Datum

30 november 2019 11:30

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 30 november en op de laatste dag van deze maand stond de uitwedstrijd bij Graaf Willem VAC 019-1 op het programma. Mochten onze wespen ongeslagen blijven vandaag, heeft men de maand november zonder nederlaag afgesloten. Bij een overwinning zelfs zonder puntverlies. Vorige week berichtten we u al dat de promotie poule een feit was, vandaag troffen we met GWV dus een van de twee kanshebbers op het laatste ticket daarvoor. Kortom een tegenstander die volle bak zou gaan was de verwachting. Wilhelmus mistte vandaag Rik en Wesley en op de bank zaten de met pijntjes kampende Tycho en YannickG. Kortom een smalle groep vandaag. Een groep die na de belabberde training van woensdag, die na een uur werd gestopt, iets recht te zetten had.

De basiself lieten de eerste helft zien de boodschap te hebben begrepen en Wilhelmus had verreweg het meeste balbezit. Keurig veldspel en een tegenstander die steeds verder werd terug gedrongen. Schoten van Bradley, die vandaag zijn seizoensvorm weer etaleerde, leverde niets op en ook de inzet van Nick verdween hoog over. Kopballen van Sjoerd waren een prooi voor de doelman en het moge duidelijk zijn dat we de bovenliggende ploeg waren op sportpark Roggeveen.

Robbin hoefde slechts een keer zijn kunnen te presenteren, maar deed dat op een meer dan prima wijze en ranselde het afstandsschot bekwaam uit zijn doel. Wilhelmus wordt dreigender en dreigender, maar scoren is toch wel een dingetje aan het worden. We hebben wel erg veel kansen nodig om te scoren, maar we creeeren meer dan genoeg en dat is zeer positief. YannickW is vandaag een continue plaag voor de GWV verdediging en in de eenenveertigste minuut is het YannickW die de goed diep gegane Brandon bereikt en de bedrijvige middenvelder scoort op fraaie wijze. Het gaatje was klein, de pass schitterend, het meenemen uitstekend en een dito afwerking.

Vlak voor rust een voorsprong en we krijgen de kans om via een vrije trap de score uit te bouwen, maar de inzet van Bradley belandt in de muur, waar eerder Sjoerd de keeper op zijn weg zag bij een goed genomen vrije trap. Een minimale voorsprong dus en zo zoeken we de kleedkamer op met gemengde gevoelens. Tevreden over het spel, maar niet over de ruststand. Die was te mager gelet op het krachtsverschil en het was te hopen dat het ons na rust niet fataal zou worden. GWV zou immers na rust uit een ander vaatje tappen was de verwachting, want de gastheren hadden de eerste helft redelijk afwachtend gespeeld en moesten op zoek gaan naar iets willen ze op de laatste speeldag alles in eigen hand houden.

Wilhelmus komt wat hautain uit de kleedkamer, waar de tegenstander zoals voorspeld er meer energie in gooit en op sommige momenten over de schreef gaat. Vooral Brandon moet het enkele keren ontgelden, en de bal had best op de stip gekund bij een van die charges.Kansen krijgen we nog wel, maar het spel wordt stroperiger met de minuut. Nick vergeet de bal bij de eerste paal binnen te lopen en hoe de inzet van YannickW geen doelpunt oplevert zal voor altijd een vraagstuk blijven. Al met al nog steeds de voorsprong, maar de marge nog steeds slechts een doelpunt.

GWV komt er gevaarlijk doorheen, Robbin komt zijn doel uit, duikt naar de bal, de GWV speler laat zijn voet staan , gaat naar de grond en ziet de scheidsrechter hier wel naar de stip wijzen. Als vorm van gerechtigheid wordt de penalty buitenkant paal gemist en de waarschuwing moet toch aangekomen zijn bij Wilhelmus. Niets was echter minder waar, want enkele minuten later is de gelijkmaker alsnog een feit. Een vrije trap van de gastheren kan in een zone die normaal voor de eerder gewisselde Brandon is zomaar tot doelpunt worden gepromoveerd. Even dus geen organisatie en dat wordt hard afgestraft. In deze afse een terechte tussenstand, want na rust is Wilhelmus een heel stuk minder. Vooral qua energie en taakbewustheid.

Vlak na het doelpunt de tweede wissel aan Wilhelmus zijde. Waar eerder Luca Brandon na zijn zoveelste aanslag had vervangen, kwam nu SamK binnen de lijnen voor Nick. Daardoor Bradley richting de spits en twee minuten na de wissel toont Bradley zijn beheersing voor het doel. Een keurige actie en dito assist van Luca, de aanname en rust van Bradley waren een lust voor het oog en een hernieuwde voorsprong is een feit. En we maken ons op voor een hectische slotfase. Pompen of verzuipen voor de gastheren, maar kansen leverde dat niet op, aan de andere kant vergeten we wederom de wedstrijd te beslissen, als we sommige uitvallen slordig of te gehaast uitspelen. Maar we zijn weer vaker op de helft van GWV en dat was mede aan het weer wat toenemende energielevel te danken.

We houden stand en pakken zo de zesde competitie zege op rij en dat is een zeer knappe reeks, want daar zitten enkele lastige uitwedstrijden tussen zoals bij DSO en ook de wedstrijd van vandaag is gewoon een lastige pot. Want GWV behoort tot de betere ploegen in de competitie en dat zij met OLIVEO strijden om de laatste plek in de promotie poule zeght wat dat betreft al genoeg.

Voor onze 019-1 nog een competitie wedstrijd op het programma, als op 14 december Nootdorp op bezoek komt. Hopelijk kunnen we de competitie dan treffend afsluiten met nog eenmaal een Wilhelmus dat het publiek die dag nog eenmaal in competitie verband dan zal proberen te vermaken met leuk en goed voetbal. Echter staat er na het competitie vrije weekend ook nog een beker clash op het programma op woensdag 11 december. 4e divisionist Concordia is dan de opponent en ook die wedstrijd spelen we op ons eigen sportpark, aftrap 1930uur.  Mocht het de heren lukken beide wedstrijden in winst om te zetten, kunnen we terugkijken op een fantastische eerste helft van het seizoen. Maar om dat voor elkaar te krijgen zal elke speler nog veertien dagen volle bak moeten geven en het haast arrogante wat er soms heerst van zich af moeten schudden.

Opstelling Wilhelmus : Robbin, Joshua, Youri, Sjoerd, Florian, Fabian, Tobias, Bradley, Brandon (66 Luca),YannickW (88 YannickG), Nick (75 SamK)