Sportlaan 130
3135GX
VLAARDINGEN
tel. 010-4706395

De 019-1 van Wilhelmus speelde zaterdag 12 november 2022 de uitwedstrijd bij VFC in Vlaardingen. De nog foutloze wespen traden aan op het complex van de ploeg die slechts drie punten minder heeft en bij een overwinning zouden beide ploegen samen aan kop gaan. Na een keurige ontvangst werd het tijd om ons om te kleden en werd er een korte bespreking gehouden, want lopende de week is het belang van deze wedstrijd al genoeg aangestipt. Eenmaal op het schitterende hoofdveld van de gastheren werden we welkom geheten door een muziekkeuze op menig housefeest niet zal misstaan. De tribunes liepen voller en voller en het was duidelijk dat VFC er vandaag alles aan ging doen om het gat te dichten.

Vanaf het allereerste fluitsignaal van scheidsrechter van der Velden probeerde de thuisploeg om Wilhelmus te overrompelen en zocjhten vol de aanval. Wilhelmus was echter voorbereid en doorstond het begin met een piepjonge basiself. Alleen Pepijn, Joep en Jasper als tweedejaars en voor de rest louter eerstejaars en zelfs twee eigenlijk nog 017- spelers. Na een minuut of vijf ging nota bene een van de weinige tweedejaars op het gras zitten en Naomi moest al vroeg aan de bak. Jasper bleek wat ziekjes , maar wilde koste wat kost vandaag erbij zijn , hetgeen te prijzen is uiteraard. VFC blijft de druk opvoeren, maar buiten enkele dreigende corners nog geen echt gevaar en Pepijn neutraliseerde elk gevaar. Een keer moest de doelman een schot lossen en de rebound belandde op de paal, maar aan de andere kant had ook Wilhelmus een levensgrote kans gehad. Een prima aanval leidde er toe dat de doelman van de Vlaardingers twee maal schitterend redding moest brengen en er was sprake van een gelijkopgaand duel. Niet met het voetbal dat beide ploegen gewoonlijk op de mat leggen, maar dat is dan toch ook de spanning die van weerskanten voelbaar was. De thuisploeg heeft immers spelers van BVO's terug en vind dat het gefaald heeft als men niet de titel pakt. Onze eigen wespen staan tegen alle verwachtingen in op de bovenste plek en voelde toch de spanning om zo lang mogelijk dat daar te blijven staan.

Na ruim 20 minuten spelen is het Wilhelmus dat op voorsprong komt als Jason een volkomen terecht gegeven penalty feilloos benut en Wilhelmus pakt dus de leiding. Na het doelpunt pakt Wilhelmus het initiatief en is in deze fase de betere van de thuisploeg en de beloning die volgt met de 0-2 is op dat moment logisch. Echter neemt de scheidsrechter het twijfelachtige vlagsignaal over en gaat het feestje niet door. Zuur is dat enkele minuten na deze geannuleerde treffer aan de andere kant wel een doelpunt wordt goedgekeurd na een vermeende overtreding op Milan daaraan voorafgaand. Tot de rust een heen en weer wedstrijd en met een gelijke stand zoeken beide ploegen de thee op.

De tweede helft heeft Wilhelmus de zon in het gezicht, maar eigenlijk ontstaat er een wedstrijd waarbij beide ploegen elkaar in de greep hebben en houden. Enkele momenten daar gelaten dan. Want wederom een treffer wordt afgekeurd terwijl Bodhi toch echt van eigen helft vertrok. VFC zocht vooral de dreiging in het pompen van corners en vrije trappen echter heerste Pepijn vandaag als een vorst in zijn zestienmetergebied. Beide ploegen probeerde middels verse krachten de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar beide ploegen zouden uiteindelijk genoegen moeten nemen met een punt. Mede doordat Ole en Dani net niet tot een schot kwamen, want dan had het zomaar anders kunnen aflopen.  Feit is dat na afloop Wilhelmus nog steeds de voorsprong van drie punten heeft behouden op de Vlaardingers. Echter hebben die een makkelijker programma voor de boeg, en moeten we ook de ploegen daar vlak achter niet als uitgeschakeld zien. Met nog vier speelrondes te gaan is er nog van alles mogelijk en we kijken van week tot week wat onze positie is. Volgende week komt het sterke TOGB op bezoek. Een tegenstander waar we dit jaar al twee keer van hebben verloren, laten we hopen op veel steun op sportpark Westvliet om de gedreven 019 mannen nog meer energie te geven.

Opstelling Wilhelmus : Pepijn, Dimiani, Stefan, Bink, Milan ( 55 Iban), Joep, Jason, Bodhi, Jasper (66 Ole), Brent, Dani,