Datum

4 november 2019 19:00

Accommodatie

Onbekend

Maandagavond 4 november 2019 stond er voor de 019 ploeg een oefenwedstrijd op het programma. Wippolder 019-1 was de gastheer van deze ontmoeting. Een geduchte tegenstander , want Wippolder speelt een voorname rol in de andere hoofdklasse. Aan Wilhelmus zijde waren Florian en Yannick Goes geblesseerd en Joshua aan de studie. Van de 019-2 groep sloten Tahir en Marvin aan en om 2015uur werd de wedstrijd in gang gezet.

Wilhelmus is veel aan de bal en speelt eigenlijk best prima. Wippolder is ook een prima tegenstander en laat soms ook hun potentie zien. Kansen voor beide ploegen, waarbij Wilhelmus vooral via Tahir vergeet de leiding te nemen. De gastheren zijn na ruim een kwartier wel effectief als ze brutaal de leiding nemen. Wilhelmus wat laconiek in deze fase en de blauwwitte scoren vlak na het eerste doelpunt maken ze ook hun tweede doelpunt. Onze geelzwarte vergeten te voetballen en eigenlijk ontstaat een wedstrijd waarbij Wippolder vergeet uit te lopen. De rust wordt met 2-0 bereikt en in de kleedkamer de eenvoudige constatering dat we vandaag weer een ploeg zijn die leuk opent, om daarna ver weg te zakken in alle facetten van het voetbalspelletje.

De tweede helft start met vijf andere jongens aan de aftrap , maar het spelbeeld veranderd niet direct. Wel is een Wilhelmus te zien dat wat zuiverder is in de passing, maar Wippolder heeft de zaken organisatorisch prima voor elkaar. Het creeren van kansen valt dan toch wat tegen voor de wespen en de klok tikt maar verder. Dreiging jazeker, maar bijten ho maar.

Ruim twintig minuten nog op de klok, als een doelpoging van Wilhelmus gestuit wordt, maar de afvallende bal bij YannickW belandt en die schiet beheerst binnen. Wilhelmus krijgt de geest en twee minuten later schiet YannickW ook de gelijkmaker binnen.  Meteen na de gelijkmaker weer twee wissels aan Wilhelmus zijde en Wippolder is even van slag, want direct verovert Luca de bal en zet Nick voor een leeg doel en Wilhelmus buigt de achterstand in zes minuten om.

Zeven minuten later scoort Nick met een heerlijke stiftje de vierde Wilhelmus treffer en kantelt de wedstrijd definitief. In de resterende speeltijd gebeurde niet veel meer en zo wint Wilhelmus een zeer nuttige oefenpot. Zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen DoCoS 019-1.  Wilhelmus zal dan wel vanaf de eerste minuut bij de les moeten zijn, willen we onszelf niet weer in de voet schieten.

Opstelling Wilhelmus 1e helft : Robbin, Tycho (35 Wesley), Youri, Sjoerd, SamK, Fabian, Tobias, YannickW, Bradley, Luca, Tahir

Opstelling Wilhelmus 2e helft : Marvin, Youri, Sjoerd (64 Tycho), Wesley, SamK, Brandon, Tobias (72 Luca), YannickW (72 Tahir), Bradley, Rik, Nick