Datum

25 augustus 2020 20:00

Accommodatie

Onbekend

Een bewolkte dinsdagavond op veld 1 was het toneel van het schouwspel dat zou gaan plaatsvinden tussen Wilhelmus 3 en Lyra 3. Er zijn enkele wisselingen doorgevoerd in de selectie ten opzichte van afgelopen zondag, maar er stond weer een ploeg die in theorie een goeie pot op de mat zou kunnen gaan leggen.

Beide ploegen begonnen rustig aan de wedstrijd en hielden allebei lang balbezit zonder echt kansen te creëren. Na vijf minuten belandde de bal bij de rechtsbuiten van Lyra. Hij probeerde de bal voor de geven, maar raakte de bal dusdanig verkeerd, dat deze achter de sluitpost van Wilhelmus terechtkwam.... 0-1 Lyra.

Wilhelmus was redelijk ontdaan van dit doelpunt, maar begon steeds meer aan te vallen en begon kansen te krijgen op de gelijkmaker. Wilhelmus ging steeds meer druk zetten en Giano van Mierlo onderschepte de bal op het middenveld. Hij zag de keeper ver voor zijn goal staan, twijfelde geen moment en lobte de bal van 35 meter de linkerbovenhoek in... 1-1.  Vervolgens kreeg Wilhelmus een aantal grote kansen waarmee het de leiding had MOETEN pakken. Echter pakte de keeper van Lyra een hoop ballen en stond het vizier van de spits nog niet helemaal op scherp (dit bewaart hij hopelijk voor de competitie). De scheidsrechter floot na 45 minuten af en de spelers konden aan de thee.

Wilhelmus wisselde 4 spelers in de rust en kwam dus met een redelijk verse ploeg weer het veld in. Dit was echter niet te zien aan het spelbeeld, want de mannen uit Voorburg wisten de bal niet meer in de ploeg te houden, zoals dat in de eerste helft wel het geval was. Slordig veldspel, duels werden verloren en Tom Ebens, de keeper van Wilhelmus, kreeg het drukker en drukker. Een standaardsituatie van de uitploeg kwam in de kluts terecht voor de goal van Wilhelmus. De bal werd van de lijn gehaald, maar de scheidsrechter van dien zag dit anders en keurde de goal goed, tot verbazing van beide ploegen... 1-2 Lyra.

Na deze goal was Wilhelmus het helemaal kwijt en sloeg de vermoeidheid in. De wedstrijd van afgelopen zondag zat duidelijk nog in de benen en Wilhelmus werd van het kastje naar de muur gestuurd door Lyra. De stand bleef echter lang ongewijzigd en de mannen van trainer Allan kregen door een aantal counters zelfs nog de kans op de gelijkmaker. Vijf minuten voor tijd kwam echter de beslissing van Lyra... 1-3.

Al met al, een wedstrijd om van te leren. Donderdag trainen en zondag wacht de eerste wedstrijd in de bekerreeks. Om 12:00 trapt het derde op eigen veld af tegen WCR.