Meidenvoetbal bij VV Wilhelmus - Voetbal Vereniging Wilhelmus

Meidenvoetbal bij VV Wilhelmus

Meidenvoetbal bij VV Wilhelmus

Welkom bij vv Wilhelmus Meidenvoetbal

 

Kom voetballen bij vv Wilhelmus en maak nieuwe hartsvriendinnen!

Bij Wilhelmus is er plek voor recreatie voetbalmeiden maar ook voor ambitieuze voetbalmeiden.

Alle talentvolle meiden krijgen de kans om in de jongensselectieteams te voetballen op 2de of 3de divisie niveau. Bij ons wordt er gekeken naar je voetbalkwaliteiten en aan de hand daarvan word je ingedeeld.

Onze voetbalvisie voor meiden is om in de onderbouw gemengd voetbal te spelen.

Dit houdt in tot O11/O12 onder de jongens voetballen, daarna maak jij zelf de keuze om gemengd voetbal te blijven spelen of toch liever een meidenteam.

Heb je vragen of wil je meer informatie over meidenvoetbal neem contact op met de coördinatoren meidenvoetbal.

 

( 1 ) In the spotlight

 

 da.jpg

 

Daisy de Zwart speelster uit de JO14-1 heeft een overstap gemaakt van RKDEO naar Wilhelmus. Wij hebben haar een aantal vragen gesteld.

Daisy komt uit Leidschenveen, heeft een broer van 14 die ook dit seizoen is komen voetballen bij  Wilhelmus (JO16-1).

 

Hoe belangrijk is voetbal voor jou?

Heeeeel belangrijk 😊 ik hou van voetbal en voetbal iedere dag. Wanneer ik een bal zie moet ik er tegenaan trappen. Thuis hebben we 2 veldjes. Samen met mijn broer Duncan trap ik geregeld een balletje. Thuis in de huiskamer, in de tuin en zelfs op de luchthaven wanneer we met vakantie gaan trappen we een balletje.

 

Hoe oud was je toen je begon met voetballen?

Ik was 7 jaar en ben begonnen in de F-jes. Ik startte in de F10 van Rkdeo en voetbalde samen met mijn neefje Niek. We werden meteen kampioen en ik stond toen altijd in de aanval, het leukste vond ik het scoren van zoveel mogelijk doelpunten. Op een dag mocht ik meedoen met een talentendag bij Sparta, echter was ik het enige meisje tussen 400 jongens! Mijn ouders werden door 3 scouts benaderd: “Als Daisy een jongetje was, hadden we haar opgeschreven; hier begreep ik niets van, maar mocht toen meedoen met de KNVB, dat vond ik fantastisch!

Zit nu al voor het vierde jaar bij de KNVB. Helaas hebben we bijna niet kunnen spelen i.v.m. Corona. Ook nu zijn de selecties voor de onder 14 weer gestopt. Hopelijk kunnen we snel weer starten.

zh.jpg

Daisy in actie KNVB MO13 Zuid Holland

 

Hoe vind je het bij Wilhelmus

Ik ben dit seizoen voor het eerst bij Wilhelmus en ik vind het een fijne sfeer hebben. Ik moest wel even wennen hoor na zoveel jaar Rkdeo. Ik word goed opgevangen door mijn team en door de trainer. (Daisy speelt in een jongensteam Divisie 3).  Ik fiets met een groepje jongens mee van en naar de training en de thuiswedstrijden. Dat vind ik echt top van die boys! Ze laten meteen zien dat ik erbij hoor en dat is gewoon fijn. Sienna speelt ook in mijn team, fijn dat er nog een meisje in het team zit. Wilhelmus is een nette club. Het grote voordeel is dat ze in iedere leeftijdscategorie een team hebben, dat is ook een belangrijke reden dat ik naar Wilhelmus ben gegaan.

 

Hoe vaak train je?

3x in de week bij Wilhelmus. (Maandag/Woensdag en Vrijdag)

Vorig seizoen 1x in de week bij KNVB MO13 overstijgend in Nieuwegein

1x in de maand heb ik een activiteit/wedstrijd met de ADO Futures MO14

 

Op welke positie speel je

Bij Wilhelmus rechtsback, KNVB rechtsback, ADO voorin of ook achterin. Bij Rkdeo speelde ik rechtsvoor. Ik kan eigenlijk op alle posities spelen maar ik kan niet keepen! Op de rechtsback positie krijg ik de beste feedback, ook van de ouders van de tegenpartij! Dat is leuk om te horen.

