Datum

28 september 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

Na vele weken van voorbereiding te hebben gedraaid en twee weken bekervoetbal stond op 21 september dan eindelijk de competitiestart op het programma. De vaste volgers weten dat we een prima voorbereiding hebben gedraaid en ook een dito bekerpoule hebben afgewerkt. Echter is dat allemaal niets waard , als je de competitie dan slecht start. De competitie is immers hetgeen je je een heel seizoen op focust...Als het goed is tenminste... Wilhelmus 019-1 is in een zware hoofdklasse poule ingedeeld, waar de bovenste vier plaatsen recht geven om deel te nemen aan de promotiepoule vanaf januari 2020. Het is overigens geen zekerheidje dat Wilhelmus zich daar wel even voor plaatst, want zoals gezegd zitten er in onze hoofdklasse enkele grootmachten en dus is een goede start essentieel. Een start die meteen drie wedstrijden in de eerste week opleverde, vandaar een gecombineerd verslag van de eerste week in plaats van drie losse verslagen/
 BSC'68 019-1 - Wilhelmus 019-1 (21 september)
 De competitie starten we dus in Benthuizen. Tegen een tegenstander die Quick Boys 019-1 de week ervoor prima party had geboden dus een pittige klus vooraf. Tycho en Rik geblesseerd, wel aanwezig beide, en voor de rest iedereen aanwezig. Sam Tinselboer verving de twee geblesseerd zijnde spelers en dus reisde we met een grote groep af richting Benthuizen. Te meer omdat Tobias, Joshua en Bradley kleine pijntjes hadden en dus genoeg spelers mee was het devies vooraf.
 De thuisploeg start fel, maar Wilhelmus is bij de les en de wind maakt het tot een interessant treffen. Wilhelmus de bovenliggende ploeg, zonder nog tot echt grote kansen te komen en de gastheren moeten het vooral hebben van afstandsschoten van heel ver weg die door Robbin vakkundig onschadelijk worden gemaakt. Na iets meer als een half uur spelen slaat Wilhelmus twee keer toe in negentig seconde. Eerst is het Nick die na goed druk zetten de score opent en negentig seconde later schiet Brandon goed raak na een prima aanval. Beide ploegen zoeken met die stand de kleedkamers op om te gaan rusten, maar Wilhelmus had verder afstand kunnen nemen. Nu is het nog gevaarlijk mocht de aansluitingstreffer worden gemaakt.
 Wilhelmus komt scherp de kleedkamer uit, geeft nagenoeg niets weg en het is de ingevallen YannickW die middels een goede individuele actie |Wilhelmus op 0-3 zet en de wedstrijd is gespeeld. Wilhelmus vergeet de score verder te doen laten oplopen. Enkel Luca zou nog het net weten te vinden na de mooiste aanval van de wedstrijd en zo openen we dus de competitie met een prima zege tegen een prima ploeg.
 Opstelling Wilhelmus 019-1 : Robbin, Youri (65 Joshua), Sjoerd, Wesley, Florian (73 SamK), Fabian, Tobias (55 YannickW), Brandon, Bradley, Luca(77 YannickG), Nick (73 Nigel)
 Na de wedstrijd in Benthuizen stond drie dagen later de uitwedstrijd in Pijnacker , bij DSVP, op het programma en dus besloten we de maandagtraining te schrappen en iedereen kon dus uitgerust dinsdag aan de tweede competitiewedstrijd beginnen. Ook deze wedstrijd kwam voor Rik en Tycho te vroeg en ook Fabian kon vanavond niet binnen de lijnen verschijnen, door een kaakblessure. Dus drie geblesseerde jongens in de dug-out en vier fitte invallers, want Sam Tinselboer hadden we vandaag thuis gelaten, omdat de 019-2 woensdag ook competitie verplichtingen had.
DSVP 019-1 - Wilhelmus 019-1 (24 september)
 Dinsdagavond 2030uur. Prima tijdstip voor Champions League of KNVB bekervoetbal, maar nu betrof het het aanvangstijdstip van de tweede competitie wedstrijd van de 019-1. Op het slecht verlichte veld van de Pijnackers werd het al snel duidelijk dat de thuisploeg er een aanvallende manier van spelen op na hield en dat Wilhelmus ruimtes kreeg waar men snel gebruik van moest maken voor het werd omgegooid bij de gastheren. Gelukkig waren we scherp vanaf de eerste seconde ,want binnen tien minuten stonden we al op een 0-2 voorsprong. Bradley was beide keren de doelpuntenmaker en na een kwartier maakte Bradley zelfs al zijn hattrick, om er na zesentwintig minuten ook maar meteen een vierde treffer aan toe te voegen. Alle vier de doelpunten kwamen anders tot stand. Een op aangeven van Nick, een na een werkelijk prima aanval, een na prima druk zetten wederom net als bij BSC en een nadat Bradley gewoon de alertste man op het veld was en zodoende speelde we al snel een gewonnen wedstrijd. Tegen een prima tegenstander, die echt wel kon voetballen en dat bij vlage ook liet zien. Robbin was echter ook alert en soms stond hun vizier ook niet helemaal goed scherp afgesteld. De ruststand zou 0-5 zijn omdat YannickW, na een prima assist van Youri, de vijfde wespentreffer maakte en dus zochten we tevreden de kleedkamer op.
 Tevreden over de stand, niet over het spel. Dat was gemakzuchtig en hautain in sommige fases en dat stemde de begeleiding allerminst tevreden. Dit spel kan je tegen andere tegenstanders wel eens lelijk opbreken en een gewaarschuwde ploeg ging naar buiten om aan de tweede helft te beginnen. Het spel speelde zich grotendeels op de DSVP helft af, zonder dat we echt doorbeten overigens. Desalniettemin kregen we grote kansen, maar enkel de ingevallen Nigel wist nog een doelpunt te maken en zo wonnen we na een korte tweede helft met ruime cijfers. Een korte tweede helft omdat een klein kwartier voor tijd de lichtinstallatie het begaf en beide ploegen de tussenstand op dat moment als eindstand overeenkwamen om zoedoende niet voor tien minuten terug te hoeven gaan naar Pijnacker.
Opstelling Wilhelmus : Robbin, Youri ( 63 SamK), Sjoerd, Wesley, Florian, Tobias (55 YannickG), Brandon, YannickW (55 Nigel), Bradley (63 Joshua), Luca, Nick

