondde fraai af. Ik ga dat nu niet nog eens 17x uit de doeken doen, wat u mij vast vergeeft. Stenografisch verslag:

 

9' Pieter (assist Isaac) 0-2

11' Pieter (wacht lang) 0-3

15' Luuk (binnenkant voet, assist Erik) 0-4

23' Duncan (corner) 0-5

24' Isaac (ingooi, tikje door) 0-6

32' Pieter (assist binnendoor Bob) 0-7

36' Pieter (assist Sem) 0-8

39' Pieter (corner Jesse) 0-9

Rust, want we waren allemaal doodop.

50' Nick (loopt er alleen doorheen) 0-10

54' Bas 0-11

56' Bas (puike voorzet Pieter) 0-12

58' Nick (assist Vigo) 0-13

63' Sem (Luuk kijkt goed, assist) 0-14

67' Nick (omspeelt keeper) 0-15

72' Eigen doelpunt (onvermijdelijk) 0-16

75' Nick (keeper tikt corner op zijn voet) 0-17

77' Bas (in twee keer) 0-18

 

Er was een broodje kroket uitgeloofd bij 20 doelpunten, maar dat was eigenlijk tamelijk harteloos. Men had in de tweede helft de opdracht moeten krijgen pas op doel te mogen schieten wanneer de bal minstens tien keer van voet naar voet was gegaan. Dan was het nog een oefenpotje combineren geweest. Nu werd uit alle standen geschoten, waarbij er gelukkig nog een paar over het doel gingen of stond de keeper tot zijn niet geringe verrassing toch nog in de weg. Na de voorjaarsvakantie, we hebben per slot al weer drie wedstrijden gespeeld en dan raakt de tank weer leeg, ontvangen we hen thuis, tenzij de voetbalbond compassie toont en hen naar een andere poule overhevelt. Enigszins bijgekleurd vingen we de terugtocht aan.

 

Zijlijn

16-02-2019

Wilhelmus JO15-1 - KMD JO15-1 (4-3)

Vandaag onze eerste thuiswedstrijd in de nieuwe poule. Werd uiteindelijk nog aardig spannend, maar 3 punten in de pocket!

16-02-2019

Wilhelmus JO13-1 - Noordwijk JO13-1 (3-0)

Vandaag onder een mooie blauwe hemel en lekker winterzonnetje was sportpark Westvliet het decor voor de return tegen Noordwijk. De uit ontmoeting resulteerde in een 0-4 overwinning, maar wetende dat Noordwijk een fysiek sterke ploeg heeft en dit als wapen kunnen en willen gebruiken. Een overwinning is nimmer vanzelfsprekend. Iedere week is het hard werken en maximaal presteren.

 

Deze boodschap gaven de trainers de jongen mee het veld in. Nadat scheidsrechter Chiaramonte floot voor de aftrap ging de bal rollen en waren de mannen los. Het beeld in de 1e 10 minuten leverde een slordig wedstrijdbeeld op. Passing was net niet goed en waren net even een stapje te laat overal. Noordwijk wist hier geen gebruik va te maken, want Wilhelmus bleef hard werken waardoor het spel zich voornamelijk op de helft van Noordwijk afspeelde.

 

Op enig moment kwam de schwung erin en werden diverse aanvallen opgezet met mooie passing en combinaties. Een aanval over de linkerkant werd fraai met de openingstreffer beloond en de 1-0 was een feit. Dit was voor menig toeschouwer een opluchting. Noordwijk was niet van de wijs gebracht en bleef hun spel spelen. Het spel van Noordwijk kenmerkte zich heel sterk door vanuit de keeper steeds de lange bal te spelen en het spel zich rond de middencirkel te laten afspelen, weg van het Noordwijkse doelgebied. Echter waren de middenvelders en verdedigers dusdanig scherp en alert, dat deze ballen makkelijke prooi waren en dat Noordwijk eigenlijk achter de bal aanliep. Een enkele keer werd echt de opbouw opgezocht en daarin was Noordwijk best sterk. Echter vergeten ze de kracht en inzet van de thuisploeg die met een mooie onderschepping de bal veroverde en opnieuw de aanval opzocht. De linkerspits wist heel behendig de bal over de keeper heen te loppen om deze met een volley in het Noordwijkse doel te schieten en de 2-0 ruststand aan te tekenen.

 

Hoewel het in het begin niet helemaal lekker liep is de 2-0 wel een terechte ruststand, maar de trainers wisten wel dat de focus nog even scherper moest.