 

Wie is je favoriete voetballer, wat maakt hem/haar zo bijzonder?

Lieke Martens, ze is snel en technisch en ze heeft een grappig accentje.

 

Wat is je favoriete club

ADO Den Haag is mijn favoriete club. Ik woon echt 5 minuten lopen van het stadion en ga vaak mee met mijn vader en broer. Ook mag ik regelmatig het veld op met de spelers of met de harde kern om de vlag in het midden te leggen.

ad.jpg

Daisy bij ADO futures

 

Bij welke voetbalclub zou je graag ooit eens willen spelen

ADO Den Haag daar wil ik beginnen en dan Nederlands Elftal en uiteindelijk naar FC Barcelona.

 

Wat is je droom voor de toekomst

Op hoog niveau voetballen, een profvoetballer worden. Ik wil zo lang mogelijk tussen de jongens voetballen en me steeds verder ontwikkelen en ik denk dat als ik tussen de jongens voetbal ik het meeste kan leren. De KNVB is ook erg belangrijk voor me. Echt jammer dat Corona nu roet in het eten gooit. Ik kijk ook altijd uit naar de ADO activiteiten. In het groen geel spelen geeft ook altijd een heel speciaal gevoel.

 

Heb je tips voor meiden die graag willen voetballen

Ga vooral proberen om met jongens te voetballen, die zijn toch wat fysieker. Probeer clinics te volgen waarin je je techniek kan verbeteren en kijk veel voetbalwedstrijden. Als jij een doel hebt, ga er dan voor!

 

( 2 ) In the spotlight

 asi.jpg

 

Asia Karsten speelster uit de JO12-1

Wij hebben haar een aantal vragen gesteld.

 

Hoe belangrijk is voetbal voor jou?

Voetbal is heel belangrijk voor mij, een dag niet gevoetbald is een dag niet geleefd. Op een schaal van 1 op 10 kom ik uit op 14 😊 zo belangrijk is het voor mij

 

Hoe oud was je toen je begon met voetballen?

Ik was 4 jaar en mocht meedoen met de mini F-jes maar werd al na een paar keer meedoen geplaatst in de F14 en ging op mijn vierde al competitie spelen. Toen ik 7 was heb ik even bij Excelsior gespeeld met meiden maar onder de jongens was het niveau hoger. Heb toen besloten om terug te gaan naar een jongensteam.

 

Hoe vind je het bij Wilhelmus

Erg leuk! Ik ben dit seizoen van Oliveo naar Wilhelmus gegaan omdat ik hier kans heb om hoger te spelen. Bij Oliveo heb ik ook in de hoofdklasse gespeeld maar hoger als dat kom je niet. Vandaar mijn overstap naar Wilhelmus. Ik heb het naar mijn zin, heb een leuk en goed team en voor het eerst ben ik niet het enige meisje in het team. Wel baal ik enorm dat we door coronavirus weinig hebben kunnen spelen. Maar we hebben wel volop getraind en veel geoefend op een groot veld.

 

Hoe vaak train je?

3x in de week bij Wilhelmus. (Maandag/Woensdag en Vrijdag)

Op zondag heb ik 1 op 1 training bij Skillmoves

Op woensdag bij ADO futures en ik train bij de Ajax talenten maar dat ligt nu even stil door corona. Dit geldt ook voor de KNVB ik heb wel een uitnodiging maar niet kunnen trainen. Dat vind ik heel erg jammer hopelijk volgend seizoen alles weer normaal en dan ben ik erbij!

 

asi_2.jpg

Training ADO futures

 

Op welke positie speel je          

Ik speel op verschillende posities maar wel altijd in de aanval. Bij Wilhelmus speel ik meestal rechts voor en soms aanvallend middenvelder. Bij ADO sta ik in de spits of links/rechts voor.

 

Wie is je favoriete voetballer, wat maakt hem/haar zo bijzonder?

Lieke Martens en Frenkie de Jong. Ze zijn alle twee heel technisch en snel aan de bal. Frenkie heeft heel veel overzicht met en zonder bal, en Lieke maakt goals en geeft goede voorzetten.