In de kleedkamer van DSVP kregen de mannen een vrije woensdagavond als cadeau en vrijdag zou iedereen weer scherp op de training moeten verschijnen met het treffen met HVV op het programma. In mijn ogen een van de zekerheden in deze poule om op een promotiepoule plaats te eindigen. De reactie van de spelersgroep was komt goed, maar als begeleiding bespeurde we toch een beetje een gevoel van gemakzucht. De groep toonde op de vrijdagtraining dat het gevoel dat we als begeleiding hadden redelijk leek te kloppen , want we werkte een matige training af. Na de training nog een gesprek met het belang van de wedstrijd van de volgende dag en we waren benieuwd hoe we voor de dag zouden komen.
Wilhelmus 019-1 - HVV 019-1 (28 september)
 De derde wedstrijd in een week tijd dus en ook vandaag weer drie afwezigen. Rik nog geblesseerd, Florian een weekend weg en Tycho had in de ochtend speelminuten opgedaan bij de 019-2 en is op de weg terug. Liam werd bij de groep gehaald en in het uittenue van de heren 1 , bedankt nog Ricardo!, traden we aan op ons eigen veld 2 tegen HVV. Een kraker van jewelste dachten we allemaal vooraf, maar helaas bleek ons voorgevoel te kloppen. Een zeer zwakke start van onze wespen dat al snel door HVV werd afgestraft. Tekenend voor het spel voor rust was de eerste tegentreffer die we moesten incasseren in vier wedstrijden. Gek genoeg waren we voor die treffer de betere partij en dus was deze treffer een kantelpuntje in de beginfase. Een overtreding waar die niet nodig was, verkeerd opstellen daarna en een bal makkelijk voor het doel langs en een eigen treffer tot gevolg. Nauwelijks bekomen van deze treffer scoort HVV de 0-2 als we na een corner de bal niet wegkrijgen, de buitenkant dekken en de tweede treffer achter Robbin ligt. HVV is duidelijk scherper als onze ploeg en staat terecht voor. Het loopt voor geen meter vandaag, ondanks de switches die er worden getracht. HVV vergeet om de wedstrijd te beslissen en vlak voor rust komt Wilhelmus uit het niets terug in de wedstrijd. Sjoerd zijn vrije trap gaat via een been in de muur tegen de touwen en na een matige eerste helft is de schade beperkt gebleven tot een minieme achterstand.
 Na de bespreking in de rust zien we helaas niet veel verbetering in het spel en ook de aanvallende wissels sorteren niet het gewenste effect. HVV staat prima toont meer de wil om te winnen en is meer een eenheid als onze eigen ploeg die vandaag een offday lijkt te hebben of is het de hoogmoed die voor de val kwam vandaag? De ploeg was immers meermalen gewaarschuwd. Toch lijkt Wilhelmus op 2-2 te komen, maar de treffer van Nick wordt geannuleerd wegens vermeend buitenspel. Vijf minuten voor tijd krijgt HVV de derde treffer wederom 'aangereikt' als we wederom niet goed staan en ondanks de inspanningen van Fabian is de derde HVV treffer een feit. Niet veel later fluit de scheidsrechter voor het einde en gaan de gebalde vuisten van de HVV'ers de lucht in. Die beseffen dat ze hier een goede stap naar de top vier hebben gezet, waar Wilhelmus nu even pas op de plaats moet maken. Op basis van vandaag hebben we overigens niks te zoeken in die promotiepoule, maar we hebben ook al genoeg bewezen een meer dan prima ploeg te hebben. Benieuwd welke versie we komende week te zien krijgen, want RCL uit is ook geen eenvoudige opgave.
Opstelling Wilhelmus : Robbin, Youri, Sjoerd, Wesley (70 YannickG), SamK (60 Joshua), Fabian, Tobias (60 Luca), Bradley, Brandon, YannickW (80 Nigel), Nick