Datum

21 september 2019 8:30

Accommodatie

Onbekend

Vandaag stond er een thuiswedstrijd op het programma voor de boys van de JO10-2.
We spelen vandaag op de mooie grasmat van onze buren VCC.
Zoals intern was afgesproken , binnen verschillende kanalen op de club , was er gevraagd aan de vroege teams om 7:45 uur aanwezig te zijn voor de opbouw van de velden bij VCC. Ricardo onze materiaal topper stond al klaar met extra hulp en met de materialen.

We gingen met de vele ouders direct aan de slag met sjouwen , hoedjes plaatsen , veld uitlijnen etc. Ondertussen waren de boys bezig met de warming up onder toezicht van de trainers Mika & Leendert. Het was een geoliede machine en ik zag veel jaloerse blikken van de andere velden naar onze kant.

We hadden zelfs nog tijd om voor de wedstrijd een bakkie koffie te doen , dank Fiona.

Nadat iedereen er klaar voor was en wij stipt om 8:30 uur konden beginnen , was dat zeker nog niet zover op de andere velden.

Leendert ging vandaag ook het veld in , helaas niet als versterking voor de boys maar als spelbegeleider.

Ook de coaches namen hun positie in , zodat we konden starten.

Na de aftrap gaat direct Dex langs zijn man en legt de bal voor op Christiaan en dus direct 1-0 voorsprong. Na een onderschepping van onze ijzersterke verdediging schiet Thijs de bal naar Christiaan. Hierna een exacte replica van het doelpunt hiervoor , maar nu gaat Christiaan langs zijn man en geeft de bal voor op Dex en die tekent voor de 2-0. Heerlijk om te zien dat Thijs en Bruce weer als een huis staan. Ze onderscheppen en werken de bal goed naar voren en als dat niet kan gebruiken ze als extra verdediger Ward als terugspeeloptie.

Na een doorbraak van de tegenstander krijgen we dan een bal richting ons doel , maar onze keeper is goed uitgeslapen en Ward maakt een mooie redding en bouwt via Bruce weer op. De harde inzet van Kyan , die het middenveld onder controle heeft , wordt beloond met een corner. Christiaan wijst een beetje en trapt de bal in de 16 en daar stond precies Dex ... BAM 3-0

Tegenstander staat dit kwart helemaal vast. Ze komen , zo goed als , niet bij ons doel en de aanvallers krijgen vanuit achteren goede ballen ingespeeld. Omdat de tegenstanders niet bij ons doel kunnen komen proberen ze maar eens een schot van afstand. En dat is heel slim , want de bal is vochtig en het veld nat van de dauw dus de bal gleed lekker en was onhoudbaar voor Ward 3-1.

Thijs besluit mee te gaan naar voren en haalt uit. Dat zou hij vaker moeten doen , want die zat er lekker in 4-1. Tegenstanders trappen weer af maar raken meteen de bal weer kwijt en Kyan schiet hard op het doel maar de keeper redt. Razendsnel zijn zij weg met een counter en ze komen alleen voor Ward. Ward neemt positie maar hoefde niet in actie te komen want ze schieten over. Ward neemt de doeltrap en schiet naar Bruce , die de bal doorpasst op Kyan en die maakt een mooie actie gevolgd door een solo op het middenveld en geeft de bal door aan Dex. Dex haalt hard uit maar de bal gaat net over. Pech ook !

Time out

Ishairo komt erin voor Kyan. We zijn nog niet eens begonnen of Dex is alweer snel weg , en schiet maar net naast. Onze jongens groeien in de wedstrijd ( op dit moment ) en ze doen de mooiste dingen met en naar elkaar. Geen vuiltje aan de lucht , ondanks we tegen een 1e team spelen. En weer een mooie aanval. Bruce passt op Ishairo en die ziet Christiaan vrij lopen. Hoppa 5-1 en direct erna meteen weer een aanval die wordt beloond , Christiaan 6-1. Nu de tegenstanders weer eens op onze helft en ja hoor 6-2.   Ishairo aan het bikkelen op het middenveld en draait goed zijn kont er steeds in.  Thijs onderschept de bal en past naar Ishairo en die passt door naar Christiaan. Ishairo fantastisch meegelopen en krijgt de bal terug gepasst van Christiaan en BAM Ishairo zet de stand voor rust op 7-2.

Na de rust Dex er uit en Kyan er weer in.
Na rust kregen zij direct een vrije trap in de buurt van ons doel. Ward maakt een prachtige duik en stompt de bal weg , maar in rebound valt helaas de 7-3 en meteen erna de 7-4. Je voelt dat de tegenstanders nog een kansje ruiken. Dus Bruce mee naar voren en haalt hard uit , maar de keeper redt. Ishairo gaat een tandje harder werken en is net klittenband en hij is als een beest bezig. Net als Bruce haalt ook Ishairo hard uit met een schot maar ook hier staat hun keeper in de weg en vanuit de spelhervatting valt de 7-5. Jeetje wat is er aan de hand dit 3e kwart. Wordt nog spannend ook.

time out

Dex er weer in en Christiaan nu wissel. Laatste kwart nu. Even de overwinning binnen slepen. Bruce heeft de bal en schiet naar Kyan die de bal afgeeft aan Dex. Dex schiet .... BAM ... paal. Zij meteen weer weg en schieten ook , maar hier Ward met een mooie redding.  Bruce & Thijs blijven lekker bezig en voelen duidelijk niet de spanning die ik voel. En dan is Kyan weg en iedereen kijkt die bal erin , maar zijn schot gaat net naast.

Een doelpunt zou fijn zijn, en dan druk ik mij rustig uit. Het doelpunt valt ook maar dan alleen aan de verkeerde kant 7-6 pffffff.

Ja ,Dex rent weg, maar schiet in het zijnet. Dan kapt Kyan prachtig zijn tegenstander uit en schiet. JAAAA  8-6. Goh , ik dacht toch echt dat het nog mis kon gaan maar gelukkig. Ik knipper nog met mijn ogen en zij maken de 8-7 al weer. ai ai ai

Wat een spanning. De tijd tikt door. Hoe lang nog dan ??

Dex  een schot , mis.
Thijs van afstand een mooie hoge bal ,  maar keeper pakt.
Nog 1 minuut hoor ik , pfff..

En je wil er niet aan , en het was wel het laatste waar je aan dacht na de start van de wedstrijd maar ONGELOFELIJK de 8-8 valt.

Wat is hier gebeurd na de rust ?

Van een ruime voorsprong naar een gelijkspel. Wat een domper.

En ja dat denk je dan , maar geheel gedesillusioneerd en in de allerlaatste seconde van deze pot valt de 8-9.

Dan zijn de jongens ook wel teleurgesteld , en dat mag.

Snel verwerken , trainen en herpakken om zo volgende week de boel weer op de rails te hebben.

Gelukkig had Opa al snel weer wat glimlachjes op die gezichtjes gekregen !