 

Wat is je favoriete club

Ajax en Barcelona ze hebben beide zelfde speelstijl en dat vind ik mooi.

asi_3.jpg

Ajax talenten training op de Toekomst

 

Bij welke voetbalclub zou je graag ooit eens willen spelen

Ajax, ADO, Arsenal of Barcelona 😊

 

Wat is je droom voor de toekomst

Ik hoop later profvoetballer te worden en via een Nederlandse club naar het buitenland. En natuurlijk het Nederlands elftal dat is mijn ultieme droom

 

Heb je tips voor meiden die graag willen voetballen

Doe mee aan talentendagen, clinics en meld je aan bij een club. Hoe meer je ervoor doet hoe beter je wordt. Voetballen is gewoon leuk!!

 

( 3 ) In the spotlight

 

 k.jpg

 

Hoi, ik ben Kate van der Made. Ik ben net 13 jaar geworden en woon in Den Haag, Ypenburg. Ik speel in de JO13-3G. Ik zit in de brugklas van het ’s-Gravendreef College. Ik heb een zus van 15 en zij voetbalt ook. 

 

Hoe belangrijk is voetbal voor jou?

Voetbal is super belangrijk voor mij. Ik vind het altijd een goed idee om een balletje te gaan trappen! Ik wil er zo ver als mogelijk mee komen. Dus dat betekent hard mijn best doen en veel trainen.

 

Hoe oud was je toen je begon met voetballen?

Toen ik ongeveer zes jaar oud was ben ik begonnen bij de F-jes (gemengd team) bij Rkdeo in Nootdorp. Direct bij de eerste training had ik al door dat ik het ontzettend leuk vond. Dus heb ik nooit meer iets anders gedaan dan voetbal. Ik heb daar een paar jaar in een gemengd team gespeeld en daarna ben ik in een meidenteam gaan voetballen. Alhoewel het een super leuk team was en we alles wonnen wat er te winnen viel, miste ik toch de uitdaging van het tussen de jongens voetballen. Dus heb ik twee jaar geleden de overstap samen met mijn zus Sue naar Wilhelmus gemaakt. Sue speelt inmiddels bij de MO16 van ADO Den Haag.

 

Hoe vind je het bij Wilhelmus

Ik vind het erg leuk bij Wilhelmus. Ik ben nu het enige meisje in het team maar dat maakt mij niets uit. Je wordt er alleen maar beter van.

kw.jpg

Kate in actie voor Wilhelmus

Hoe vaak train je?

3x in de week bij Wilhelmus (2x met mijn team en 1x met de selectie), iedere woensdag train ik bij de ADO Futures en zondags train ik bij een voetbalschool.

 

Op welke positie speel je

Bij Wilhelmus speel ik links buiten maar ook graag op het middenveld. Vorig seizoen hoofzakelijk links voor.  Dus ik kan eigenlijk op meerdere posities spelen. Bij Rkdeo speelde ik altijd links voor. Ik ben namelijk linksbenig.

.

Wie is je favoriete voetballer, wat maakt hem/haar zo bijzonder?

Lionel Messi en Lieke Martens. Ze zijn beide ontzettend goed en daar kan ik veel van leren wanneer ik naar een wedstrijd kijk.

 

Wat is je favoriete club

Natuurlijk ADO Den Haag. Ik woon in Den Haag en ben al erg vaak naar wedstrijden en clinics geweest samen met mijn zus. En Barcelona is mijn buitenlandse favoriete club. Ik kijk graag naar de wedstrijden.

.ka.jpg

Kate in haar trainingstenue van ADO futures

 

Bij welke voetbalclub zou je graag ooit eens willen spelen

Ik speel sinds 2019 bij de ADO Futures en ik hoop er in de loop der tijd door te groeien om zo ook in het stadion te mogen spelen.

 

Wat is je droom voor de toekomst

Ik zou erg graag profvoetballer willen worden en op een hoog niveau willen spelen. Nu wil ik voorlopig zo lang mogelijk tussen de jongens blijven voetballen om door te blijven ontwikkelen. En bij Wilhelmus kan dat. 

 

Heb je tips voor meiden die graag willen voetballen

Kom eens kijken bij Wilhelmus! Persoonlijk zou ik altijd kiezen voor een jongens team. Daar gaat het er allemaal pittiger aan toe dus ontwikkel je meer. En wanneer het kan, ga dan lekker voetballen!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!