12 september 2020 12:00

Accommodatie

Onbekend

Wilhelmus 19-2 – Die Haghe 19-2 (3-3)
Zaterdag 12 september om 12.00 stond de laatste wedstrijd in de groepsfase van de bekercompetitie op het programma voor de 19-2 van Wilhelmus. Na 2 gewonnen wedstrijden was de 19-2 officieus al naar de volgende ronde maar de bal blijft natuurlijk rond en er kunnen gekke dingen gebeuren.

Voor onze jongens was het duidelijk wat er moest gaan gebeuren, beter voor de dag komen dan er de woensdag ervoor gebeurd was na het 0-5 verlies tegen Neptunes JO18-1. Dit was hopelijk een lesje geweest in voetbalslimmigheid, je eigen spel blijven spelen en omgaan met een tegenstander die net wat meer venijn een wedstrijd wil winnen.

De tegenstander van vandaag had voorafgaand aan de wedstrijd 3 punten en daarom hadden we dus de verwachting dat ze alles op alles zouden gaan zetten om de drie punten mee te nemen. Zoals gezegd stonden we om 12.00 klaar voor de aftrap maar begonnen een paar minuutjes later omdat de tegenstander de pasjes nog even moest laten controleren waardoor er om 12.05 afgetrapt werd voor een uiteindelijke slordige en mindere wedstrijd dan we van de heren gewend zijn. In een grotendeels gelijk ingevulde basisopstelling als de week ervoor begonnen we niet scherp aan de wedstrijd, weinig diepgang zorgde voor een druk middenveld en weinig afspeelopties. De keren dat we wel ons eigen spel gingen spelen zagen we dat er veel ruimte lag voor de buitenspelers en dat we daar konden komen door verzorgd positiespel in te zetten. Echter werd er helaas te vaak voor te weinig variatie gekozen en kon Die Haghe hier makkelijk op inspelen. Doordat de tegenstander ook veel ruimte kreeg was het wachten op een tegengoal en die kwam er in de 37’e minuut dan ook. Even leek het erop dat de heren snapte dat ze niet speelde zoals ze dat kunnen en begonnen verschillende goed opgezette combinaties op te zetten. Dit resulteerde in de 1-1 van Twan die een bal van Stef kreeg en goed binnenschoot. Zo konden we toch met 1-1 de kleedkamers opzoeken.

In de tweede helft zagen we meer variatie en een lichte verbetering in het spel. Na een onduidelijke situatie waarin de bal de voet van de scheidsrechter toucheerde en daardoor voor de voeten van een tegenstander kwam kon Twan niet heel veel anders dan een professionele overtreding te maken. Deze overtreding kwam hem wel op geel te staan en hierdoor moesten we de wedstrijd de komende 10 minuten met een mannetje minder doorbrengen. In deze fase werd er onrustig en gehaast gevoetbald waar je met een man minder juist rustig en gecontroleerd met het balbezit zou moeten omgaan. Nadat Twan het veld weer mocht betreden kwam de bal in de voeten van Tom die kort wegdraaide bij zijn tegenstander en onberispelijk de 2-1 tegen de touwen schoot. Het restant van de wedstrijd bleef rommelig waarin Die Haghe de 2-2 wist te maken en Matteo uit een afgeslagen corner de bal achter de keeper wist te frommelen en daarmee de 3-2 op het scorebord zette. In de slotfase probeerde wilhelmus deze voorsprong vast te houden maar na een onhandige actie van Jesse in de eigen 16 meter kon de scheidsrechter niks anders beslissen dan de bal op de stip te leggen. De penalty werd onberispelijk binnen geschoten door de tegenstander die daarmee de 3-3 en de eindstand op het bord had gezet.

Zoals eerder benoemd was het een zeer rommelige wedstrijd waarin Wilhelmus zichzelf tekort heeft gedaan en af en toe meer zijn eigen tegenstander leek te zijn. Het gewenste resultaat is behaald, de volgende bekerronde. Neemt niet weg dat er volgende week beter gevoetbald moet gaan worden door de heren om zo een goeie start in de competitie te realiseren.