 

Na de rust bleef Wilhelmus het Noordwijkse doel bestoken met ballen en aanvallen. Het is aan de Noordwijkse keeper te danken dat in de 2e helft het slechts bij 3-0 is gebleven. Wilhelmus mistte wel wat kansen die net langs de palen ging i.p.v. tussen de palen, want het had ook makkelijk 6-0 kunnen staan.

 

Het team heeft weer keihard gewerkt en een enorme inzet getoond. Het collectief in het team is enorm groot wat op veel momenten het verschil maakt.

 

De komende weken kunnen de mannen lekker trainen en oefenwedstrijden spelen, want de eerst de volgende wedstrijd van de competitie staat gepland op 9 maart.

16-02-2019

Westlandia JO9-1 - Wilhelmus JO9-1 (4-4)

Vandaag stond er een uitwedstrijd op het programma bij Westlandia.

Na de wedstrijdbespreking en de warming up stonden de boys en girl klaar voor de aftrap en toen sloeg moeder natuur genadeloos toe 🤪.

Snelle wissel en rennen naar het toilet 🤓.

Bij terugkomst stond er al 1-1 op het scorebord.

Kyan had ons op voorsprong gezet 👍 , maar vlak erna lag de gelijkmaker er al in.

In de time out werd aangegeven dat het allemaal feller moest , want de pit zat er niet in 😶.

In het 2e kwart kwamen we helaas op 2-1 achterstand.

Wij wel kansjes , maar het lukte allemaal net niet helaas 😟. De bal ging er niet in of de passjes kwamen niet goed aan 😒.

En of dat nog niet genoeg was , viel ook helaas Matteo uit 😮. Trainer moest dus snel schuiven met de posities.

In de rust de boel weer op orde stellen en wat aanwijzingen geven om vervolgens met opgegeven hoofd weer verder te gaan.

Maar ook na rust werd het niet beter 🙄. Het was het net niet vandaag. Niks lukte 😐.

Tegenstanders maakte hier goed gebruik van en liepen uit naar een 4-1 voorsprong 😲.

Vlak voor de laatste time out ging er dan toch weer 1 in hun netje. Christiaan zet de stand op 4-2 en daarna meteen het fluitsignaal voor de laatste time out.

Trainer motiveerde de boys en girl dat het nog niet verloren was 👏👏.

KOM OP WILHELMUS !!

We bleven de druk houden en uiteindelijk maakte Elisa de 4-3 👍.

Nog 1 doelpunt maken om vandaag niet te verliezen 🤪. Met nog een paar minuten te spelen 🕡.

Hartslag boven het gemiddelde op het moment.

Spel ging alle kanten op maar terecht viel die gelijkmaker ... 🎉🎊 ... Christiaan rost de 4-4 erin 👌.

Er is nog wat speeltijd , dus is er nog een kans om te winnen 😬.

Beide teams strijden als kleine strijders voor de winst 👏.

Spel ging op en neer en er kwam nog wat extra tijd bij , maar er viel geen doelpunt meer.

4-4 uitslag deze week 👏👍.

Na een goede start van de wedstrijd , waarbij er veel pech was volgde een matige 2-e en 3-e kwart. Maar dat laatste kwart 👌👏👏👏👏.

Petje 🧢 af boys en girl 👊.

Een 4-1 achterstand rechtgetrokken naar 4-4.

16-02-2019

Wilhelmus JO9-2 – RKAVV JO9-1 (6-9)

Dit zien we graag, opkomend zonnetje, oplopende temperatuur, het lijkt wel lente, afgezien het feit dat het veld wat wit van de vorst ziet.

RKAVV uit Leidschendam, ik ken ze alleen van naam, in mijn lange carrière als verslaggever ben ik ze nog niet tegengekomen. De overlevering meld ons dat ze gedegradeerd zijn uit de hoofdklasse. Dus dit zal een zware pot worden hoewel wij tegen forum sport vorige week zeker geen flater maakten.

We zijn nog niet eens warm of de eerste baas laat zich al zien, Ward loopt een bloedlip op maar dat kan hem niet deren, voetballen moeten we, de baas!

Langzaamaan staan de andere bazen ook op, Hamza scoort de 1-0 uit de corner van Kaleb. Niet snel herhalen ze het trucje, maar ditmaal scoort Hamza met zijn hoofd 2-0. Bruce met afstandsschot net naast. En zo gaan we door Kaleb met een stift over de keeper 3-0 en de eerste 10 min zijn nog niet eens voorbij.

