6 september 2020 14:00

Accommodatie

Onbekend

Vandaag stond voor Wilhelmus de tweede bekerwedstrijd op het programma
Tegenstander Hilligersberg uitkomend in de zondag 1e klasse was vandaag de tegenstander.
De KNVB had voor dit affiche een arbitraal trio richting Rotterdam gestuurd zodat de vaste vlagenist van het zonnetje kon genieten
Even na 14.00 uur liet scheidsrechter de Bruijn het beginsignaal klinken
In de beginfase had Hilligersberg wat meer de bal maar Wilhelmus had de linies dicht op elkaar zodat het tot de 15e minuut wachten was op de eerste grote kans die vakkundig door Wilhelmus doelman Martesano Biliosa werd gestopt
In de 23e minuut was het Wilhelmus wat verrassend op voorsprong kwam
Aanvallers Kevin Besamusca zetten goed door en verraste de Rotterdamse doelman
In de 28e minuut was het alweer gelijk  zodat  beide ploegen met een 1-1 stand op het bord richting de thee konden
Conclusie van de eerste helft
Wilhelmus speelde een prima partij tegen een sterkte tegenstander maar haalde te weinig uit de mogelijkheden op de rechterflank
Na de rust was het Wilhelmus wat het initiatief naar zich toe trok en steeds beter in de wedstrijd kwam
Wilhelmus speelde dominant en was Hilligersberg steeds een stapje voor
In de 82e minuut kwam de beloning voor het harde werken
Wilhelmus hield balbezit en kreeg de bal bij Yuri Bruno die met een mooie pass aanvaller jacky Adam voor de keeper zetten
Met een mooie goal zetten hij Wilhelmus op een 2-1 voorsprong
Zeker in de opvolgende fase had Wilhelmus kansen op een 3e treffer maar had het vizier mogelijk door vermoeidheid niet op scherp.
Net toen iedereen van de thuisclub zich had meer gelegd bij een nederlaag was het een aanvaller van Hillersberg die met een voorzet onrust in de verdediging probeerde te creëren
Doelman martesano Biliosa  liet in het volle strafschopgebied de bal uit zijn handen vallen en er was een speler van Hillgersberg als de kippen bij om de niet meer verwachte gelijkmaker op het bord te zetten
Hierna blies scheidsrechter de Bruijn die 2 gele kaarten voor Hillgersberg trok deze wedstrijd  voor het eindsignaal
Wilhelmus is door dit resultaat uitgeschakeld voor de volgende bekerronde maar treft nog koploper Forum Sport
Deze wedstrijd zal a.s zaterdag om 17.00 uur gespeeld worden op de Groene Zoom in Voorburg