5 september 2020 9:45

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen week weer lekker getraind en een goede voorbereiding gehad naar het weekend van de 1e speelronde.

Helaas heeft de tegenstander van ons 1e team zich teruggetrokken uit de hoofdklasse dus werd er een selectie gemaakt voor alleen de wedstrijd van het 2e tegen het 1e team van Semper Altius.

De volgende spelers konden zaterdag aan de bak : Robbe ( k ) , Christiaan , Thijs , Bruce , Kyan , Hamza , Ruben , Rodjeane , Ishairo & Dex.

Om 9.45 uur aftrap , dus 9 uur verzamelen. Vandaag een luxe want de velden lagen klaar en hoefden niet uitgezet te worden en er hoefde niks opgeruimd te worden.

Spel van vandaag stond onder leiding van Ivo , die zelfs een eigen fluit had meegebracht aangezien hij vandaag nog een wedstrijd ging fluiten.

Maar gaan we het droog houden ? Volgens de buienradar wel , maar het ziet er naar uit niet voor lang :

Game on.

Direct is Rodjeane weg en schiet op het doel. De keeper stompt  de bal weg  maar de toon is gezet.

Aanval erna heeft Rodjeane weer een schot in petto. De keeper kon de bal niet klemmen en daar stond Dex klaar voor de rebound , maar de keeper pakt de bal en snel komt Semper er uit en ze krijgen een kans voor een schot. Een mooie duik en redding van Robbe zorgt voor een corner en die bal valt in ons netje. Tegenvaller en dus 0-1 , tegen de verhouding in. Na de opbouw gaat de bal via Robbe naar Christiaan en die loopt op en passt naar Dex en die geeft de bal voor op Rodjeane en hop 1-1 in dezelfde minuut. Daarna wordt er gefloten voor de 1e time out. In het 1e kwart hebben wij duidelijk licht overwicht en spelen de boys mooie combinaties.

In het 2e kwart geeft Bruce een voorzet van afstand op Ruben. De keeper gaat richting Ruben , net als de bal , maar Ruben mist de bal net. De bal maakt een rare stuit. Keeper in de war nu  : waar is de bal ? En ja hoor heel zachtjes rolt die in het goal 2-1. Als de tegenstanders weer een kansje krijgen , maakt Robbe een mooie redding. Nadat een aanval van ons wordt afgebroken maken zij erna toch de 2-2 . Dan gaat Christiaan mee op avontuur en haalt uit. Met een mooie draai vliegt de bal van afstand over de keeper in hun netje : 3-2. En zoals afgesproken met opa voor de wedstrijd : het gebaar en de tekst na een doelpunt : "hey ouwe".

Als de tegenstander een prachtig hard schot van afstand nemen , op ons doel , doet Robbe heel koelbloedig de bal aannemen met zijn voet en wipt de bal in 1 simpele beweging zo in zijn handen. Wat een rust straalde hij uit toen hij dat deed.  Daarna viel nog wel de 3-3. Het is een spannend potje vandaag. Na hun doelpunt en onze aftrap is er meteen een prachtige combinatie tussen Ishairo , Kyan en Hamza.. Die geeft de bal prachtig voor op Ruben , die zich mooi vrij had gelopen , en hup  4-3 en daarna werd er gefloten voor rust.

In de 3e kwart heeft meteen Kyan een mooie actie in huis en geeft een voorzet op Ruben. Oei die bal ging net naast. In de aanval erna is er wederom een schot met een lastige stuit en Ruben maakt de 5-3 . Meteen erna krijgt Ruben weer een kans , maar die bal kwam op de paal. Aanval na aanval gaan de boys richting hun doel nu. Alles wordt gegeven. Rodjeane komt gevaarlijk voor hun doel , maar scoort net niet. Ook Ishairo had een mooi schot maar ook deze valt net niet. Veel druk , maar geen doelpunten meer in dit kwart.De spanning stijgt en het wordt wat meer fysiek en Ivo fluit af voor de time out. Nog 1 kwart te gaan in deze bloedstollende spannende wedstrijd. Valt de aansluitingstreffer of gooien onze boys het spel op slot ?

Na het fluitsignaal is direct Rodjeane weg op volle kracht en hij kapt en schiet. Bal raakt de onderkant  van de lat en de bal stuit naar beneden. Goal of geen goal ? De ouders en trainers schreeuwen om de VAR en maken gebaren richting Ivo. Uitslag "NO GOAL!"

Met de moed er in maken Rodjeane en Ishairo een1 twee-tje , maar het schot gaat net naast.

Tegen de verhouding in maken zij de aansluitingstreffer en dus de  5-4. Pffff , wat spannend zo. De tegenstanders voeren nu de druk op en ruiken de gelijkmaker en geven alles wat ze hebben , onder toezicht van hun trainer. Ze komen voor het doel , schieten maar dan een  prachtige redding van Robbe zeg. Meteen zijn wij weer weg via een mooie actie van Thijs. Bij de eindvoorzet maakt de verdediger van hun hands en daarna schieten wij de bal in het doel. Geen voordeelregel , want de scheids had al gefloten. Dus geen goal maar een vrije trap. Wat een spannend einde van deze al spannende wedstrijd zeg. De vrije trap gaat net over.

Het is nu pompen of verzuipen en langzaam zie je kluitjesvoetbal ontstaan en de bal wordt maar wat weggetrapt zonder gedachte erachter. Bijna iedereen staat nu aan de linkerkant van het speelveld want daar is de bal. 1 speler van ons deed hier niet aan mee en stond vogelvrij vlak voor hun keeper.

Christiaan ziet Hamza daar vrij staan en geeft een harde hoge pass naar Hamza en die tikt de 6-4 erin. Wat een mooie beloning.

En wat goed gefloten vandaag ! Dank !

Goed gestreden tot het einde boys !!!  Al was het billenknijpen op het einde , en had menig ouder een verschoning nodig.

Wat vorig seizoen op het eind van een wedstrijd niet altijd lukte , hebben de boys vandaag wel klaargespeeld. De trainers maken de boys alleen maar beter en beter : Chapeau !

Er was ook wat aanvallende hulp in de lucht , want jeetje wat zijn er veel wespen op en rond ons complex de laatste week. Het is dat het onze mascottes zijn ..... Er zijn helaas wel al wat kinderen en ouders gestoken.

In de middag moesten de trainers Mika & Leendert zelf aan de bak met de JO19-1 , voor de bekerwedstrijd tegen ESTO. De moeders van Kyan & Christiaan hadden dienst in de kiosk , dus de kids konden de wedstrijd live volgen. Ook Job & Milan kwamen een kijkje nemen. Na 2 minuten was Mika al door de gehele verdediging geslalomt , onder luid gescheeuw van zijn supportertjes. Een mooie , verwachte , 7-0 overwinning. Met 2 wedsrtrijden en 6 punten staan zij bovenaan in hun poule.

Dus een lekker voetbaldagje zo !

Deze week weer lekker trainen en dan beginnen we zaterdag met een vroege wedstrijd bij Forum Sport voor het 2e team en daarna een thuiswedstrijd tegen DSO met het 1e team.