Maar is het gemakzucht? want RKAVV komt wel heel snel terug tot 3-2. Maar onze bazen weten dat wel te corrigeren, Kaleb met een top rush en stift weer over de keeper heen 4-2.

Dex brengt lekker snelheid met zich mee, want wie wil winnen moet aanvallen en dat doen we wel. Lekker met de neus naar voren allemaal.

4-3 RKAVV, een harde trap wordt goed gekeerd door Ward maar de rebound is onhoudbaar, dit is ook gelijk de ruststand.

Wissel van helft, met de zon nu in de rug, misschien een voordeel en kunnen we onze voorsprong uitbreiden. Ruben die de korte hoek opzoekt, maar de keeper vind. Hij mag zelf de corner nemen, beland voor de voeten van Milan, die niets anders kan doen behalve scoren 5-3!

Die zon helpt dus helemaal niet 5-5, het is ook wel weer de eerste 10 min na de rust. Bruce en Thijs maken overuren. Alle hands aan dek, iedereen moet meeverdedigen.

5-6 We geven RKAVV te veel ruimte om in hun spel te komen.  Snel doortikken van Ruben op Hamza maar wil er helaas niet in.

We komen er weer langzaam in. Weer goede combo Ruben/Hamza maar er weer niet in. Ruben en Hamza mogen gewoon niet scoren deze 2e helft. Ruben via de keeper op de paal, corner op Hamza gaat over. Het zit er in, we voelen het langs de zijlijn. Het enige wat we niet voelen zijn onze tenen.

Laatste 10 minuten gaan in, de AED’s worden er alvast bij gepakt voor de spanning.

Ward met een top bal op Kaleb die slalomt door de verdediging maar de kracht net mist. Bruce puinpoeiert de bal naar voren Ishairo komt er niet uit door de hoeveelheid verdedigers om zich heen.

Dit is toch niet te geloven, zoveel kansen voor ons en zij scoren 5-7.

6-7 Kaleb!! Come on boys! Dex met zijn bekende rush schiet HARD op de lat.

6-8, 6-9 RKAVV doet er een tandje bij wat een zonde. Klaar, nogmaals wat een zonde

Er word nog heftig na beschouwd door de zijlijn en ook Mika praat nog na met de jongens en het bleef nog lang onrustig 😊

16-02-2019

DHC JO9-2 - Wilhelmus JO9-3

We spelen vroeg. De zon is net op en verlicht sfeervol het hoofdveld van DHC. Met een indrukwekkend grote tribune achter ons (bijna leeg, maar dat terzijde) blaast de spelbegeleider voor het begin van wat een bloedstollende partij zal worden.

DHC begint vlijmscherp aan deze match. Jasper wordt meteen veelvuldig uitgetest maar onze held van een keeper is gewoon niet te passeren op dit tijdstip. Tot drie maal toe zien we weergaloze reddingen en het blijft 0-0. Ook een ontsnapte aanvaller wordt door Daan en Jasper met mooi samenspel in de luren gelegd.

Vanaf half veld begint Roan aan een rush uit een jongensboek. De ene na de andere DHC'er delft hier in Delft het onderspit. Zijn actie eindigt met een schot op de paal. Oooh, Roan had meer verdiend, zeker omdat hij even later het veld moet verlaten vanwege een iets te harde bal tegen het hoofd.

Liam is degene die het doel het eerst weet te vinden vandaag. Een fraaie boogbal gaat hoog de korte hoek in. Een sterk staaltje van deze man. DHC knokt terug met meerdere aanvallen, maar vindt op zijn weg eerst Mika die goed meeverdedigt en bij een volgende poging wederom Jasper die formidabel keept. Uiteindelijk is DHC ons dan toch te slim af. Onhoudbaar: 1-1. Op het middenveld staat Jay zijn mannetje en laat zich niet wegduwen. Hij weet de bal via via bij Mika te krijgen, maar zijn schot gaat naast.

De Delftenaren duwen dapper door de defensie en dringen door tot het doel. Dan is het 2-1 vlak voor rust en ook 3-1 vlak na rust en kijken we aan tegen een achterstand.

Coach Rik behoudt gelukkig zijn bevlogenheid ondanks de achterstand en motiveert onze helden met succes. Marijn verdedigt knap en Jay krijgt een kans maar raakt het zijnet. Mika schiet op de lat. Wat een pech! Maar daar is Jay: schot over de grond. Een doelpunt: 3-2. Er zit meer in nu, voelt Robbe goed aan. Robbe geeft een panklare voorzet voor iemand die kan volleren. En Marijn kan dat. Zijn volley is de 3-3.

