Wik 2 - Wilhelmus 3
4-0

Wilhelmus 3 - Quick 3
2-7

Twee verslagen in één omdat de wedstrijd van anderhalve week geleden eigenlijk geen verslag verdient.
Anderhalve week geleden trapte Wilhelmus 3 voor de tweede bekerwedstrijd af tegen Wik 2. De ploeg was geen schim van zichzelf en werd met 4-0 van de mat getikt. Dat de supporters 90 minuten zijn blijven staan, is nog steeds een wonder (waarvoor dank!).

Afgelopen zondag stond de laatste bekerwedstrijd tegen de koploper uit de poule op het programma. Quick 3 had de andere ploegen met ruime cijfers verslagen, wat betekende dat de ploeg van trainer Allan een sterke tegenstander kon verwachten. Echter, speelde Wilhelmus haar beste eerste helft van de gehele voorbereiding. Het kwam vroeg op voorsprong door een benutte strafschop van Giano van Mierlo, al mocht het hier niet lang van genieten. Twee minuten na de 1-0 wist de linksbuiten van Quick een gaatje te vinden in de achterhoede van de Voorburgers, waarna de gelijkmaker snel op het bord stond. Gedurende deze eerste helft werd er zorgvuldig gevoetbald en kreeg Quick weinig ruimte om te voetballen. Dit spelbeeld werd in de tweede helft nog een kwartier doorgevoerd, waarna Wilhelmus het spelbeeld van WIK uit weer te pakken kreeg.... Quick wist in vijf minuten tijd driemaal het net te vinden, wat betekende dat de stand veranderde in 1-4. Wilhelmus was even van slag, maar begon weer met rustig voetballen. Na een goed uitgespeelde aanval was het Johan Sandoval die tekende voor de 2-4. De eindstand van liep uiteindelijk op tot 2-7. Gezien het feit dat het na een uur spelen nog 1-1 stond, kan worden geconcludeerd dat de uitslag redelijk geflatteerd is.

Wilhelmus 3 is uitgeschakeld in de beker en kan zich dus volledig gaan richten op de competitie. Aanstaande zondag wacht in de eerste competitiewedstrijd ONA 2. De aftrap van deze wedstrijd is om 12:00 op Sportpark te Groene Zoom.