Wilhelmus JO19-1 zet reuze stap naar promotie poule

Scheidsrechter

R. Twigt

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 23 november en nog vier speelrondes te gaan en onze 019-1 staat er goed voor om na de winter de promotie poule te bereiken. De vier speelrondes bestaan uit de thuiswedstrijd van vandaag tegen Meerburg, de uitwedstrijd bij Graaf Willem VAC , een vrij weekend en dan als afsluiter de thuiswedstrijd tegen Nootdorp. Te beginnen dus met de wedstrijd tegen de kampioen van vorig jaar, Meerburg. De tegenstander heeft na vandaag nog een wedstrijd te spelen en speelt dus voor zijn laatste kans om plek vier te bereiken.  Wilhelmus kan bij een overwinning een reuze stap zetten en moest dat vandaag doen zonder de geblesseerde Yannick Goes. Zijn plek werd ingenomen door Tahir. Bradley en Nick waren weer hersteld ten opzichte van de oefenwedstrijd bij HBS van afgelopen woensdag en beide spelers keerde daarmee terug in de basisopstelling.

Wilhelmus begint energiek tegen het fysiek sterke Meerburg, dat vanaf seconde een stevig speelt, maar fair. Wilhelmus was hiervoor al gewaarschuwd en men gaat prima om met de situatie. Speelt prima voetbal en enkele snelle combinaties maken het dat binen vijf minuten een der verdedigers aan de noodrem trekt en Nick legt vanaf elf meter aan en schiet keurig binnen. Een snelle voorsprong en onze wespen pakken goed door en zijn heer en meester. Op een enkel speldenprikje na is het onze geelzwarte brigade dat de lakens uitdeelt. Enige probleem is dat we de trekker niet over halen en we de bezoekers dus in leven laten.

Achterin soms wat paniek, maar steeds konden we het op tijd oplossen. De mooiste kansen worden niet afgerond, maar na een half uur spelen is het Bradley die eindelijk voor een ruimere voorsprong zorgt en das toch net even wat lekkerder. Wilhelmus voelt dat het momentum bij hun ligt en men drukt goed door, met groendeels meer dan prima veldspel ook. Vlak voor rust noteren we zelfs al de derde treffer als Tobias op aangeven van Brandon afrond en na het laatste fluitsignaal in de eerste helft zoeken beide ploegen de kleedkamer op.

In de kleedkamer van Wilhelmus leeft bij enkele spelers een gevoel alsof de wedstrijd al over was en we de tweede helft wel een tandje rustiger konden spelen. Maar daar dachten we als begeleiding anders over. Scherpte werd gevraagd en men zou de bezoekers niet terug moeten laten keren in de wedstrijd, want dat er een beter Meerburg in helft twee stond was voor ons wel duidelijk.

Wilhelmus begint nog aardig, krijgt weer een penalty van KNVB official Twigt en dit keer schiet Nick de bal naast en dus geen vierde treffer. De bezoekers putten hier moed uit en schieten tien minuten na rust van een meter of achttien een vrije trap schitterend in de kruising. een marge van twee dus, waar enkele minuten hiervoor de marge vier had moeten zijn. Meerburg komt beter in de wedstrijd en Wilhelmus heeft het even lastig. Middels enkele wissels proberen we de regie weer te pakken. Dat lukt deels, want organisatorisch staan we weer goed en geven we weer weinig tot niets weg. We krijgen ook weer kansen, maar falen in de afronding.

Nog een kwartier te spelen als Nick weer onderuit wordt gelopen en Nick mag voor de derde keer aanleggen vanaf de stip. Deze gaat er weer onberispelijk in en wedstrijd gespeeld. Nog twee wissels aan Wilhelmus zijde en de bedrijvige invallers zorgen dat we weer wat drive terug hebben en zo scoort ook Bradley zijn tweede treffer en zien we de 5-1 eindstand op het bord verschijnen. Een verdiende overwinning, met vooral voor rust een meer dan uitstekend spelende thuisploeg. Vrolijkheid na afloop bij Wilhelmus, want doelstelling een ligt binnen handbereik. We hebben nog een punt nodig uit de overige twee duels om zeker te zijn van de promotie poule.

HVV en DSO lijken ook zeker. OLIVEO en Graaf Willem VAC strijden om de laatste plek in onze hoofdklasse en dus weer een zware opgave volgende week als we op bezoek gaan bij Graaf Willem VAC, 1130uur aftrap. Iets vroeger als doorgaans het geval is, dus benieuwd hoe onze wespen er dan op staan. Voor vandaag een compliment mannen, maar het blijft zaak om de concentratie en beleving een hele wedstrijd te tonen.

Opstelling Wilhelmus : Robbin, Tycho (67 Youri), Sjoerd, Wesley, Florian (81 Joshua), Fabian, Tobias, Bradley, Brandon (74 Rik),Luca (63 YannickW) Nick (81 Tahir)