DHC probeert nog even de winst te pakken, maar gelukkig staat daar Daan ook nog even goed te verdedigen waardoor ook deze aanval gesmoord wordt. En ook een moeilijk schot van DHC wordt door Jasper nog even lekker gekeerd. We eindigen met een hoge bal richting doel van Liam. Toch blijft het 3-3 in Delft. Had zomaar 3-4 of 4-3 kunnen zijn. Kortom een bloedstollend spannende en goede wedstrijd.

10-02-2019

Wilhelmus wint nuttige oefenwedstrijd (1-6)

Vandaag speelde Wilhelmus een oefenwedstrijd tegen het Rotterdamse Ijsselmonde. IJsselmonde, de nummer 3 van de 3e klasse Q2 had vooraf aan de ontmoeting nog niet verloren en een opvallend hoog doelsaldo van 58 treffers in hun competitie behaald. Wilhelmus zelf is in afwachting van de start van promotiepoule voor promotie naar de 2e klasse in het zondagvoetbal. Een dus op papier mooie tegenstander om de krachten te meten tussen twee top 3e klassers.

Op een fantastisch accommodatie met dito kunstgrasveld start de wedstrijd in de stromende regen. De wedstrijd was in handen  van een goedleidende scheidsrechter die zelfs uitgerust was met eredivisiehulpmiddelen. Al snel bleek Wilhelmus een maatje te groot voor de Rotterdamse equipe. Na een vloeiende aanval zetten aanvaller Kamiel Grapendaal al snel de 0-1 op het bord. Net binnen de 20 minuten was het wederom kamiel Grapendaal die na een vloeiende aanval de 0-2 kon binnenschuiven. Voor de rust werd het ook nog 0-3. Aanvoerder Mathijs Wartna kreeg de bal aan de zijkant aangespeeld en gaf een prachtige voorzet op spits Jake Smart die deze afronden met een keiharde volley. Na dit wapenfeit konden beide ploegen aan de welverdiende thee.

Langs de kant kreeg Wilhelmus ondertussen alle lof van zowel het thuis als uitpubliek voor het vertoonde spel in de eerste 45 minuten. In de rust hamerde trainer Oscar Laguna Burgos ondertussen op het vasthouden van het vertoonde spelniveau. Ondanks dat had Wilhelmus het toch lastiger na de rust. IJsselmonde bleek niet voor niets zo hoog te staan en schroefde een tandje bij.

In deze fase kon verdediger Dylan Kasius niets anders doen dan een penalty weggeven nadat 1 van de aanvallers van IJsselmonde was ontsnapt aan de aandacht van de verdediging. Deze strafschop was bijna prooi voor keeper Marc de Jong die na blessureleed zijn opwachting maakte in het eerste elftal.

Het thuispubliek ging er eens rustig voor zitten maar al snel maakte verdediger Bas de Bree een einde aan de geldingsdrang van de thuisclub door na een mooie solo de 1-4 op het bord te zetten.

IJsselmonde bleek geknakt en hiervan profiteerde aanvoerder Mathijs Wartna die met een mooie droge knal ook een doelpuntje mee pikte. Hiermee was de koek nog niet op want aanvaller Kevin Besamusca toverde nog een kunststukje uit zijn hoge hoed, met een mooie lob verraste hij de doelman van de thuisclub. Een ongekende 1-6 was hierdoor het gevolg.

Wilhelmus speelde vandaag dus een uitstekende oefenwedstrijd tegen "concurrent" uit een andere kwalificatiepoule en gaf hiermee zijn visitekaartje af.

A.s zondag speelt Wilhelmus de laatste wedstrijd in deze kwalificatiepoule tegen het Delfse Full Speed. Wederom een mooie graadmeter aangezien deze ploeg in de competitie ook nog niet verloren heeft.

09-02-2019

Wilhelmus JO19-1 - DoCoS JO19-1 (3-0)

Zaterdag 9 februari 2019 en eindelijk de start van een competitie die gerust mag worden aangemerkt als apart. Door het net mislopen van de promotie poule zitten we nu bij allemaal ploegen die het net niet hebben gered om aan het eind van de rit te kunnen promoveren. Enkele bekende uit de oude competitie en ook enkele nieuwe gelukkig zodat niet alles weer herkenbaar is. Een van de nieuwkomers in de poule, bolwerk Rijnsburgse Boys werd enkele dagen voor de start toch nog toegelaten tot de promotie poule en dus een mooie uitdaging minder voor onze wespen die vandaag aan moesten treden op het eigen sportpark en wel tegen DoCoS 019-1 uit Leiden. Die waren in hun poule keurig in de middenmoot geëindigd en dus een zware kluif voor de gastheren. Maar dat gaat elke week gelden eigenlijk, want alle ploegen zouden gelet op de heenronde van de competities ongeveer even sterk moeten zijn.

