Wilhelmus 019-1 pakt verdiend punt tegen Forum Sport 019-1

Datum

7 september 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 7 september en de tweede bekerwedstrijd voor de mannen van Wilhelmus 019-1. Na de ruime zege op mede hoofdklasser VCS van vorige week, stond er vandaag met 3e divisionist Forum Sport een interessante tegenstander op het programma. Behalve de derby-gevoelens, ook een echte test hoe we er na enkele weken voorbereiding opstaan. De bezoekers zullen ongetwijfeld ook nog wat revanche gevoelens hebben voor het mislopen van de LVK-bokaal, die men voor de zomer aan onze wespen moesten laten. Maar belangrijker is natuurlijk dat er bij Forum Sport echte kwaliteitsspelers lopen en voor onze mannen een mooie test om te zien wat we daar tegenover kunnen zetten. In vergelijking met vorige week zaten Youri, Rik en YannickG vandaag bij de selectie en sloten YannickW en Bradley na hun vakantie ook weer aan. Joshua en Mohammed in vergelijking met vorige week vandaag bij de tweede groep, maar daarmee toont de groep alleen maar dat er dit jaar veel keuzes zijn voor de begeleiding. Tycho ontbrak vandaag ook op het formulier door een blessure en iets na 1400uur floot scheidsrechter vd Spoel voor het begin.

Wilhelmus start prima. Of eigenlijk meer dan prima, want men neemt de regie , al moeten we heel even aftasten hoe de bezoekers voor de dag komen. Echter staat het snel goed en zien we een Wilhelmus zoals we dat graag zien. Goed voetbal, organisatorisch sterk en vooral goed gefocust en in een prima tempo acterend elftal. We doen niets onder voor de ploeg die afgelopen seizoen op een haar na promotie misliep naar de 2e divisie en de voorsprong binnen het kwartier is een dikverdiende. Een fantastische aanval die door een Forum speler alleen middels een overtreding kan worden onderbroken levert Wilhelmus een strafschop op en Nick faalt niet. Zo staan de gastheren op een verdiende voorsprong en de geel-zwarten zetten de blauwhemden verder onder druk en spelen zeer behoor;lijk en geven eigenlijk niets weg aan de gasten.

De  bezoekers gaan wat slimmigheden tevoorschijn toveren en dat levert ons enkele gele kaarten op, maar dat zien we dan maar als leermomenten. Feit blijft dat we de score verder hadden kunnen uitbreiden als we iets scherper hadden geweest. Luca en Bradley schieten echter of tegen de doelman op of voorlangs en zo zoeken we tevreden de kleedkamer op met een kleine voorsprong. De voorsprong is mooi meegenomen, maar het getoonde spel is hetgeen ons nog het meest tevreden stemt.

Na de pauze nog geen wissels aan Wilhelmus zijde, waar de bezoekers wel enkele wissels brengen en Forum start goed. Wilhelmus moet even alle zeilen bijzetten en de hinderlijke onderbreking om het doelnet te maken, haalde misschien wat concentratie weg bij onze jongens, want enkele momenten later is de stand gelijk. We staan niet goed en verdedigen iets te apathisch en de bezoekers komen langszij. Een echte wedstrijd ontspint zich en beide teams zijn aan elkaar gewaagd. Een leuke wedstrijd voor het vele publiek, want er zit werkelijk waar alles in. Wilhelmus komt iets minder vaak op de Forum helft en de eerste wissels dienen zich aan.

Luca en Bradley worden vervangen door Nigel en YannickW en Wilhelmus hoopt het initiatief weer terug te nemen met frisse buitenspelers. Forum voelt dat het momentum bij hun ligt, zorgt er met een actie voor dat we drie keer geel pakken, wegens protesten op hun theater en even later is het een strafschop die de bezoekers de leiding brengt. Dom balverlies op het middenveld en Robbin is net te laat en de Forum aanvaller wordt ten val gebracht en benut de strafschop. Nog ruim een kwartier te spelen en de volgende wissels. Yannick G en Sam voor Brandon en Tobias. Wilhelmus komt weer wat meer op de Forum helft en vecht voor een gelijkmaker.

Acht minuten nog als we Rik als extra spits brengen, Youri eraf en Sjoerd door naar het middenveld. Corner Wilhelmus. De kopbal van Wesley wordt nog gekeerd maar de rebound is voor Rik die meteen zijn waarde toont. Een terechte beloning voor de ploeg die nooit de hoop op een resultaat heeft laten varen. Maar er staan nog minuten op de klok, dus gaan we nog even door. Fabian, die zeer sterk speelde, maakt een foutje dat door de bezoekers in minuut 89 wordt afgestraft en we staan weer achter. Na deze goal juichten de bezoekers als of de Champions League binnen was gehaald, maar dan hebben ze buiten het karakter van Wilhelmus gerekend.

Wilhelmus trekt weer vol ten strijde, toont karakter en dat wordt beloond. Rik maakt vieze meters, veroverd de bal en YannickW geeft de bal aan Sjoerd mee en de aanvoerder schiet de terechte gelijkmaker binnen in de vierennegentigste minuut. Nu ontlading bij Wilhelmus en even na de gelijkmaker fluit de scheidsrechter voor het einde van een derby waar alles inzat. Als alle rust is terug gekeerd maken we de balans op.

Een prima 019-1 gezien vandaag, een homogene groep die ook na afloop in de kantine met het grootste gedeelte nog gezellig met elkaar nabesprak en volgende week in een rechtstreeks gevecht bij FC Rijnvogels uit gaat maken wie er als poulewinnaar doorgaat naar de volgende bekerronde. Rijnvogels won na Forum vandaag ook van VCS en dus zullen de Wespen moeten winnen. Geen eenvoudige opgave uiteraard, want Rijnvogels is een uitstekende tegenstander, dat bovendien aan een gelijkspel genoeg heeft om door te gaan. Tot volgende week!!

Opstelling Wilhelmus : Robbin, Youri(81 Rik), Sjoerd, Wesley, Florian, Fabian, Tobias (77 Sam), Brandon (77 YannickG), Bradley (65 Nigel), Luca (65 YannickW), Nick.