Na de warming-up moest Sam toch afhaken en zo waren we weer niet compleet. Nick kon zijn rentree op het formulier vieren en ook AMx kon in tegenstelling tot afgelopen maandag gewoon op het formulier. Een formulier dat werd gewijzigd door enkele laatkomers en een andere basis als we vooraf in ons hoofd hadden, maar zoals laatst al gezegd groeit de onderlinge concurrentie en dat is een goede zaak. Echter was het wel zo dat binnen de minuut nadat scheidsrechter van Marwijk de wedstrijd in gang had gefloten de gasten de eerste kans kregen. Niet omschakelen en te ver geknepen staan waren er debet aan, maar de Leidse speler schoot de bal hoog over. Of dit de wake-up call was die we nodig hadden zal niemand ooit weten, maar we begonnen na deze kans wel het initiatief naar ons toe te trekken en werden de veel betere ploeg op het veld.

We kwamen enkele keren goed voetballend tot een kans of een mogelijkheid echter was of de inzet niet scherp genoeg waardoor de doelman van de gasten redding kon brengen of de laatste bal was net niet nauwkeurig genoeg. Zonde want we beloonde ons niet voor de overmacht die we wel degelijk toonde in de wedstrijd. Net als je dan denkt dat de rust met de befaamde brilstand aanbreekt is het een zwabber schot van Yannick dat de doelman te machtig is en Tijn kan de rebound alert tot doelpunt promoveren. Scherp opgelet van de actieve speler die nu wel profiteerde van de losgelaten bal, waar de keeper hiervoor nog wegkwam met enkele reddingen in meerdere instanties. Een doelpunt dat al snel werd opgevolgd door het rustsignaal, waar eenmaal binnen de schade werd opgenomen.

We hadden namelijk enkele aardige tackles opgelopen en Tijn moest daardoor de strijd staken en ook Yannick kon na rust niet meer terugkeren. Florian en Max zouden de invallers zijn en Liam zou twee linies naar voren opschuiven. Waar de gasten de eerste helft opende met een giga kans, deden de gastheren dat na rust. Grootste verschil was echter dat Wilhelmus wel scoorde. Een goede corner werd uiteindelijk door Stijn binnen geschoten en de marge was snel uitgebreid, hetgeen ook in de kleedkamer besproken was. Dat doelpunt leidde een prima periode van 019 in, echter ook een fase dat de gasten de grens van de scheidsrechter op gingen zoeken en dit moesten bekopen met liefst vijf keer geel.

Iets meer als een uur gespeeld en Eddie komt binnen de lijnen voor Liam en we spelen weer met drie echte aanvallers en Eddie toont meteen een prima actie dat zelfs tot een doelpunt leid, want zijn prima inzet word door een DoCoS speler over de eigen doellijn gewerkt en een derde treffer is een feit. Kymo en Anton uit voorzorg naar de kant en Nick kan zijn rentree maken en ook Youri komt binnen de lijnen. Even als Eddie is Nick gelijk kansrijk, maar de doelman stopt zijn inzet en geen vierde treffer voor de thuisploeg die enkele minuten later met een man meer op het veld komen te staan na een (terechte) rode kaart voor de bezoekers.

Een laatste kwartier breekt aan waar Wilhelmus dan weliswaar niet meer weet te scoren, dat we allemaal fit het veld lijken te verlaten is ook wat waard en de volwassen manier waarop we de wedstrijd uitspelen, inclusief het vasthouden van de concentratie om de nul te behouden verdiend een groot compliment en zo sluiten we de eerste wedstrijd af met een overwinning en trekken we de lijn door die we al heel 2019 tonen. Volgende week een lastige uitwedstrijd als we op bezoek gaan bij Voorschoten'97 019-2. Deze ploeg is boven DoCoS geeindigd voor de winter en dus zullen we weer een lastige wedstrijd tegemoet gaan als we niet honderd procent doen wat we dienen te doen om het goede begin een goed vervolg te kunnen geven.

Voor nu de complimenten en tot van de week op het trainingsveld.opstelling Wilhelmus : Marvin, Stijn, Kymo (66 Youri), Sjoerd, Liam (63 Eddie), Fabian, Anton (66 Nick), Tijn (45 Max), Yannick (45 Florian), Jesse, Luca